×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тука има – тука нема Синя зона в Айтос


Тука има – тука нема Синя зона в Айтос
Синята зона в Айтос от години е повод за словесни сблъсъци межу общински съветници и администрация, сега пак куп политици са членове на комисия, която да реши бъдещето й
12 Март 2012, Понеделник, 17:02 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Всяка община си има дъвка за политиците, писнала до втръсване на избирателите в Бургаска област

Синята зона в Айтос хем съществува, хем не във втората по население община в Бургаска област, шофьорите трябва да гадаят къде и срещу колко пари могат да паркират. Въпросът зае до толкова вниманието на политиците, че в града почти не остана експерт, който да не е включен в специална комисия, която до последната седмица на март трябва да е готова с конкретни предложения как да се осъществява движението на автомобили, къде и как да бъдат спирани, както и кои зони ще са платени и кои не. Решението за сформирането  на въпросната комисия е взето от местния парламент на 20 февруари, но

 до днес тя не е провела нито едно свое заседание.

 „Скоро трябва да се съберат членовете , защото на сесията трябва да направят предложение за решение. В състава има представители на всички политически сили, ще има и служители на КАТ, както и специалисти от общинска администрация, кои ще са те – не знам”, каза председателят на Общинския съвет в Айтос – Ружди Хасан.
Всъщност проблемът със Синята зона в Айтос е един от евъргрийните, които се въртят по общини в Бургаска област и които идват буквално до гуша на избирателите.
Дискусията е от години, функционирането на зоната мина през много промени, от обсега й бяха включвани и изключвани улици в зависимост от притежаваните от общински съветници кръчми и магазини. Отдавна беше ясно, че зоната не носи приходи в общината, няколко частни фирми, които взеха под наем паркоместата, се отказаха бързо след това, защото не успяваха да съберат пари, за да платят заплати на служителите си, които обикалят да късат билетчетата.
Заради провала на частните фирми имаше опити общината сама да организира паркирането на колите.  И тези усилия обаче се сгромолясаха с гръм и трясък. Наскоро кметът Васил Едрев съобщи, че разходите за синята зона обаче са повече от приходите. От съществуващите наредби, които регламентират как да се паркира в града, се премахва словосъчетанието „синя зона”, а промените влизат в сила от 1 април т.г., решиха с гласуване съветниците.

Това, обаче, не е краят на синята зона в Айтос, твърдят от администрацията.

На практика това означава, че за момента е въпрос на налучкване има или няма Синя зона в Айтос. Общината беше първа в региона, която въведе подобна организация на паркиране, даже преди Бургас.

Синята зона в Айтос е типичен пример за тема, протакана до втръсване от политиците в съответния регион. Подобни дебати

служат само за упражнения по риторика, които не водят до нищо,

те стават основно за привличане на общественото внимание.

По подобен начин и в останалите общини на Бургаска област си имат свои теми, подмятани като горещ картоф между политиците. В Малко Търново това е пътят Бургас – ГКПП Малко Търново, който от години е повод за едни и същи обещания. В Средец пък упорито не могат да се оправят с бъдещето на болницата, където през месец-два избухват скандали – било то заради ръководството й, заради предстоящия й ремонт или заради слухове, че ще бъде закривана. В Камено много време спорят да има ли да няма ли Бърза помощ и кой ще лекува местните хора. В Приморско 13 години умуваха дали да имат музей и сега най-после направиха някаква първа крачка, както и много дълго време само се коментира съдбата на общинска фирма „Търговия”, но все още решение няма. В Царево поколения израстнаха, знаейки, че пътят до Ахтопол е в окаяно състояние, а в Созопол вече много лета мирише на фекалии в морето заради липсата на пречиствателна станция.

Това са само бегли примери за част от проблемите, които са се превърнали в дъвка за местните управници.

Но дори и за темите с дълъг срок на годност  трябва да има някакво решение, защото се изхабяват и омръзват. А и са критерий за възможностите на тези, които имат власт, която не е им е дадена до живот!


В категории: Айтос


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
3
Коментара по темата
3.
яхо
12.03.2012 21:51:18
2
7
синята зона ще бъде по силна в селата мъглен пещерско дрянковец кв.странджа.не бива да ги подминаваме.
2.
искащ
12.03.2012 19:18:36
5
7
и аз искам синя зона в руен
1.
севинч
12.03.2012 17:37:21
2
14
аби,кугиш ша има синята зона у черноград,тополица,глумче,кликач,люляково,зайчар,
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори