×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красотата ще спаси света, а в Бургаска област... и умът!


Красотата ще спаси света, а в Бургаска област... и умът!
Областният управител Константин Гребенаров събра дамите от елита на Бургаска област, сред тях няма кметици, но има успели и красиви председатели на Общински съвети
08 Март 2012, Четвъртък, 16:57 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Всичките 13 кмета са мъже, но пък 6 дами ръководят безпогрешно общинските съвети в най-големите общини

Цялата изпълнителна власт във всичките 13 общини на Бургаска област е в ръцете на мъже. В 6 от най-големите общини обаче, където има много и безкрайни интереси и солидно количество работа, законодателната власт, която всъщност би трябвало да отразява настроенията на хората, е поверена на дами. Защото те не са просто работарки, а жени с присъствие и стил, които умеят да ръководят. И макар да не седят в кметски стол, те имат решаващата дума какво ще се случва в общините им. Защото решенията, които вземат местните парламенти са възлови за работата на градоначалниците. Ако съответният кмет направи и една погрешна крачка без тяхното одобрение – той ще бъде виновен, ако пък пренебрегне тяхно решение и не го изпълни – пак той ще бъде два пъти по-виновен. Затова ролята, която имат шестте дами е показателна за качествата, които имат. Жена е на председателското място в местния парламент в най-голямата община в областта Бургас – юристката Снежина Маджарова, в Поморие на този пост е лекарката Милена Енева, а икономистките Миглена Барцулева - в Приморско и Красимира Германова - в Созопол, този мандат и в Средец общинар №1 е дама – Надежда Палова от ГЕРБ, а в Камено пък социалистката Стойка Драганова седна на мястото на Тонка Добрева от ГЕРБ.

Те са амбициозни, дейни, подготвят се усърдно за сесии и с лекота ръководят работата на общинските съвети, в които доминират мъжете.

В Поморие д-р Милена Енева съчетава работата си на лекар с тази на председател на местния парламент. Месец след като беше избрана на поста тя промени значително визията си като освежи прическата си и замени панталоните с елегантни костюми. Енева е представител на ГЕРБ в местния парламент, беше общински съветник и миналия мандат, работи усилено за победата на герберовия кмет Иван Алексиев на местните избори през миналата година и е един от стълбовете на общинската власт.

 
Снежина Маджарова в Бургас получи шеговит подарък - реферска свирка от друга знатна
дама в ГЕРБ - Златина Дукова
 
Милена Енева в Поморие съчетава работата
в ОбС с професията си на лекар

  Също така стабилно на трибуната стои и шефката на местния парламент в друга черноморска община – Созопол, където със замах действа синеоката Красимира Германова. Тя ръководи умело втори мандат 17-представители на три политически сили, майчински се грижи за непослушните съветници, забравили картата си за електронно гласуване, както и се осмелява дори да прекъсва градоначалника Панайот Рейзи, ако вземе думата без нейно разрешение. Германова се счита за един от приближените хора на градоначалника, но често тя го мъмри, за да поддържа реда в залата.

В съседната община – Приморско работи, изпълнена с енергия шефката на 13-членния Общински съвет Миглена Барцулева. Тя води сесиите с хъс, изслушва всички мнения, открита е за диалог както между политиците, така и с хората. През изминалите 4 години Барцулева беше извън местната власт,  но не се отказа да следи обществените процеси и проблемите на хората като лидер на СДС. Въпреки многобройните провали на сините на национално и областно равнище, тя остана предана на партията и не премина към друга формация. На тези избори Синята коалиция в Приморско успя да вкара двама свои представители в местния парламент и заслужи председателското място с подкрепата на ГЕРБ, които са най-голямата група, но нямат пълно мнозинство.

 
Красимира Германова управлява със замах
Созопол, тя държи на реда в залата и дори
прекъсва кметът Панайот Рейзи, когато взема думата без разрешение
 
Надежда Палова е за първи мандат в Общински съвет, но стои стабилно на председателското място в Средец
В Средец сесиите се ръководят от очарователната Надежда Палова, която е общински лидер на ГЕРБ. По професия тя е ветеринарен лекар и е за първа година в местния парламент. Въпреки, че няма опит в общинските дела бързо заслужи уважението на мъжете в общината, заради начина по който води заседанията, както и заради готовността и за дебат. Към работата на Палова никой представител на политическите  сили не е изявил претенции, тъй като тя успява да тушира безпогрешно препирни в залата, както и да въведе ред сред присъстващите граждани, независимо чия теза защитават.

Палова не е единственото женско присъствие в най-високите етажи на община Средец. Там кмета Жабов има и две заместнички – Николина Дамбулова и Милена Чечева.

Най-възрастната дама, която заема ключова позиция в местната власт в Бургаска област е Стойка Драганова от БСП в Камено. След като Общинския съвет в считаната за бедна община беше ръководен през изминалите 4 години от елегантната Тонка Добрева, сега социалистите си върнаха пълната власт. Драганова е съмишленичка на кмета Стефан Бонев, хората я сочат като една от най-върлите агитаторки за него по време на местните избори. Къдрокосата дама е и една от най-дългопребиваващите в местната власт дами в Бургаска област.


Миглена Барцулева в Приморско е не само дейна и амбициозна, тя винаги е облечена със стил
И в Бургас за втори мандат на председателското място е юристката Снежина Маджарова отг ГЕРБ. Критикувана от опозицията или пък защитавана от своите, тя ръководи с ентусиазъм тежките заседания на местния парламент в областния център. Често е поставена пред изпитание да отбива яростните атаки на групата на НФСБ, хвърля се безстрашно в словесни битки и умее да укротява духовете в 51- членния общински съвет.


Стойка Драганова в Камено е една от дамите, която най-дълго е във властта
Всички тези дами доказват, че въпреки, че и 13-те кмета в Бургаска област са мъже, жените са тези, които вземат решенията и чуват думата на хората. Всеизвестна е крилатата фраза: „Красотата ще спаси света”. А ние към красотата можем да добавим  - и умът!


В категории: Власт , Политика


9
Коментара по темата
9.
Отново primor
11.03.2012 12:10:14
0
4
"Ум царува, ум патки пасе"!
8.
primor
11.03.2012 11:51:15
0
2
Да, красиви са, но, дали са умни, ще видим, човек от ума си страда!
7.
Груба лъжа
10.03.2012 05:40:36
0
1
Груба лъжа е това, имаме и една Мона Лиза за кмет на Царево.
6.
косев
09.03.2012 11:10:22
1
7
Абе,Бесове стига сте натрапвали нещо от което обикновените хора се отвръщават при тази ситуация в страната.Не разбрахте ли,че тези жени не могат да представляват успешната жена и тази която може да служи като пример за българката.Повечето от тях са кредиатури на някой
5.
fatme
09.03.2012 07:09:48
1
1
zabravihte kralicata na ruen - dervi6... bie gi vsi4kite i po pari, i po viziq ....
4.
Хм
09.03.2012 02:48:46
1
5
Интересно поканените жени какви са? Успели в личен план или в полза на Обществото? Защото не виждам името на жената, която направи толкова много за това хората в града да се чувстват по-безопасно на улицата.
3.
избирател
08.03.2012 21:28:21
2
3
Честито на всички жени от снимките! И дано успяват да овладяват лудостите на мъжете в общинсикте съвети, успех!
2.
стар мераклия
08.03.2012 21:14:14
0
1
Wow! Тази Боряна Тенчева много хубава и секси! Браво на екипа!
1.
Адам
08.03.2012 19:43:47
0
1
Честит празник на гореупоменатите дами... И не наблягайте толкова на УМА...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори