×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европа се събуди, но идва ли край на пагубната неолиберална политика


Европа се събуди, но идва ли край на пагубната неолиберална политика
Анатемосаните като крайнодесни всъщност искат няколко неща, кое от кое по-разумни
13 Юни 2024, Четвъртък, 17:00 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Старият континент днес прилична на разграден двор, в който се изливат фекалиите от целия свят, а управляващите я чиновници активно спомагат за нейната разруха

Европейските медии притеснено тръбят, че след изборите за Европейски парламент, континентът е залят от крайнодясна вълна. И сега, за нещастие, тези тъмни сили щели да блокират европейските политики в много области, сред които толкова приоритетните за бюрократите и неолибералите в Съюза - миграция и борбата с климатичните промени.

Някои журналисти стигат по-далеч, като даже питат как така ЕС, който в основата си е изграден върху победата над нацистите, е допуснал такъв срам. Дори по-обективните коментатори използват думата популисти за партиите, победили на последните избори за ЕП.

За пореден път се посочва и че фокусът върху националните интереси, които са на преден план за т. нар. от повечето анализатори и медии „крайнодесни”, е вреден и затруднява общоевропейските интереси. Които интереси, явно касаят предимно чуждите граждани, дошли тук.

Кои са големите победители от изборите в неделя?

Национално обединение (Rassemblement national) във Франция, Fratelli d’Italia („Братята на Италия”) на италианския министър-председател Джорджия Мелони, Алтернатива за Германия (Alternative für Deutschland – AfD), партия „Фидес” (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség) на унгарския министър-председател Виктор Орбан, както и полската партия „Конфедерация Свобода и Независимост“ (Konfederacja). Интересното е, че някои чуждестранни коментатори поставят и „Възраждане” в групата на крайнодесните, макар у нас партията да бъде припознавана по-скоро от левите избиратели, като такава е определяна и от повечето родни анализатори.

Във Франция, след тоталния крах на партията си, френският президент Еманюел Макрон свиква предсрочни избори, които ще се проведат в края на месеца, като призова и за демократичен съюз срещу "крайните" политически сили. И едва сега, след толкова години, в които хората масово изразяваха недоволството си от политиката, водена от него, той призна, че е допуснал много грешки, като даже обеща, че ако бъде подкрепен, ще бъде по-твърд по въпросите, касаещи имиграцията и сигурността.

Белгийският премиер Александер Де Кро подаде оставка, след като либералната му партия "Открити либерални демократи и фламандци" също загуби подкрепа, за сметка на фламандските националистически партии, които взеха превес на провелите се в страната избори 3в1 - европейски, парламентарни и местни. Дясната "Вламс беланг", която също се обявява срещу безконтролния прием на мигранти, е победител. Интересен момент е, че съвсем доскоро, тази формация беше анатемосана от почти всички други в страната, заради „радикалните ѝ” – според тях, възгледи. Включително беше заплашена от изключване от политическия живот.

В Германия опозицията пък иска предсрочни избори. Макар в Брюксел най-много депутати да изпраща Консервативният блок Християндемократически съюз / Християнсоциален съюз, на второ място – изненадващо за мнозина, е „Алтернатива за Германия", която печели вота на най-младите, които за пръв път гласуваха след промените в закона – 16 годишните.

В Италия и Австрия положението е подобно, а коментарите на медиите са сходни – опитват се да поддържат отдавна зададения от тях и неолибералните кръгове и политици, които обслужват, наратив, че подобни резултати ще са пагубни за Европа. Нещо повече – говорят за катаклизъм.

Какво им е толкова страшно на набедените за крайнодесни?

За да дадем отговор на този въпрос, първо трябва да отговорим кои са големите губещи на изборите за ЕП (а и не само) – партии като крайно либералните "Обнови Европа" и "Зелените", както и сходните във вижданията си формации.

Това са партии, които успешно подържаха политиките на ЕС в последните години, сред които т.нар. „Зелена сделка”, пагубната имиграционна политика, както и квотите по пол, поддържането на мултикултурализма и прочее. Всъщност именно това е антиевропейската политика, която убиваше икономиката на страните, променяше облика на християнска Европа, заселвайки я с орди агресивни друговерци, за които законите са врата у поле, а нашите културни порядки – проява на разюзданост, която може да се лекува само с ножа.

И ето, тук се появяват толкова лошите и системно анатемосвани през последното десетилетие консервативни партии, наричани от менстрийм медиите – крайнодесни, радикални, дори фашистки. А всъщност зад това общо название, се крият формации, обединени от едно основно – стабилизирането на Европа, връщането в нормалните и традиционни рамки, обръщане към добруването на коренните жители, загърбването на безумните социални политики, които са основна причина на Стария континент да се изсипат милиони кандидат-храненици, които освен всичко друго открито проповядват радикален ислям, организират атентати, самокапсулират се в гета.

Днешната Европа прилична на разграден двор, в който се изливат фекалиите от целия свят, а управляващите я чиновници, удобно приседнали в креслата си и стабилно финансово стимулирани от различни неправителствени организации и неолиберални глобалисти, активно спомагат за нейната разруха. Но това среща все по-голяма съпротива от страна на европееца, който работи, плаща данъци, спомага за развитието на страната си и на целия континент. Много от партиите, които сега заеха челните места на изборите за ЕП, са подкрепени предимно от млади хора, които са образовани, четящи, мислещи. И които съзнават, че са необходими радикални мерки, за да спре погрома, осъществяван над жителите на континента.

Европа трябва да се събуди, иначе ще се погуби

Анатемосаните като крайнодесни всъщност искат няколко неща, кое от кое по-разумни – макар и с някои разлики в програмите им, ги обединява мисълта за страните им – на първо място. Именно тези формации предлагат завръщане към традиционното, към националното, към засилване на икономиките на отделните държави, към фокусиране върху вътрешните проблеми, към спиране на безконтролния приток на фанатизирани млади мъже от Африка и Близкия Изток. С мисъл първо за гражданите на техните страни, защото за да е добре Европа, всяка страна, която е част от нея, трябва първо да е разрешила вътрешните си проблеми, едва след това да разрешава тези на останалия свят.

Евроскептицизмът не набира сили, защото „крайнодесните” изкуствено го разпалват, а вирее все по-активно, защото неолибералите, управляващи Европа, играят срещу собствените си граждани и страни, налагайки крайно вредни антиевропейски политики. Няма нищо радикално в това първо да мислиш за благоденствието на собствената си страна, на Европа, а евентуално после и за това на различни културни и религиозни общности, държави и дори цели континенти.

Запазването на националната идентичност, посредством утвърдените през вековете културни и традиционни норми, които са в основата на облика на Европа – такава, каквато доскоро я познавахме, са ключови за съхраняването на континента. Ограничаването на мигрантската вълна, поставянето на необходимите граници на пагубния мултикултурализъм, означава и отговорност спрямо бъдещите поколения, спрямо нашите деца. А популисти или не, крайни или радикални дори, партиите, които ни предлагат алтернатива на сегашното пагубно за всички ни статукво, са именно т.нар. набедени за крайнодесни.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ "5kmrun" записа сериозен успех в Царево "5kmrun" записа сериозен успех в Царево 14/07/2024, Неделя 12:40 0
29
Коментара по темата
29.
До ХХ
14.06.2024 14:25:21
3
2
айде мълчи ве пр'о'стаг недоклатен. Знам че много ти се иска пак да си разигравате сценки с Капитана боцмана и бай от казармата как се думакте и затова тука си се олял с тъпотиите. "я кажи кога сирийските и афганистанските самолети бомбардираха западна Европа? " те нямат самолети бе галфон. Пък и летящи килимчета явно нямат иначе щяха
28.
до 27
14.06.2024 12:33:12
2
1
Не ми се обяснявай тъпа кучко, не съм ти искал мнението. Ще духаш и ще мълчиш. Ясно?
27.
XX
14.06.2024 10:48:03
3
2
До 26

"Някой западно-европеец ако отиде в Сирия или Афганистан, дали ще има някакви права, дали ще го настанят в жилище и да му плащат?" - про'с'так неграмотен, я кажи кога сирийските и афганистанските самолети бомбардираха западна Европа?
26.
BooM
13.06.2024 20:59:44
2
19
Някой западно-европеец ако отиде в Сирия или Афганистан, дали ще има някакви права, дали ще го настанят в жилище и да му плащат? Дали ще се разхожда свободно по улиците и ще посяга на техните жени и деца? Направо ще го бият докато го еб*т и после ще го хвърлят изнасилен и пребит в някоя шахта.
25.
ей измисленяк ХХ..
13.06.2024 20:28:17
2
6
Това, че пълниш всичко с тъпите си разсъждения, не те прави умник. Не си!
24.
XX
13.06.2024 20:19:23
2
4
ДО 9

"GUIDELINES TO PROMOTE AND PROTECT THE ENJOYMENT OF ALL HUMAN RIGHTS BY LESBIAN, GAY, BISEXUAL,
TRANSGENDER AND INTERSEX (LGBTI) PERSONS " - ЕС документ.
Гейовете не ме интересуват. Гнус ме е от про'с'таците като ТЕБ, които тролят.
23.
Евротъпанар
13.06.2024 20:18:22
2
9
Искаме си Макарон и мигрантите, искаме потни африканци и вмирисани сирийци да ни опъват по цял ден и да им плащаме.
22.
XX
13.06.2024 20:12:21
1
3
Не разбрах защо по тема ЕС трябва да се ограничаваме само с реалността в България, която все още по една или друга причина се съпротивлява на рушителния либерализъм.
21.
XX
13.06.2024 20:10:55
3
7
"- Кой говори за 3ти, 4ти, 5ти пол? КОЙ? Напиши името на ЕДИН български политик, който говори е говорил за полове!" - Байдън лично заяви, че духът на САЩ са трансджендърите.
20.
XX
13.06.2024 20:09:32
4
5
ДО 9

"- Високи цени на тока от слънцето ли? Я провери пак! Колко пари е разхода на един ТЕЦ и колко е разхода за енергия от слънцето и вятъра?" - виц и субсидиите за едните и глобите за другите.
И не, не искам да се ползват въглища, но това за евтините цени nа солаpните и вятърните енергии не е цялата истина..
19.
Последните
13.06.2024 20:04:57
2
5
4 коментара изобщо не са купени,не
18.
XX
13.06.2024 20:04:02
4
9
ДО 9

"Самолетите с мигранти, за които пише в интернет така и не кацнаха в България? От кога ни плашат с тях? Няма ги." - лъжа. В България официално са дошли миналата година 32000 човека от извън ЕС.
17.
XX
13.06.2024 19:59:17
5
3
Do 7

"Най голямата вреда, поради която се появяват партии като Възраждане и величие, бяха нанесени от хора като Меркел" - про'с'так неграмотен, Меркел направи това за което стотици хиляди "прогресивни" демонстрираха по улиците на Берлин, Кьолн и Хамбург.
Тя про'с'то им го даде.
факт.
16.
XX
13.06.2024 19:55:25
8
10
ДО 12

"Демокрацията спечели в Европа." - мухаха, вярваш ли си, про'с'так неграмотен?
Урсулата вече работи за обединение срещу всички "крайно" леви и десни.
15.
XX
13.06.2024 19:53:32
8
15
Do 13

"Да си върнем Православна Европа!!" - но за това си прав. Но за целта трябва да сринем този ЕС.
14.
XX
13.06.2024 19:52:12
15
12
ДО 13

Абе пич, какво са ти виновни афроарабите, след като в германия и в цяла Западна Европа имаше манифестации със стотици хиляди които искаха повече имигранти?
Меркел например им даде каквото искат.
PS. И на последните избори ПАК само 20-30тина % са срещу имиграцията.
13.
Австрийски Художник
13.06.2024 19:45:21
1
29
Не знам до сега цяла Европа спахте ли?
Идват някакви амуджи от целия арабски свят и Африка да се заселват и интегрират на земи на които се е леело кръв за да останат Християнски!!! Не съм расист ама е*ем ти либералната Европа… Тия кърлежи идват да точат държавите само и да си налагат тяхната култура и религия, нулева толерантност за такива! Ако тук не бяха благоприятни условията или имаше война и решиш да имигрираш в някоя арабска страна щяха да те разстрелят на границата не да ти дадат всичко на тепсия! Да си върнем Православна Европа!!!
12.
пак този
13.06.2024 19:14:47
1
19
Демокрацията спечели в Европа. Свърши се с неолиберализма! Хората казаха, че националният интерес е над общия.
11.
Пророк Илия и Пророк Енох
13.06.2024 18:55:50
10
8
България до 3 години се връща в Источния блок. СССР ще бъде въз" Величие"нчан. НАТО се изтегля на позициите на които беше до 1997г.
10.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
13.06.2024 18:50:01
4
3
искам Урсула и Макрон
9.
оффф... до 7.Fgs
13.06.2024 18:34:32
30
8
Има много лесен начин тези "проблеми" за изчезнат - спираш да ползваш FACEBOOK.

ЗАЩО?

- Самолетите с мигранти, за които пише в интернет така и не кацнаха в България? От кога ни плашат с тях? Няма ги. Да си чул някой да ги споменава след изборите?

- Емигрантите и бежанците не работят ли? Кой ти каза? Попитай из Бургас колко украинци са безработни! Това е разликата между интернет и реалността.

- Високи цени на тока от слънцето ли? Я провери пак! Колко пари е разхода на един ТЕЦ и колко е разхода за енергия от слънцето и вятъра?

- Кой говори за 3ти, 4ти, 5ти пол? КОЙ? Напиши името на ЕДИН български политик, който говори е говорил за полове!
Глупостите за хилядата пола са само във FACEBOOK и във Флагман. Ако не искаш да ти говорят за тях просто спри да четеш тези истории за луди хора на другия край на света.
Те в българската реалност НЕ СЪЩЕСТВУВАТ! Колко джендъра срещма днес в магазина?

Възходът на крайнодесните във всички европейски държави е резултат само от едно - прекалено много време в интернет и загуба на границата между реалност и измислица.

Ако всички "консервативни" човечета хвърлят телефоните и хванат по една МОТИКА, много бързо ще изчезнат и въображаемите полове и мигрантите и "нападенията"
8.
оффф...
13.06.2024 18:23:04
16
9
Оставам с впечатление, че авторката не може да разбере защо политиките, които тя нарича "разумни" се наричат "крайно-десни". А от както съществуват крайнодесни те са точно това.

Сложи хиляда кавички като тези, защото не разбира и защо ги наричат радикални.

Ако пишеш статия базирана на статии в чужди медии и има дума, която не разбираш защо се използва, можеш да провериш какво значи думата, да прочетеш по-задълбочено, а не да ни демонстрираш във всеки абзац, че не си чела
7.
Fgs
13.06.2024 18:20:05
7
33
Най голямата вреда, поради която се появяват партии като Възраждане и величие, бяха нанесени от хора като Меркел, макрон и компания! На нормалния човек му омръзна да плаща на мигранти от близкия изток! Не учат, не работят, но преследват жени! Омръзна ми да плаща по високи цени на тока, защото някой решил, че слънчевата енергия е решението! Омръзна му да си предава новите коли за скрап и да купува електрически боклуци! Омръзна му да му говорят за 3ти, 4ти и 5ти пол! Омръзна му от гейпарадите и да слуша колко са дискриминирани! А върха е Евровизия, където са участвали групи като АББА, да се печелят от хора с рокли и бради! Е, докога? Смехотворно е! Честваше се 80 години от десанта в Нормандия, който обърна войната и поради това има западна Европа! Дали за това са умирали войници от САЩ, Британия, Канада, нова Зеландия??? Това ли са новите ценности, които да подменят семейство с жена, баща и деца? Какво отбелязваме на Рождество и възкресение Христово? Библията, където има Адам и Ева, или две мами, двама татковци и деца с 4ти пол???
6.
холивуд
13.06.2024 18:19:04
2
34
Идва времето когато политиците в държавите от Европа ще бъдат прочистени от педали и хомосексуалисти..........
5.
Капитана
13.06.2024 18:11:46
1
36
За всички заспали говеда, които не знаят защо се случват определени процеси уточнявам, целта на световните глобалисти ционисти с емигрантската паплач е да се внесе критична маса население, което да продължава да ги държи вечно на власт като гласува за тях на всякакви избори, защото в противен случай се случва именно това, което започна да се случва - истонското население на Европа се събужда и проглежда кой накъде го бута и защо.Ако пък недай си боже се появи някой идеен художник с мустачки и вземе да обясни на това население кой седи в дъното на всички световни игрички направо положението става адски напечено, в буквален смисъл!
4.
паткан
13.06.2024 17:35:32
0
48
Това е само началото. Дори много закъсня.
Но световните паразити няма да се примият толкова лесно. Те вече доказаха колко правителства са купили, и че човешкия живот не струва нищо.
Ако се откажат - с тях е свършено.
За това очаквам още много мизерии и много жертви.
Всъщност това зависи колко бързо ще се събудим да ги наритаме преди да са направили още много. Няма да се спрат лесно!
3.
mert
13.06.2024 17:32:05
4
44
2, откакто има такива като като теб, дето сънуват зелено и мигранти.
2.
оффф...
13.06.2024 17:24:43
48
10
От кога възхода на самоизолацията, расизма и омразата се нарича "събуждане"???
1.
Марш
13.06.2024 17:15:21
2
31
От тука м@нг@али мръсни
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Над 800 грама марихуана, кокаин и много пари иззети от наркобосовете в Свети Влас Над 800 грама марихуана, кокаин и много пари иззети от наркобосовете в Свети Влас На тримата арестувани е наложена мярка от 72 часа задържане под стража Борисов притеснен след стрелбата в САЩ, зове съперниците си за предизборна кампания без омраза Борисов притеснен след стрелбата в САЩ, зове съперниците си за предизборна кампания без омраза  Разделението между хората е опасно, предупреди лидерът на ГЕРБ  10 съвета от Ванга, за да се избавим от мъката 10 съвета от Ванга, за да се избавим от мъката Пророчицата е опитала да улесни живота на всички ни с тези препоръки Впечатляващ финал на Солинария 2024 Впечатляващ финал на Солинария 2024 Младежкият арт фестивал „Солинария“ стартира на 2 юли, а в 5-те фестивални вечери на магичната сцена излязоха десетки талантливи музиканти Той се оказа мъж мечта Той се оказа мъж мечта Любовта му с Ива Бека се оказа по-силна от всичко Продават 5-звезден комплекс в Свети Влас за 15 млн. лева Продават 5-звезден комплекс в Свети Влас за 15 млн. лева Имотът се намира на брега на морето и е с площ над 9 квадратни метра Три еднотипни чешми вече работят в центъра на този град Три еднотипни чешми вече работят в центъра на този град От „Паркове и градини" призовават чешмите да не стават обект на вандализъм Наркобосовете Иво и Петър от Свети Влас заковани от ГДБОП Наркобосовете Иво и Петър от Свети Влас заковани от ГДБОП Уж безработните, но много богати млади мъже, са сочени за лидери на ОПГ-то Това село има собствен аромат на билка Това село има собствен аромат на билка В наши дни няма къща в това село, в която да не се отглежда чудната билка НАП започна здрави проверки по Южното Черноморие, инспектори влязоха в над 500 обекта НАП започна здрави проверки по Южното Черноморие, инспектори влязоха в над 500 обекта Най-честите нарушения са за неиздаване на фискален бон и разминаване между сумите, маркирани на касовия апарат и наличностите в касата
Путин засилва хибридната си война срещу Европа Путин засилва хибридната си война срещу Европа Русия води безнаказано своята "сенчеста" война и без подходящо възпиране поведението ѝ само ще се влошава Може ли Украйна да обърне хода на войната? Foreign Policy с много тревожен анализ Може ли Украйна да обърне хода на войната? Foreign Policy с много тревожен анализ Анализаторите са скептични, че обявените тази седмица мерки могат да променят нещата на фронта Феноменален успех за България във волейбола! Никол Окоро от Дея Волей блести на финала Феноменален успех за България във волейбола! Никол Окоро от Дея Волей блести на финала Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави националката Тръмп избяга от онази с косата, но вижте кои президенти не успяха Тръмп избяга от онази с косата, но вижте кои президенти не успяха Стрелбата срещу бившият държавен глава на САЩ става повод за исторически паралели Кой уби мъжа, стрелял по Тръмп Кой уби мъжа, стрелял по Тръмп Тъй като Доналд Тръмп е обърнал главата си при стрелбатата, му е пробита само ушната мида, иначе щеше да бъде уцелен в тила зад ухото, каза преводачът му Йонко Мермерски Синът на Доналд Тръмп със закана след покушението Синът на Доналд Тръмп със закана след покушението Той никога няма да спре да се бори, за да спаси Америка, коментира той Ялови опити за убийство на Путин Ялови опити за убийство на Путин Имало е няколко, разкри ръководителят на украинското военно разузнаване  Доналд Тръмп спасен от ангели? Доналд Тръмп спасен от ангели? Миг преди да бъде улучен в ухото, той отместил леко главата си и така се разминал със смъртта И Виктор Орбан солидарен с Тръмп И Виктор Орбан солидарен с Тръмп Унгарският премиер  сподели след стрелбата в Пенсилвания, че мислите и молитвите му са с простреляния републиканец Идентифицираха чудовището от Пенсилвания! Стрелецът е 20-годишен Идентифицираха чудовището от Пенсилвания! Стрелецът е 20-годишен Томас Матю Крукс е произвел най-малко осем изстрела по бившия президент от покрив на 130 ярда от митинга
Илхан АНДАЙ, анализатор Илхан АНДАЙ, анализатор Наследникът на Пеевски до Доган е с прякор на хищник - Вълка Виц на деня Виц на деня Блондинка се обажда на приятелка:
- Знаеш ли, вчера съвсем близо до нас откриха автомивка. Колко удобно! Мога и пеша да отида
Виц на деня Виц на деня След семеен скандал:
- Край, напускам те! Отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една блондинка влязла в интернет и на успяла да излезе.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори