Любима и вкусна закуска за цялото семейство ще приготвят в Етнографския музей в Бургас
Тя се приготвя от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Сетихте ли се?
На 28.08. (сряда) от 11:00 часа в Етно кухнята на РИМ Бургас на улица „Славянска“ 69 ще представим една вкусна и добре позната на много поколения закуска.
Тя се приготвя от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Сетихте ли се? Става дума за гюзлеме. То е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се приготвя върху сач, за да се получат малки черно-кафяви петна.
Недка Стоянова, която е на 74 години от бургаския квартал „Долно Eзерово“, ще ни покаже как прави гюзлеме по рецептата на нейната прабаба. Тайната за приготвянето на вкусното тестяно изделие се предава от поколение на поколение в нейното семейство, а рецептата не е променяна до ден днешен.
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
Русия съди Euroclear за над 229 млрд. долара заради замразените активи
Трик с алуминиево фолио зад радиатора пести топлина и смъква сметките
Елегантно мезе с яйца, хайвер и шпроти за празничната трапеза
