Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз десерт с вкус на чийзейк
Нямаме търпение да изстине и да стегне, веднага го хапваме с лъжица
Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз и много вкусен десерт, който е толкова кремообразен и освежаващ, че веднага го хапваме с лъжица…
Вкусен непечен сладкиш с ягоди и нежен крем , който се топи в устата. Много лесно, бързо и неустоимо вкусно.
Ако ви харесва идеята за плодова торта , приготвена за много кратко време, без печене и с вкус на чийзкейк, значи сте на правилното място.
Тази рецепта си струва да си я запишете, защото не само ще получите много вкусна торта, но и винаги ще ви отсрамва пред неочаквани гости. Приготвя се много бързо, а на вкус и вид е като излязла от сладкарница. Ето какво ви трябва:
Ягодова торта с вкус на чийзкейк
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
250 г бисквити (смлени маслени или дайджестив)
100 г масло
1 л прясно мляко мляко
2 пакетчета пудинг с вкус на ванилия (80 г)
6 супени лъжици захар (или на вкус)
300 г ягоди (може и други горски плодове)
500 мл вода
1 пудинг с вкус на ягода (40 г)
4 супени лъжици захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ (за форма 15х20 см):
Разтопете 100 г безсолно масло в микровълнова или на много слаб огън. Изсипете директно смлените маслени бисквити във формата, в която ще правите тортата – 250 гр. (или бисквити по избор) и добавете разтопеното масло.
Разбъркайте, докато съставките се комбинират и получите консистенцията на мокър пясък. След като бисквитите се смесят добре с маслото, сместа се разпределя равномерно на дъното с помощта на шпатула или лъжица и леко се притиска отгоре, за да се сплеска и притисне. Това е основата на тортата.
Налейте 1 литър мляко в тенджера, добавете две пакетчета пудинг с вкус на ванилия (76 г – 80 г) и 6 супени лъжици захар или на вкус. Разбийте добре с телена бъркалка до гладкост на съставките, без бучки.
След това сложете съда на огъня и при непрекъснато бъркане го загрявайте на умерена температура до сгъстяване. Изсипете пудинга веднага, докато е още топъл (направо от котлона) върху основата. Разстелете и изравнете.
Предварително измитите и отцедени ягоди се нарязват на ситно. Може да използвате и малини в комбинация с малинов пудинг, или банани в комбинация с карамелен или шоколадов пудинг…изборът е ваш.
Сложете 500 мл вода в тенджера и добавете едно пакетче пудинг с вкус на ягода и 4 супени лъжици захар (тук захарта се слага според вкуса, така че ако използвате по-кисели плодове, сложете повече, а ако използвате по-сладки плодове, сложете по-малко).
Разбъркайте добре, докато прахът се разтвори и няма бучки, след което отново поставете на огъня и варете при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Изсипете тази смес върху ваниловия пудинг, а отгоре наредете ягодите.
Оставете да изстине преди сервиране.
Какво ще ни донесе любовта на 24 декември
Самолетът на началника на генщаба на либийската армия се разби край Анкара
Как да избегнем семейни конфликти по време на празниците - съвети за хармония
Доброволци от Айтос зарадваха 100 пенсионери в нужда преди Коледа
Пациентите плащат двойно за жизненоважни медикаменти
Истината за отрязаното ухо на Ван Гог
Катя Илиева напуска телевизията на Слави Трифонов
В сезона на Козирога кой ще се радва на личен растеж
Ето защо обмяната на левове в евро става по-достъпна
Спазвайте тези традиции, за да осигурите щастие и късмет през новата година
Купувачите на имоти в София искат простор, а във Варна залагат на кварталите
Германия се опитва да изправи икономиката си, като същевременно укрепва отбраната
