Рецепта за рибни кюфтета от каракуда
С какъв сос ще поднесете тези рибни кюфтета от каракуда
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
каракуда - 600 г
яйца - 1 бр.
бял хляб - 4 филии (накиснат и отцеден)
зелен лук - 3 стръка
магданоз - няколко стръка
мащерка - 1 ч.л. (ронена)
галета - около 4 с.л. за овалване
олио - за пържене
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете рибата каракуда. За да премахнете миризмата от рибата (ако е необходимо), оставете я за няколко часа в солена вода или във вода с оцет. Измийте рибата, отстранете едрите кости и я нарежете на парчета.
Смелете добре месото в блендер, кухненски робот или 2-4 пъти с месомелачка, за да се смелят добре малките кости. Прибавете хляба, яйцето, подправките, омесете сместа и приберете в хладилник за един час.
Извадете сместа за рибните кюфтета от хладилника, оформете кюфтетата, оваляйте ги в галетата и ги изпържете от двете страни.
Източник: Gotvach.bg
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
