×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отец Петър от Несебър хвърли расото на Сирни Заговезни, стана пират


Отец Петър от Несебър хвърли расото на Сирни Заговезни, стана пират
Отец Петър от църквата „Свето Успение Богородично“ поиска прошка маскиран като пират в Мотобара в Несебър
29 Февруари 2012, Сряда, 10:22 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА

В морския град честват празника като католическия Хелуин

Отец Петър от църквата „Свето Успение Богородично“ в Несебър хвърли расото за една вечер и стана пират. Поне на такъв изглежда на снимката, направена в известното местно заведение Мотобара в неделя. Тогава на Сирни Заговезни несебърлии си поискаха прошка, но маскирани. Докато обичая изисква на този ден ергените да изстрелват с примитивно направен лък запалена стрела в двора на момите, които харесват, в Несебър не обичат явно подобни прелюдия. От години насам местните отбелязват празника по скоро като католическия Хелуин. Там те го наричат Маскен ден. И тази година честването му приключи с много танци до зори.

 
Председателят на Сдружение "Стария Несебър" Иво Ляхович  /вдясно/
се облече като застаряваща мадам от френски бардак . До него е Коцето като шейх
Председателят на Сдружение "Стария Несебър" Иво Ляхович се облече като застаряваща мадам от френски бардак. Но пък всички казват, че радетелят на гражданите от Несебър е един от най-големите купонджии. Настроение и тази година не му липсваше, въпреки че РДНСК му събори част от къщата.


Госпожа Германова като печка обръща текили
Един от най-интересните и стресиращи на пръв поглед костюми беше на Адриана Германова, която е домакиня. Несебърлийката се облече като... печка, а в нея имаше сготвено пиле. Въпреки обемистия и неудобен костюм, Адриана се отдаде на луди танци и текила. Несебърската кукла Барби – Ивелина Прунова не уважи своите съграждани и не дойде на маскения бал, забеляза Бесове.бг.

На Сирни Заговезни в Несебър децата обикалят къщите и събират бонбони. Така малчуганите  вземат прошка за своите пакости през годината. Следобеда те се събират също пременени в различни костюми и празнуват в Читалището.

 
Несебърлията Юлиан-Батко облечен като... шизофреник, който ту се чувства жена, ту мъж. До него  служителят на Гражданска защита Димитър Пурнарев облечен като ... Свети Трифон



В категории: Лайфстайл , Несебър


Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
10
Коментара по темата
10.
местен
07.03.2012 12:23:13
0
2
Отец Петър си взел р-т"Стария кавак"-който е собственост на църквата,ако е вярно сега и ресторантьор ли ще става и къде отиват средствата от наема аджеба?Абе, този няма нещо от което да не опита бе хора!Елитни коне, мотори, хотели,ресторанти!От къде ни го прате боже? Малко ли боклуци имаше ,че още ни довя вятъра!Толкова ли сме грешни боже?
9.
Тракиец
04.03.2012 11:27:11
0
1
до 8." Муцуни " ... В Несебър да има макс. 5 души бежанци от Вардарска Македония.

Повечето от днешните несебърлии са потомци на бежанци от Беломорска (Егейска) Македония. От селата Куфало, Геркарци, Баровица, Литовой, Петгъз (!) и др.

"ПрощавайнА" е по куфаленски, а "ПрощавайнЕ" по геркарски. За отец Петър 'Но комент' иначе може и мен да ме шамароса както се шамароса с другия отец
8.
Муцуни
03.03.2012 23:23:28
0
0
Понякога пишете недомислици без да сте се поинтересували.
В Несебър по-голямата част от населението са потомци на бежанци от Вардарска Македония. Та тези бежанци на този ден му казват "Муцуни" или "Прощавайна"и традицията в него е хората да се маскират и да обикалят така от къща на къща за късмет,откъдето идва и името на празника. "Маскин ден" е наречен в последствие от хората неразбиращи го и олицетворяващи го само с маскирането.
Католическия "Хелоуин" няма абсолютно никаква връзка извън маските и има съвсем друга същност.
Запишете си го и да го знаете за в бъдеще!
Всеки може да облече расо и да се прави на поп особено на "Муцуни". Не дрехите правят попа, а вярата. Той нито е извънземен нито е от друг биологически вид. Не е и монах отрекъл се от света на който не му отива да се маскира и да се слее с народа веднъж годишно.
Иначе статията е хубава и отразява приятните страни на празника в Несебър.
7.
набожна
02.03.2012 09:50:14
0
3
За отеца да си поговорим!Той расото го е хвърлил много отдавна-то не бяха мотори,то не бяха побои за пари,то на бяха купони.Да го питаме ние какво прави той по време на велики пости когато според канона трябва да е тих и смирен .През деня чете на бабите морал,а самият той купонясва в несвяст.Как да му вярваш на този лицемер.Да беше се маскирал като жена с древна професия по щеше да му прилича.Докога ще го търпим този лъжепоп да ме прости господ?Изпродаде камбани,олтар и не се посвени, но ние вярваме че има Бог и той вижда всичко.И казваме ние има кой да съди!
6.
hi
29.02.2012 22:13:28
0
5
отец петър е по добр в тези дрехи а не като отец
5.
ЗА Несебър!
29.02.2012 16:24:58
0
2
Къде пък ни изкарахте католици!?То бива беден журналистически речник,ама това вашето вече е в повече.Сирни Заговезни(Прощавайне) много преди някой да знае,какво е това Хеоуин се празнува така ,като се маскират хората.
4.
Elina
29.02.2012 15:17:18
0
0
Който може го може!
3.
Бургаски бяс
29.02.2012 14:57:42
0
0
Никой ни ви обвинява за това как празнувате . Всеки празнува както го усеща. Маскеният бал е прекрасен, бургазлии само могат да ви завиждат
2.
Юлко
29.02.2012 12:52:18
0
2
Прочетете в уикипедия как де празнува този празник, ние не го празнуваме като хелуин, а това си е традицията на празника и в Несебър се празнува така не от няколко години а от като се помним
1.
Ванина
29.02.2012 11:54:24
0
5
знаят как да се веселят,все пак повода на празника беше такъв !
Продължавайте в същият дух !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори