Любима и вкусна закуска за цялото семейство ще приготвят в Етнографския музей в Бургас
Тя се приготвя от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Сетихте ли се?
На 28.08. (сряда) от 11:00 часа в Етно кухнята на РИМ Бургас на улица „Славянска“ 69 ще представим една вкусна и добре позната на много поколения закуска.
Тя се приготвя от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Сетихте ли се? Става дума за гюзлеме. То е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се приготвя върху сач, за да се получат малки черно-кафяви петна.
Недка Стоянова, която е на 74 години от бургаския квартал „Долно Eзерово“, ще ни покаже как прави гюзлеме по рецептата на нейната прабаба. Тайната за приготвянето на вкусното тестяно изделие се предава от поколение на поколение в нейното семейство, а рецептата не е променяна до ден днешен.
 
 
													 
													 
													 
													 
													 
															 
															 
															 Хаос евро/лев в 00:00 часа на Нова година
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Хаос евро/лев в 00:00 часа на Нова година
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 Тя умря, но посмъртните й мемоари разтресоха цял свят
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Тя умря, но посмъртните й мемоари разтресоха цял свят
													
													
																													 
															 
															 Празник на тиквата оцветява есента в Бургас!
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Празник на тиквата оцветява есента в Бургас!
													
													
																													 
															 
															 
														 
															 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
															 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										