Тези турски байганети стават меки като пух и сладки като мед!
Има само едно-единствено правило за успех
Турските готвачи са ненадминати майстори на вкусни деликатеси от обикновено тесто. Днес имаме за вас една специална рецепта за Турски байганетки, които много приличат на популярните толумбички, но без сиропа. Пържат се много бързо и набъбват като еклери.
Тестото трябва да се омеси бързо, това е основното и единствено правило за успех. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко
1 яйце
4 гр. сол
10 гр. сода
360 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Изсипете 200 мл мляко в дълбока купа, разбийте яйцето, добавете 4 г сол, 10 г сода, 360 г брашно. Омесете меко тесто.
Тестото е без мая, така че не е нужно да чакате да втаса, продължете веднага. Разделете тестото на 4 части и разточете всяка на плосък правоъгълник. Нарежете го на тънки ивици и ги разделете наполовина, както е показано на снимката по-долу.
Поставете едно парче тесто върху другото.
Натиснете в средата и оформете лодки.
Загрейте олиото в тенджера и изпържете сладките до златисто кафяво. 3-5 минути са достатъчни.
Поднесете още топлите байганети обилно поръсени с пудра захар, смесена с ванилия.
Комикът Ръсел Бранд обвинен в изнасилване и сексуално насилие по нови две дела
Българската роза влезе във висшата парфюмерия
Забраняват сандалите в Община Пловдив, без боси пръсти вече
Шеф на завод раздаде 6-цифрени бонуси на 540 служители
Германия обмисля забрана на социалните мрежи за децата
Три пъти мъж остава без книжка заради фалшиво положителен тест за наркотици
Полицаи задържаха палестинец, облечен като Дядо Коледа
2026 ще донесе повишения и доходи: 4 зодии сред фаворитите
Младите дами полудяха по него, той е от кралско семейство и е ерген
Щерката на легендарния наркодилър Паржо се забърка в нов екшън
Опашки пред банкоматите, натъпкахме ги с левове
Република Северна Македония прие проектозакон за железопътен тунел с България
