×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов призова ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ заедно да поемат отговорност за кабинета "Главчев"


Борисов призова ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ заедно да поемат отговорност за кабинета "Главчев"
"Нека бъдат любезни и колегата Петков, и Христо Иванов, и Делян Пеевски да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност от това, което сътворихме"
17 Април 2024, Сряда, 09:25 ч.
Автор: Флагман

Било абсолютно съвпадение, когато премиерът поискал смяната на външния министър след критиката на лидера на ГЕРБ

Бойко Борисов призова ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ да поемат отговорност за служебното правителство на Димитър Главчев. Това е смисълът на промените в Конституцията – парламентът да носи отговорност за служебния кабинет, обясни той пред репортери в Народното събрание (НС).

След въпрос съвпадение ли е, че няколко часа след критиките на Борисов към външния министър Главчев е поискал смяната му, лидерът на ГЕРБ каза: "Абсолютно съвпадение! Абсолютно съвпадение! И в мотивите, които е описал, е много ясно. Дори, да ви кажа честно, когато видях, че президентът Радев, министърът на отбраната се видял с помощник държавния секретар Джим О'Брайън, а Главчев не се е видял, ми направи дори и това впечатление. Как може да не са му организирали такава среща!"

Според Бойко Борисов половината министри в служебния кабинет били на ПП-ДБ. Затова и на партийната среща в район Подуяне в петък, на която той разкритикува външния министър Стефан Димитров, активисти на ГЕРБ били бесни. 

След въпрос защо е поискал Димитров да бъде сменен, Борисов каза: "Защото последните девет-десет месеца на това управление ГЕРБ е носел 100%, цялата отговорност за външната политика на държавата. Ярко политическо лице като Мария Габриел оглавяваше Външно министерство, аз оглавявам Външната комисия (в парламента). Искам доктрината, идеологията - това, което ние сме се борили с колегите от другите партии през тези девет-десет месеца, да бъде продължено. И затова казах, че за отбраната ГЕРБ носи отговорност, защото не мога да кажа, че генерал Запрянов не е водещ наш експерт. За нищо останало не искам да нося отговорност."

Той добави: "Философията на тази конституция беше направена така, че трите партии в този блок - 167 депутати, ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност, след като се премести тежестта за избора на служебно правителство от президентската институция в парламента. Нека бъдат любезни и колегата Петков, и Христо Иванов, и Делян Пеевски да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност от това, което сътворихме."

Той ги призова: "За да не ни се смеят хората, това, което подкрепихме трите партии в тази некоалиция, да бъдем на висотата и отговорността на сътвореното, защото иначе ще се получи едно лошо отроче, а в случая може да бъде и една добра конституция. Но трябва да има отговорен парламент. Не можем да искаме от г-жа Нинова, от Тошко Йорданов или от Костадинов да подкрепят такова служебно правителство."

Ако Даниел Митов, който е зам.-председател на ГЕРБ, бъде назначен за външен министър, тогава Борисов щял да каже, че партията му носи отговорност и за външната политика на служебния кабинет. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


8
Коментара
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
8
Коментара по темата
8.
Петър
19.04.2024 13:25:27
0
1
Христо Иванов и отговорност са две несъвместими неща
7.
Боби
18.04.2024 19:02:48
0
0
Абе каква отговорност търсите от ДБ и ПП?
6.
Юлияна
18.04.2024 11:46:57
0
1
ма нали те направиха така за Главчев, са що реват
5.
ALLY
18.04.2024 11:37:09
0
0
каква ти отговорност от пп и дб
4.
ГЕРБофоб
17.04.2024 12:20:20
1
12
Бойко прилича на стар, гузен автоджамбаз. Това ли ви е идолът бе, "българи"?
3.
Мутри вън !!!
17.04.2024 10:41:18
0
9
Немедленно !
2.
Toni
17.04.2024 09:39:08
0
13
Защото скоро ще ни заобясняват, как едни кандидати за доживотно евродепутатство "знаят езика на брюкселската бюрокрация", "избрани са в комисии", "изградили са канали за неформална комуникация", "били са активни", "радват се на висок престиж сред колегите", "за първи път имаме българин, член на интерпалраментарната комисия за приятелство между Европейския парламент и парламента на Буркина Фасо" и т.н., затова искам да попитам борците с "брюкселската аристокрация" и "брюкселската номенклатура", дали към нея принадлежат български европарламентаристи, които:

- се готвят да изкарат 4-ти мандат там
- изплащат трета жилищна ипотека в Брюксел
- на първите снимки децата им бяха в българското неделно училище, на последните са вече студенти в Льовен и Гент
- те и техните български сътрудници са сключили династични бракове с други предствители на същата номенклатура

Може ли да ме представлява човек, на когото, да използваме данъчното понятие, "центърът на житейските интереси" отдавна е Белгия по сила на семейни връзки, място на пребиваване и натрупано имущество?

От толкова борба с брюкселската деспотия, накрая българите в Брюксел ще станат колкото цариградските българи по време на Отоманската империя. Липсва само един нов Иван Богоров, който да почне да издава "Брюкселски вестник".
1.
По принцип
17.04.2024 09:32:42
0
19
Служебният кабинет трябва да е в неутрални позиции и да организира безпристрастни, честни и законни избори?!
Някой пак иска да го обсеби напълно и да го контролира!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори