×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радев отказа да назначи Даниел Митов за външен министър, вика Главчев на среща


Радев отказа да назначи Даниел Митов за външен министър, вика Главчев на среща
"За външния министър стана ясно откъде идва заръката, но кой поръча смяната и на земеделския?"
17 Април 2024, Сряда, 16:27 ч.
Автор: Флагман

Служебният премиер нанасял щети върху кабинета, като изпълнявал светкавично "щенията на своя партиен началник"

Президентът Румен Радев даде да се разбере, че няма да назначи Даниел Митов за външен министър. Причината е, че той е ярко политическо лице – зам.-председател на ГЕРБ. Радев кани на среща в петък служебния премиер Димитър Главчев.

Държавният глава очаква обяснение и за искането за отстраняването на земеделския министър Кирил Вътев. Според него желанието за смяна на двама от служебните министри само в рамките на седмица след назначението им е поредно доказателство за провала на конституционната реформа. 

"Вече виждате как от партийни събрания се раздават разпореждания, как се заплашва министър-председателят и аз много се надявам г-н Главчев да си дава сметка за щетите върху кабинета и изобщо върху цялостното доверие върху изборния процес, когато той светкавично изпълнява щенията на своя партиен началник. Когато аз отговарях за служебните правителства, партиите не можеха и да си помислят за подобно вмешателство. За външния министър стана ясно откъде идва заръката, но кой поръча смяната и на земеделския, когото г-н Главчев лично представи за оставане в служебния кабинет в дух на приемственост и като доказан мениджърски опит в областта. И според вас не е ли странно министър-председателят да си сменя през ден мнението и нормално ли е изобщо през ден да сменяме по министър? Така объркваме и обществото, и бизнеса, и партньорите", каза президентът. 

"Аз вече заявих, че няма да се бъркам в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, но и ще настоявам и той да си спази обещанието, което даде пред мен и пред обществото - че ще предложи кабинет, равноотдалечен от всички партии", добави Румен Радев. "И затова в петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения, които не може да включват заместник-председатели на политически партии."

След въпрос дали и смяната на земеделския министър Кирил Вътев е част от този разговор, президентът каза: "Разбира се. Аз искам да чуя реалните мотиви, които накараха г-н Главчев така стремглаво, без да е работил с тези хора и без да ги познава, изведнъж да си смени мнението."

По повод призивите на БСП да смени премиера Димитър Главчев, Румен Радев заяви, че негов ангажимент е да не се допусне конституционна и управленска криза "въпреки неуместните промени в Конституцията". 

По думите му вот на недоверие срещу служебното правителство е невъзможен "в правен смисъл", каквото мнение са изразили конституционалисти. Припомняме, че екстравагантното предложение за такъв вот днес бе анонсиран от БСП. Според лидерката на партията Корнелия Нинова то се подкрепяло и от "Възраждане". 

Ако все пак Димитър Главчев настоява за двете министерски промени, как ще реагира президентът?

"Той има правото да настоява, аз имам правото да имам все пак някаква отговорност за запазване на политическо благоприличие в този кабинет. Досега аз в мой служебен кабинет не съм назначавал заместник-председател на политическа партия", отсече Румен Радев. 

Според него това няма никакво отношение с външнополитическия курс на страната. 

"Имаме десетки, множество прекрасни дипломати с всички качества да бъдат министри, така че винаги може да се намери достоен външен министър, който да отстоява външнополитическия курс на България и нашия стремеж към пълноценна европейска интеграция", каза президентът след репортерски въпрос. 

Припомняме, че в петък Димитър Главчев поиска смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов след критика от страна на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. 

В началото на тази седмица служебният премиер предложи президентът да направи още една кадрова корекция в Министерския съвет - земеделският министър Кирил Вътев да бъде заменен от Георги Тахов. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


17
Коментара
Насметоха “Бригада нов дом”
Насметоха “Бригада нов дом” 30/04/2024, Вторник 13:00 1
17
Коментара по темата
17.
Моше къдравия
17.04.2024 22:31:36
0
7
Оказва се че ТЕРБера Митов освен че следствен за злоуптреби с държавни средства е и ЧУЖД АГЕНТ на ИЗРАЕЛ (сиреч на Мосад)
2023 год МИТОВ беше 20дена в ИЗРАЕЛ сншман с БОЕН зелен екип на Израелската армияIDF с каска,противокуршумна жилетка автжмат зелени кубинки и обикаляше с ДРУГИ чуждестрани агенти на бойна линия
Даже НЕ се криеше ами имаше и репортажи по БТВ и Нова и обиснямаше КАК трябва да подкрепяме Шзраелската агресивна политика
Ако Митов стане външен БГ министър това означова че Израел има СВОЙ доверен агент и БГ външна политика всъщност е пощенска кутия на Кнесета на Израел и IDF
НЕ случайно огромна проекция на флага на Израел(шарката Талит) 2 СИНИ ЛИНИ
които ВИСЯТ в сърцето на Министерство на Външните работи на Република България вместо три багреника/БЯЛО,ЗЕЛЕНО ЧЕРВЕНО/
натрапчиво виждаме всеки път 2 СИНИ ЛИНИ (проекция ва Шзраелския флаг) практика внедрена по времето на БОЙКО Борисов 2
16.
ХХ
17.04.2024 19:59:13
2
5
До 10

"... но ГЕРБ не знам дали ще успеем да преживеем" - не вини трябва. Европеидните про'с'таци на никому не сте нужни, а за България сте вредни!
15.
XX
17.04.2024 19:56:37
0
7
До 8

"От служебен тоя кабинет се превърна в партиен и най-лошото е, че може да остане няколко години, а не два месеца." - нали гласувахте да ви управляват по европейски, какво ревете сега?
14.
Тръц Пръ Пръц
17.04.2024 19:32:47
2
2
Мафията има много начени да ги премахне, на салами, в екарисажа или с цеметови ботуши ...
Но укропитецити ще направяг зрелик.щен разтрел, за повдигнат бойният дух на своята армия!
13.
292
17.04.2024 19:14:36
1
11
Гледам току що "по телевизора" Главчев обясни, че звънял по телефона на президента да му каже, че иска да сменя външния министър, ама той не му вдигнал и докато звънне пак, Боко се изцепил съвсем случайно по въпроса. Брех този Главчев, голям кутсуз, никой не му вдига! Ни външния министър, ни президента. Гледам, от завчера от непознат телефон някой ми е звънил десетина пъти. Няма начин да не е той.
12.
*********
17.04.2024 19:13:52
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Бай Ганьо
17.04.2024 18:44:24
2
14
Браво ма Радев!
Това продажно копеле отдавна спрягано за поста, ше има за цел да ни вкара по-дълбоко във войната на вече бившата държава - Украйна.
10.
Вигенин
17.04.2024 18:14:34
2
17
Ние много неща сме преживели,
но ГЕРБ не знам дали ще успеем да преживеем като държава
след 1350 години",
9.
До 6 За Къдравата Сю
17.04.2024 18:03:19
1
11
От бочко борисоФ
Какъв обвинителен акт, какъв съд Бълнуваш срещу Даниел Митов !
Ние от ГЕРБ сме над Закона!
Много добре да се запомни това!
8.
Мито
17.04.2024 17:09:47
3
23
Ясно е кой поръча смяната на земеделския министър - брата близнак на ББ. То може ли да остане по-назад от партньора си и да не използва положението да оправи неговите си хора. От служебен тоя кабинет се превърна в партиен и най-лошото е, че може да остане няколко години, а не два месеца.
7.
XX
17.04.2024 17:03:15
17
5
До 1
До 1

"Ако Борисов, бъде поставен в американски затвор..." - неграмотните про'с'таци като ТЕБ и в български гробища не трябва да ви поставят.
ПП. Аман от про'с'таци дет все чакат чужди да им решават проблемите!
6.
За Къдравата Сю
17.04.2024 17:01:18
1
24
Даниел Митов отива на съд за ощетяване на държавата с половин милион лева
Софийска градска прокуратура (СГП) внася в Специализирания наказателен съд (СпНС) обвинителен акт срещу Даниел Митов – бивш министър на външните работи и Христо Ангеличин – бивш заместник министър на външните работи. Митов е обвинен за престъпление по служба, а Ангеличин в безстопанственост. Това е първото дело за корупция по високите етажи на властта, което спецсъдът ще разгледа, след като парламентът даде правомощия на спецмагистратите да съдят висши държавници.
5.
Румен фърчилкьов с чорапа
17.04.2024 16:51:50
34
9
Кот ми кажат от посолството туй ши прая аз на буля митрофаница ше и ям тлъстата пизда с две шепи
4.
Бургазлията
17.04.2024 16:45:04
40
11
Резидентът бил назначавал.
Послушкото дето го предложи руски генерал за президент на България , а всичките му министри са минали по пътя на копринката!
3.
292
17.04.2024 16:35:50
5
36
Главчев го гледах, как си сричаше едноминутната си реч при встъпването в длъжност, отворил една папка. И, въпреки че явно бе репетирал доста време, се запъваше като отличник от "Отец Паисий". Имам чувство, че срича и като пише - едно към едно с Пената.
2.
seahorse
17.04.2024 16:27:58
6
49
Мутренската партия ГЕРБ се готви да спечели изборите с купения вот в махалите. ДПС им пригласят и за това държат на вътрешния министър К. Стоянов. Нали си спомняте когато Рашков беминистър и спря купения вот,как цяла година дпс "ревяха" на парламентарния контрол !
1.
Само
17.04.2024 16:15:57
7
58
Ако Борисов, бъде поставен в американски затвор, при строг тъмничен режим, България може да поеме въздух.
Политическото животно няма мярка.
Психиката му на бандит го прави един изрод.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Маги Халваджиян обезмисли целия сезон на Капките заради алчност Маги Халваджиян обезмисли целия сезон на Капките заради алчност Имитатроското шоу, което по мнението на зрителите вече се изчерпа обяви, че ще допусне всички участници на финал БМВ и Рено се блъснаха до Операта в Бургас, шофирайте внимателно БМВ и Рено се блъснаха до Операта в Бургас, шофирайте внимателно Щетите са само материални  Новият собственик на ЦСКА дава шампионска заявка, кани Димитър Бербатов и Любо Пенев Новият собственик на ЦСКА дава шампионска заявка, кани Димитър Бербатов и Любо Пенев Лъчезар Танев вероятно ще поеме оперативното управление  Защо тази фолкаджийка се обезобрази, заприлича на Майкъл Джексън Защо тази фолкаджийка се обезобрази, заприлича на Майкъл Джексън Феновете я питат откровено за риниопластиката, но тя отказва да отговори Аферата "Порой" - историята за бързото харчене на 20 млн.лева, заради които водата в Бургас поскъпна Аферата "Порой" - историята за бързото харчене на 20 млн.лева, заради които водата в Бургас поскъпна Бившият директор на ВиК Бургас Ганчо Тенев твърдеше, че спешно трябва да се свържат яз. „Ахелой“ и „Порой“ към мрежата, нямаше време за формалности  Марин Димитров от аферата в митниците остава в ареста Марин Димитров от аферата в митниците остава в ареста Адвокат Любомир Таков, който защитава Марин Димитров, посочи, че заради заболяване на Димитров той не би могъл да пребивава в условията на ареста Надрусан шофьор на цистерна помете лека кола, водачът й е загинал на място Надрусан шофьор на цистерна помете лека кола, водачът й е загинал на място Наложило се е да разрежат ламарините, за да извадят жертвите на инцидента Отвориха за движение моста за "Нестинарка" в Царево Отвориха за движение моста за "Нестинарка" в Царево Предстои съоръжението да се асфалтира Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите в Народен театър „Иван Вазов“ Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите в Народен театър „Иван Вазов“ Новата му постановка предизвика полемики  ЦСКА има нов собственик, Гриша Ганчев се оттегли ЦСКА има нов собственик, Гриша Ганчев се оттегли Той прехвърли акциите си на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“
Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Четирима загинали при удара по замъка на Хари Потър в Одеса Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори