Рецепта за сарай сарма - турска бисквитена торта
Формата на този десерт е по-интересна и необичайна от познатата ни бисквитена торта
Необходими продукти:
150 гр. обикновени бисквити;
100 мл течна сметана.
За крема:
1 л прясно мляко;
170 гр. захар;
100 гр. брашно;
2 с.л. какао;
1 ванилия;
50 гр. масло.
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите с блендер. Смесете ги с разтопеното масло и изсипете сместа в тава с размер 36/24 см и загладете. Смесете брашното с какаото и разредете с част от млякото. Останалото мляко загрейте заедно със захарта до завиране. Изсипете го постепенно към брашнената каша и върнете на котлона.
Варете крема до сгъстяване. Внимателно, както е топъл кремът, го разпределете върху бисквитите и загладете хубаво. Оставете да изстине на стайна температура. Разбийте сметаната до плътни връхчета, след което я намажете върху крема и сложете в хладилника за 2-3 часа. Нарежете десерта на ленти, които след това навийте на рулца, пише zajenata.bg.
 
 
													 Не купувайте тези 5 японски коли втора ръка
																																							
																								
													 Не купувайте тези 5 японски коли втора ръка
												
											
																					
																								
																										 
													 
													 
													 Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн"
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн"
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 “Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														“Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
														 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										