Забравете за баклавата, този десерт е много по-вкусен и лесен! Разбиваш 4 яйца в сместа, печеш и заливаш със сироп
Приготвя се бързо и просто, а вкусът му е неустоим
Сочен и много лек сладкиш с грис и орехи, приготвя се бързо и просто, а вкусът му е неустоим. Ще се насладите на всяка хапка – сочен и много вкусен. Спокойно може да конкурира и баклавата, и реването! Ето необходимите продукти за невероятния Грис-сладкиш с орехи:
4 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
1 чаша натрошени орехи или лешници
2 чаши грис
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
1 бакпулвер
За дресинга:
250 г захар
400 мл вода
1 ванилова захар
1 лимон – кора
За намазване:
2 пак.разбита сметана
леко счукани орехи за декорация
Начин на Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса. Намажете тава с размери 20х35 см с олио и я поръсете с брашно, а излишното изтръскайте. Разбийте яйцата на пяна, след това добавете захарта и продължете да разбивате, докато се разтопи и сместа се сгъсти и побелее.
Добавете течните съставки (мляко и олио), след това добавете сухите съставки (брашно, грис, ядки). Накрая добавете бакпулвера, след което изсипете получената смес в подготвената тава и печете в предварително загрята фурна за около половин час.
Докато сладкишът се пече, пригответе сиропа. Сварете водата заедно със захарта, ванилията и настърганата кора от един лимон, около 5 минути след като заври. Залейте горещия, изпечен сладкиш с горещия сироп и го оставете да изстине.
Накрая разбийте сметана и намажете сладкиша равномерно по цялата повърхност. Отгоре поръсете шепа счукани орехи. Най-добре е, когато се сервира студен от хладилника.
Центърът за професионално обучение към БДУ стартира петия курс за обучение на парамедици
Задържаха 18-годишен младеж за онлайн измама в социалните мрежи
Нови строги правила за салоните за красота, фризьорките ще правят тест за алергия преди боядисване
Ученици влязоха в ролята на екскурзоводи, гответе се за нов тур през май
Ще има ли сняг за Коледа
Димитър Николов: Студентските години са годините на младостта, на откривателството и новите хоризонти
Шоколадова торта в чаша – бърз здравословен десерт за 5 минути
Само 3 банки ще приемат левове след 1 януари през банкомат
682 хил. годишни винетки изтичат в първите месеци на 2026 г., но цените остават без промяна
Чехия легализира употребата на халюцноигенни гъби за медицински цели
Оксана Чусовитина на 50 продължава и на квалификациите за Олимпиада 2028
