70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си
 
														Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си
Възрастна варненка сподели рецепта за козунак почти на 1 век, пише varna24.bg.
По думите на жената рецептата се споделя в рода вече няколко поколения като през годините леко се е променила.
Ако искате да придадете максимално автентичност на козунака си за празника, то категорично тази рецепта е точно за вас. Не е никак сложна, а вкусът е уникален.
Рецепта за козунак „На жълтък“, която всяка домакиня може да направи
Продукти:
1 кг. брашно
6 яйца
250 мл. прясно мляко или вода
300 гр. захар
250 гр. равни части краве масло или олио, размесени със свинска мас
1 лъжица ракия (коняк)
Щипка сол
Настъргана кора от един лимон
45 гр. мая
Добавят се по желание локум, орехи, стафиди и т.н.
Жената уточнява, че в оригиналната рецепта от баба й се е слагало ракия, но с времето тя се е заменила с по-благоухания коняк.
Осъвременяване е и добавянето на лимон, допълва тя. Най-важно е продуктите да са топли и пресни, а козунакът да се размеси поне няколко пъти, за да стане на конци.
 
													 
													 
													 
													 
													 Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн"
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн"
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 “Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														“Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										