×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Контрабандната афера била като НексоГейт и след изборите всичко ще се забрави?


Контрабандната афера била като НексоГейт и след изборите всичко ще се забрави?
Изтича контролирано информация до определени медии и те са същите, които очерниха съдия, която беше в конфликт с покойния Мартин Божанов-Нотариуса, каза Емил Дечев
10 Април 2024, Сряда, 10:28 ч.
Автор: Флагман.Бг

Какво прави главният прокурор на срещата, след която Живко Коцев подава оставка, попита бившият зам.-министър на правосъдието Емил Дечев

Провела се среща между Живко Коцев, шефа на КПКОНПИ Антон Славчев, и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов и ръководителя на Софийската градска прокуратура (СГП) Илиана Кирилова. Това е смущаващо, каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият зам.-министър на правосъдието Емил Дечев.

„След промените в Конституцията главният прокурор е ръководител на върховната прокуратура и той изпълнява представителни функции. Изниква въпросът какво прави Борислав Сарафов на тази среща, след която главният секретар на МВР Живко Коцев си подава оставката. Нека да обяснят каква е била целта и защо е бил там“, призова той.

„Главният прокурор не може да решава дали да се образува досъдебно производство, дали да се привлече дадено лице като обвиняемо, той не разпитва свидетели, не пише обвинителен акт. Спуска ни се само контролирана информация, която надали е цялата по случая. Показват се снимки – а как се излезли тези снимки от прокуратурата?“, попита Дечев. 

„Да, изникват въпроси какво правят хората на тези снимки, познават ли се, доколко се познават, колко са близки, до какви последствия са довели познанствата, само подаръци ли са си правели“, коментира Дечев.

„Случаят с Живко Коцев още е в самото начало. Няма как да даваме сега оценки кой е прав и дали е извършено престъпление. Това е поредната история, която може след 3 месеца да сме я забравили. Колко други истории са стигнали докрай и са били разследвани? Помните ли случая „Нексо“ и за какво беше той? Такива случаи излизат преди избори“, обясни той.

„А как изтича контролирано информация до определени медии? Това са медии, които очерниха съдия, която беше в конфликт с покойния Мартин Божанов-Нотариуса. Това е интересно. Извършил ли е някой престъпление в историята с бившия началник на митниците, с главния секретар на МВР – ние сме минали само през мярката за неотклонение на първа инстанция“, подчерта бившият зам.-министър на правосъдието.

„В рамките на около два месеца за втори път се разкрива самоличност на защитен свидетел. От прокуратурата се разкрива самоличност. Ако един човек на такъв пост знае, че определени лица извършват контрабанда, е смущаващо да си общува с тях. Има много странности в случая“, добави той. 

„Прокуратурата решава кой ще бъде свидетел по делото. Ако има данни за извършено престъпление – защо прокуратурата не го привлича като обвиняем, а като свидетел? Възможно е и от защитен свидетел да стане обвиняем“, изтъкна Дечев. 

„Оттеглянето ми от поста на зам.-министър е нещо напълно нормално. Новият министър Мария Павлова е човек, с когото съм работил в различни формати. Нашите виждания какво трябва да се случи като реформа в съдебната система са диаметрално противоположни. Затова е по-добре да си подбере хора“, добави той.

 „Още когато бях в правителството на Кирил Петков като зам.-министър на Надежда Йорданова, разработвахме механизма за разследване на главния прокурор – съдия, който да бъде назначен за прокурор, за да извърши разследването, Павлова беше против. Считаше, че това не е удачен механизъм, че противоречи на Конституцията. Тя не иска да има сериозни промени в прокуратурата. Затова е логично аз да освободя мястото“, каза още бившият заместник-министър. 


В категории: Политика


1
Коментара
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 0
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 0
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 1
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
1
Коментара по темата
1.
Йокин
10.04.2024 10:56:58
1
3
Не се напъвай Товариш.Преди/след Изборите,ВСЬО В ПОРЯДКЕ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори