×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Василев: Асен Василев е най-прахосническият и безотговорен финансов министър


Николай Василев: Асен Василев е най-прахосническият и безотговорен финансов министър
Николай Василев смята, че бившият вече финансов министър е причината да не влезем още сега в еврозоната
11 Април 2024, Четвъртък, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Взима дългове от бъдещето на нашите деца, това е безотговорно, възмути се бившият вицепремиер

Асен Василев е най-прахосническият и безотговорен финансов министър за последните 27 години. Това заяви пред БНР Николай Василев, бивш вицепремиер и министър на икономиката и на транспорта.

"Той вдигна държавните разходи до космоса – два пъти по-високи, отколкото преди пандемията. Добрият финансов министър не е този, който раздава пари на калпак до безкрай. Взима дългове от бъдещето на нашите деца. За 3.5 години творчество на Асен Василев държавният дълг се вдига с 20 млрд. лева.

Правителството започна да харчи ударно още от зимата. Защо на изпроводяк трябва да прахосваме парите на държавата, които ги няма? Прахосваме пари с нулеви реформи," обясни Василев.

Людмила Петкова – новият служебен министър на финансите, би тревога, че липсват 3 млрд. лева от фискалния резерв. Бившият финансов министър Асен Василев каза, че това не е вярно. Той обвини наследничката си на поста, че манипулира информацията. Лидерът на ГЕРБ пък каза, че много пари са похарчени неправомерно.

"Критиците на Асен Василев казват истината. Всеки път се повтаря едно и също - когато той издава министерството на финансите, следващият министър казва, че бюджета е доста зле. Сега държавата има пари за десет дни напред. Това е неправилна и безотговорна политика за управление на държавните финанси. Държава с БВП от 200 млрд. трябва има фискален резерв около 20 млрд.", коментира бившият вицепремиер.

Василев коментира скандала с митниците и замесените в него лица от върхушката на ПП. 

"Подобни скандали не помагат на имиджа на държавата навън, нито на настроенията на хората вътре. Грозно и потресаващо! През цялото време се занимаваме със скандали, с ежедневни теми, а не с важните проблеми – демографската катастрофа и как да си опазим границите. Истината е ужасна – имаме поредна година, в която има няколко хиляди по-малко родени деца. Нито едно правителство не се занимава с този въпрос, а ако ни изненада огромен брой мигранти на границата, как ще се справи държавата? Според мен - никак. Как може с десет дни резерв да оперира? Ние си просим проблем," добави още той.

Василев посочи Асен Василев и като "причина да не влезем в еврозоната". "Той наследи държава, която беше в чакалнята, нямахме инфлация, имахме бюджетен излишък и отговаряхме на всички критерии. Асен Василев беше против влизане в еврозоната през 2021 година. Не знам кога стана "за", но едно е да го казваш, а друго е да водиш политики, които да доведат до това. Предполагам, че няма да влезем на първи януари 2025 г. Големите бюджетни дефицити не водят до това да бъдем искани в еврозоната. Василев завари държава с нулева инфлация и доведе до държава, която не отговаря на критериите за влизане," каза още Николай Василев.

България влезе за първи път в т.нар. "сив списък" за пране на пари и финансиране на международния тероризъм, посочи още Николай Василев. ПВУ е поредната сфера на лошо управление, отчете още той.

"Преди края на Борисов 3 имахме чернови на плана. Въпросът беше да заменим едни лоши проекти на едните управляващи с лоши проекти на други управляващи. Забавихме се с години. Досега с огромно закъснение получихме един транш, който не отиде за проекти, а за пенсии," добави той.

Николай Василев вижда "едни счетоводни шмекерии и никакви резултати през последните години в управлението".

 


В категории: Политика


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 2
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 3
23
Коментара по темата
23.
ДО ....20. ПП-ДБ е диагноза за Престъпно ОПГ
12.04.2024 00:39:23
0
1
А дали е така? И дали не се разчита на истината, че една дърта лъжа повторена сто пъти започва да изглежда като истина, акоо не се поразмислиш. Те слугинажите дето се облажават основно това им е работата да пръскат отровни лъжи , да създават интриги с гръмки имена и да ги повтарят сто пъти, защото ще им секне медеца и ще остане дрънкането на ключалки.
22.
*********
11.04.2024 20:48:08
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
Анатемосаха ПП-ДБ
11.04.2024 19:25:00
3
5
На 9 април т.г., вторник, след като бившият финансов министър Асен Василев предаде властта на новия финансов министър Людмила Петкова, Василев посещава Храм паметник „Александър Невски“.Дали Асен Василев е решил, влизайки в Храма, да се помоли и да запали свещ да не го арестуват, можем само да се предполага.Но това, което е споходило бившия финансов министър, пристъпвайки в Храма си е било истинско чудо. И знак Божи.Клисарят в Храма, очевидно веднага разпознавайки Асен Василев, възмутено започва да вика: „Вън, блуднице ниедна! Това е Божи дом! Вън, проститутки!“.
20.
ПП-ДБ е диагноза за Престъпно ОПГ
11.04.2024 19:00:58
8
10
Мутри,контрабандисти, перачи на нарко пари, крипто измамници, рекетьори за обществени поръчки без конкурси!
Можеха по съвсем друг начин да се развият нещата при ПП, но са неспособни да проумеят обективната реалност.
Трябва да си пълен олигофрен, за да гласуваш доверие на Киро,Кокорко, Сапуна, Хазарта или за Лена на Миро и Киро!
19.
Спас
11.04.2024 18:53:59
20
16
Това крадливо джудже що не се върна в Лондон като ги изрита народната любов ? Щото там щеше да си брои стотинките и никой нямаше да го брои за слива ! Запрян в някой аквариум на едно бюрце ! А тука стана " велик " бизнесмен и порасна с 20 см. И се мъкне по медиите и дава акъл ,че и се натиска за премиер,ужас
18.
НАЙ ДОБРАТА ОТБРАНА БИЛО- НАПАДЕНИЕТО
11.04.2024 18:35:52
14
14
Само си задавам въпроса защо ли без абсолютно
никакво изключение всички партии, които са били на власт до идването на ПП много яко се обединиха и гръмогласно ги нападнаха обвинявайки ги във всичките разрушителни действия в страната за 34 години яка окрадация и дране от същите тези разрушители.
17.
нагло
11.04.2024 18:25:27
16
18
Не приемам каквито и да било упреци и определения от хора ,които крадоха и се оядоха и сега мислят, че сме забравили какво правиха когато бяха на власт НДСВ -то , доста добре покрадоха и се облажиха.Аз харесвам ПП и пак ще гласувам за тях , защото това което правиха по тяхно време прилично ми увеличи
личните доходи и живота ми е по задоволен. Друга мерна единица няма за правилно управление на една държава. До като те поеха властта единственото, което ставаше в държавата беше без никакви изключения управляващите да крадът все повече и повече и гръмогласно да обясняват на ,,простия,, народ как няма пари и не трябва да се харчи за заплати и други ползи за народа.
16.
Почистване от пипетките
11.04.2024 18:20:53
2
14
Министерският съвет освободи предсрочно Петър Петров от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“.
Правителственото решение е във връзка с писмо на председателя на агенцията, с което предлага освобождаването на Петров.
Преди това той бе депутат от ПП, а Кирил Петков лобираше за избирането му за председател на ДАНС.
15.
До охо бохо
11.04.2024 17:58:09
13
7
Май свинската подлога си ти. От колко акаунта успя да наблъскаш минуси на долните коментари. Браво заработи купичка помия днес, да ти е сладко!
14.
такава престъпна пасмина не е имало в България!
11.04.2024 17:57:18
5
15
Предизборната кампания ще бъде сауна за лидерите на ПП-ДБ, които застанаха до главния секретар на МВР, осветен като свързан с контрабандисти.
Асеня е с разтройство, осрал е розовите кюлоти, няма да се измирише, колкото и да се надявате Пудели на Промяната!!!
Вотът за ПП-ДБ може да се срине след акцията на ДАНС и медийната кампания и коалицията да стане четвърта политическа сила след ГЕРБ-СДС, "Възраждане" и ДПС.
13.
Червен пират
11.04.2024 17:55:09
12
8
Помияри, оправете си брояча! За пари продавате съвестта си. Ако имате поне малко от тази добродетел.
12.
До 2 елфа на ПП-ДБ
11.04.2024 17:53:06
11
15
ПП-ДБ се превърнаха в най-мразените хора в държавата с чудовищния си стремеж към власт, несъизмерим с техните скромни възможности.
И ще бъде много интересно, ако предизборната кампания се води на фона на разкритията за чудовищни злоупотреби с власт от правителството на Денков, каквито, изобщо не се съмнявайте, че има. Тогава прогнозата, изречена на заседание на ПГ на ПП-ДБ, че ще вземат 10% на предстоящите избори, ще се окаже прекалено оптимистична.
Честити венци на Партията на Пудела!
11.
работа работа работа
11.04.2024 17:52:30
14
20
Ако питате нярненския МИШОК Ники Маус парету трябва да ги хярчат тия от ДС,и близките до Москва НДСВ,ДПС,ГЕРБ само ТЕ могат и трябва да харчат другите да са об
изват за трохите ат масата
АСЕН ВАСИЛЕВ НЕ ги краде тез 3 милиярдя ,НЕ ги дава на ПУТИН за Турски поток
АСЕН ги е ДАЛ тия пари за ПЕНСИОНЕРИ,на държавни чинжвници и за дългове на 1,7 милиона софиянци към Топлофикация
АСЕН НЕ си е купил вила във Барселона като Бойко,НЕ си купил 12 ХОТЕЛА на морето като Милен Велчев-КГБ Хотелчев(бивш Фин.министър НДСВ), не ги е дял на Руски енергийни олитарси ,ДАЛ ги е хората
10.
Василев, излагаш се
11.04.2024 17:52:07
14
17
Що за глупости, Малкия Мук се излага много сериозно. За мнозинството читатели на Флагман, тази статия ще хване дикиш, но със сигурност в очите на сериозни икономисти и финансисти изглежда жалък. Пределно му е ясно, че това което е написал са глупости и информация извадена от контекста. Най-слабия финансов министър е тази тьотка, където пак я курдисаха сега. Беше май в последното служебно правителство, говореше за някакъв финансов апокалисис, точно преди да се емитира държавен дълг. Пълна шматка, никой управленец не говори глупости против институцията, която управлява. После се оказа, че няма нищо вярно. Все повече почвам да си мисля, че двете прасета почват да саботират влизането в Шенген и еврозоната и затова са всички циркове.
9.
XX
11.04.2024 17:52:02
1
11
Василев още при сформирането на правителството каза, че няма да се харчи за инвестиции.
факт.
8.
охо бохо
11.04.2024 17:50:38
12
13
до 1,2,3,4,5,6и7 - долни Посрани Подлоги
7.
Малкият Мук
11.04.2024 17:04:46
15
27
Винаги на повикване.Верен пудел на боцко.
6.
Никол... Кой...?
11.04.2024 16:47:00
17
20
Кой беше тоя?
5.
292
11.04.2024 16:43:09
19
33
То не, че Асан е цвете за мирисане, ама Мики Маус хич да не се прави на откачен. Щото помня как щяха да оправят България за 800 дни. Тако ни оправиха, че сега икономиката ни не произвежда почти нищо, което да прави принадена стойност в полза на държавата. Гащи и тел вече внасяме отвън. Ако всички, които са били като него министри, си бяха вършили работата, а не да крадат и да дрънкат глупости на килограм, сега държавата щеше да има икономика, за която споменатите милиарди да не са проблем, който да натрисаме на внуците си.
4.
ГРАЖДАНИН
11.04.2024 16:40:28
20
35
истината си боли....пп просто влезнаха ударно да крадът
3.
Да, да
11.04.2024 16:37:57
18
19
а 500000 всеки ден на Боташ?
радефф?
2.
Бургазлията
11.04.2024 16:34:58
26
29
Какви 3'5 години творчество на Асен Василев? ..тоя комсомолец ще изкара че Асен е бил повече на пост министър от шефа му Бай Ганьо Банкята !
Най слабият финансов министър от както сме република е със сигурност именно комсомолеца Николай Василев!
1.
Флагман
11.04.2024 16:24:47
24
27
Пуснете я още 7-8 пъти тази статия , два пъти един след друг няма да са достатъчни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори