×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

CZ 600 във ВИП Оръжейни Комплекси


CZ 600 във ВИП Оръжейни Комплекси
Повечето от новите технологии са патентовани, а конструкцията на карабинатата е здрава и надеждна
08 Юни 2024, Събота, 10:04 ч.
Автор: Флагман.Бг

Три от карабините CZ 600 - ALPHA, LUX и ERGO гарантират sub 0.75 MOA група от 5 куршума на 100 м със заводски мач патрони

Сърцето на карабината CZ 600 е новият стоманен болт, заключващ директно към цевта. За малките калибри това става с 3 зъба, а нагоре - от средните към магнумите, с още три. Главата на болта е сменяема, а цевта е на винтове към ресивъра и ложата.

Това отваря и вратата за смяна на цеви и болтови глави, за да се постигне характерната за най-добрите съвременни оръжия модулност! Kонвертиращите комплекти от цев и глава трябва да се съвместими и с ложата, защото моделите се предлагат с 3 вида цеви – леки, полутежки и тежки, които са с различен диаметър и монтажен контур. Затова и тук модулността е по калибрени групи.

Промените са кардинални - нов е спусъковият механизъм - вече едностепенен или двустепенен, с регулация на усилието в 4 клика, без да се вади от оръжието! Едностепенният има усилие от 600 до 1300 г, а двустепенният – от 900 до 1550 г. Ергономичността на прикладите и общият баланс на оръжията са на най-високо ниво и освен удобство, сега осигуряват и sub-MOA точност. Повечето от новите технологии са патентовани, а като цяло конструкцията на карабинатата CZ 600 е здрава и надеждна. Цевите са студено ковани с оптимизиран брой нарези и стъпка за всеки калибър. Те идват с гарантиран ресурс 20 000 патрона... А всички метални части са защитени с новото антикорозионно покритие BobOx.

Предпазителят е с вертикално двупозиционно действие – световна иновация и затова е патентован. Работата му е абсолютно безшумна - бутон, потъващ в приклада! Това е най-интуитивното действие с палеца по предпазителя, твърдят чешките дизайнери и са прави! Натискаш бутона и си готов за стрелба! Няма плъзгачи напред-назад или вляво-дясно, действието е еднозначно - натискаш и си готов за дивеча! При това има и индикатор за патрон в цевта. Отделно при позиция на предпазител има бутон, който освобождава движението на болта, за ръчна смяна на патрон.

Три от карабините CZ 600 - ALPHA, LUX и ERGO гарантират sub 0.75 MOA група от 5 куршума на 100 м със заводски мач патрони!

Моделите RANGE и TRAIL правят sub MOA група от 3 куршума на 100 м. Това е постигнато с новите прецизни студено ковани цеви, които имат и резба за супресори. Ресивърите са стоманени или алуминиеви, като позволяват смяна на цеви и калибри по групи и според конкретния приклад на модела...

Започваме представянето на ловна карабина с CZ 600 ALPHA. Тя е „работният кон“ за всекидневна употреба, с полимерен приклад, устойчив и на най-сурови метеоусловия. Прикладът е с подсилващи стъклофибри – технология от известните чешки пистолети с полимерна рама CZ Р10. В зоните на захват, обаче има меко позитивно покритие, което не се хлъзга, дори когато е мокро. Цевите са полутежки, сменяеми с различна дължина според наличните 9 калибри: .223 Rem., 7.62×39, 224 Valkyrie, 308 Win., 6 Creedmore, 6.5 Creedmore, 6.5 PRC, 30-06 Sprg., 300 Win. Mag., 8x57 IS.

Както се вижда за свинските гонки разнообразието е предостатъчно! На алуминиевия ресивър има Weaver релса за монтаж на оптика. Данни: маса от 2,5 до 3,6 кг, цеви 508, 559 и 610 мм, според калибъра. Пълнител 5 за стандартни патрони и 3 за магнум.

CZ 600 LUX е ловната класика! Прикладът е традиционен Баварски и изработен от орех! . Орехова е и топката на болта! Това е и единствената карабина от серията, който може да се поръча и с механични мерници, на мушката с червено фиброоптично влакно. Ресивърът е от стомана. Калибри: .223 Rem., 308 Win., 8×57 IS, 30-06 Sprg., 300 Win. Mag. Данни: маса от 3,1 до 3,9 кг, цеви 508 и 610 мм, според калибъра. Пълнител 5 и 3 за магнум.

Следва CZ 600 ERGO – премиум ловна карабина с вдъхновяващ дизайн! Прикладът е от зелен полимер със стъклофибри и отвор за стрелящата ръка! Дължината се регулира чрез 3 задтилъка. Ергономиката му дава изключително удобство при стрелба и гарантирана sub - 0.75 MOA група от 5 куршума на 100 метра!

Ресивърът е от алуминий с подготовка за оптика. Калибри: .223 Rem., 308 Win., 6.5 Creedmore, 30-06 Sprg., 300 Win. Mag., 8x57 IS. Данни: маса от 2,6 до 3,1 кг, цеви 508, 559 и 610 мм, според калибъра. Пълнител 5 за стандарт и 3 за магнум.

Накрая идва и CZ 600 TRAIL – хибридна спортно-ловна карабина в калибри .223 Rem., 7.62×39. Тя е компактно съвременно спортно оръжиe, с алуминиево шаси, базирано на решения от тактически платформи от типа AR. Прикладът е телескопичен с 4 настройки и подбузник. Пълноразмерната пистолетна ръкохватка може да се конфигурира с елементи от пистолета CZ P-09! Върху ресивъра има дълга монтажна Picatinny релса, а също и отстрани пред пълнителя, така че има място за фенер и лазерен целеуказател. Допълнителни монтажи със системата M-LOK са възможни и на кожуха на цевта. Вариантът в калибър .223 Rem. е съвместим с пълнителите от AR 15. А за 7.62×39 може да се ползват пълнители от CZ BREN 2 и CZ BREN 2 Ms. Данни: маса 2,8 кг, цев 412 мм. Пълнителите са за 10 патрона.

Различни модели от серията 600 можете да намерите в магазините на ВИП Оръжейни Комплекси.


В категории: Бизнес , Лайфстайл


Флагман.БГ Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие 20/06/2024, Четвъртък 18:40 0
Флагман.БГ Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час 20/06/2024, Четвъртък 17:20 6
Ергенът Алек изчезна безследно
Ергенът Алек изчезна безследно 20/06/2024, Четвъртък 15:20 4
България Всички новини
Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Сред обнародваните документи са писмата от Данаил Попов до Иван Драсов и обратно за предателството на Левски Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Събитието започва в 18.00 часа с представяне на кулинарната книга „Кухнята на баба и проклетото ѝ внуче“ Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Във форума като специални гости участват представляващият Висшия съдебен съвет съдия Боян Магдалинчев, конституционният съдия проф. д.ю.н. Атанас Семов У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС Най-високите ценови равнища са регистрирани в Дания Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” За този проект се говори още от 2018 г. и вече можеше да е готов, ако не беше пандемията и политическата нестабилност Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Дружеството изпълнява и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци Бизнесът търси под дърво и камък такива работници у нас Бизнесът търси под дърво и камък такива работници у нас В същото време през месец май заявените в бюрата по труда свободни работни места са 11 400 при над 15 000 през април Изборите оголиха грозна истина - партия с 9 333 гласа блокира магистрала "Черно море" Изборите оголиха грозна истина - партия с 9 333 гласа блокира магистрала "Черно море" България трябва да отхвърли зеления рекет и да върне нормалния хармоничен баланс между човека и природата Въвеждат временна организация на движението за Черешова задушница в Бургас Въвеждат временна организация на движението за Черешова задушница в Бургас Ето какви са указанията за пътния трафик
Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Има и трима ранени при атаката Летящи хлебарки превзеха Гърция Летящи хлебарки превзеха Гърция Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище У нас отделни училища също започнаха да въвеждат ограничения Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Деца са били евакуирани от летни лагери в Източна Атика Путин пристигна във Виетнам Путин пристигна във Виетнам Съединените щати разкритикуваха властите в Ханой, не трябвало да дават платформа за насърчаване на неговата агресивна война Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей  Стоунхендж Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей Стоунхендж Лятното слънцестоене се отбелязва край Стоунхендж Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Стив вече е вписан в бюлетината, кандидатира като независим Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век, обявиха от Епизод Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Паметникът в Южна Англия е част от световното наследство на ЮНЕСКО Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет При някои хора такава болка се появява след дълъг работен ден и изчезва след добра почивка
Георги БЛИЗНАШКИ Георги БЛИЗНАШКИ Рая Назарян да не е царицата, заради която започва Троянската война?

Виц на деня Виц на деня - Добър ден! Нямам интернет.
- С рутер ли сте?
- Не. С баджанака сме.
Виц на деня Виц на деня На сватба. Млад метълист към DJ:
- Пусни нещо за пого!
След минута.
- Специално за Пого и компания - Софи Маринова...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Масово сбиване на две враждуващи фамилии в циганската махала, ескалира в сватба.Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори