Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета
Ето я тайната рецепта
Ще имате нужда от:
8 броя – пилешки бутчета
2.л. – едра нейодирана сол
щипка – черен пипер смлян
1 ч.л. – мащерка
2 с.л. – олио може и зехтин
Приготвяне:
Вземете мащерката, солта и черния пипер и ги смесете. Измийте добре бутчетата, премахнете ненужните остатъци от тях. След което ги наредете в съд за печене и ги поръсете добре със сместа от двете им страни.
Старателно втрийте сместа по тях. Прибавете олиото или зехтина, разтрийте от всички страни. Като приключите с това сложете пилешките бутчета отгоре върху хартия за печене с кожата нагоре, така че да има нужното разтояние между тях.
Включете фурната на 210 градуса и пъхнете тавата. След период от 10 минути намажете пилешкото месо с топена мазнина и намалете на 180 градуса.
Отново повторете това 2 пъти след 10 минути и пак след 5 минути. За цялото приготвяне на месото ще трябва да си отделите време от 35 минути.
Включете горната скара на фурната на максимална температура, повдигнете и сложете тавата на горния рафт и изпечете пилешкото за период от още 2 минути. Да Ви е сладко!
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
