Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома
Вижте рецептата
Необходими продукти
200 милилитра вода
200 милилитра рафинирано олио
600 грама брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
щипка сол
4 чаени лъжици захар
ванилова захар 1 чаена лъжица
Приготвяне
Към топлата вода добавете олиото и захарта. Добавете и щипка сол и ванилова захар и всичко разбъркайте старателно. Пресейте, добавете брашно и бакпулвер към бъдещото тесто. Замесете меко, еластично тесто с консистенция като за кнедли.
Покрийте с домакинско фолио и оставете тестото да почине за период от 30 минути. След това разделете тестото на 3 части. Всяка част разточете на кръг и разделете на още 12 части. По ръба на всяка сложете от плънката и завийте във формата на франзела.
Поставете кроасаните върху пергаментова хартия. Печете на 180 градуса около 30 минути. След като изстинат поръсвате кроасаните с пудра захар.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
