×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бивша звезда на БНТ преминава в Нова ТВ


01 Април 2024, Понеделник, 11:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Мира Добрева готви интересен тв проект

Мира Добрева се завръща в Нова тв. Водещата, позната от предаването „Отблизо” по БНТ, а вече и писател, подготвя проект, с който ще блесне отново на екрана на медията, в която стартира кариерата си преди 28 години, обяви самата тя. Мира, която в началото на миналия септември бе приета по спешност в „Пирогов”, оперирана и поради други усложнения, приведена в медикаментозна кома, загатна, че с предстоящото си ново предаване ще завърши професионалния си път в телевизията.

Такова впечатление създаде водещата, когато преди дни спомена за плановете си в „Събуди се” тъкмо по Нова тв. Направи го в края на гостуването си, чийто повод бе да представи първия си роман „Светулки зад решетките”, в който засяга темата за алкохолизъма. Това е втората книга на Мира, която изглежда доста подмладена и почти без никакви бръчки, което сигурно се дължи и на чести посещения в салони за красота. В първата си книга „Столетниците – благословия или орисия” Мира събира документални разкази от срещите си с българи, стигнали до достолепна възраст. Водещата е щастлива, че обикаляйки сега страната, за да представя романа си, хората проявяват интерес и към първата й книга. Похвали се и с рекордни продажби на „Светулки зад решетките”, каквито има и „Столетниците”. Мира обаче не се е главозамаяла от успеха. Даже всеки път, когато споделя за него, подчертава, че се пази от възгордяване. Както е известно, водещата е силно вярваща, често чете и цитира Библията, водейки се от мъдростта, която открива в нея.

Смирение Мира демонстрира и при гостуването в „Събуди се”. Облечена със синя жилетка, дълга пола и прилежно събрани коси, водещата обяви, че не се смята за необикновена, заради изпитанието, което преодоля миналата година. Тя често мислила за случилото се, макар да се стараела да не го прави. Все я връхлитали въпроси за причините и накрая стигнала до извода, че тежкото състояние, в което изпаднала, съвпада с емоционалното изтощение, в което била, когато завършила романа си. До такава степен приела живота и болките на тези, с които общувала, за да предаде достоверно борбата с алкохолизма. „Навярно това ме застигна. Буквално на следващия ден след като предадох романа”, сподели Мира.

От кризата, заради която попадна в „Пирогов” в началото на миналия септември, водещата помни само физическата болка и невъзможността човек да си поеме дъх. Затова смята, че много по-труден този момент е бил за близките й и най-вече за децата й – Лора, която е първия й съпруг, и Георги, който е от брака й с режисьора Жоро Торнев. Мира изпитала остра болка, след като със семейството й се прибирали от поход до Рилските езера. Вече вкъщи състоянието й рязко се влошило. Когато става дума за здравето ни, сподели после водещата, все ще се втурнеш да проучваш кой е най-добрият лекар, при когото да отидеш. „В моя случай нямаше време за нищо. Разчитах само на връзката си с Бог. И имах само упованието си в него. Молех се да разпери крилото си над докторите, за да си свършат по най-добрия начин работата”, каза Мира в един от първите си дни извън болницата. Месец по-късно водещата вече бе сред природата. Тя отиде до манастира „Свети Димитър” в село Лозен и сподели с последователите си в социалната мрежа, че дивната красота на природата и песнопоят й се отразявали благотворно. Тя отиде и с дъщеря си на Фестивала на фолклорната носия в село Жеравна.

„След случката в болницата, аз вече нищо не искам. Но искам... Дали да го кажа?... Може би ще имам още един проект в Нова тв. Така искам да завърши моя път”, каза Мира в „Събуди се”, вероятно намеквайки за завършване на професионалния й път. Мира, която този август ще празнува 52-рия си рожден ден, започва работа в Нова тв през 1996 г., благодарение на упорството си да следва мечтите си. Родителите й ги смятали за твърде смели, когато като тийнейджърка Мира споделяла колко силно иска да стане говорителка в телевизията.

„Дай да загубим само мечтите ти, без да губим времето ти”, отвръщал баща й, убеден, че е твърде вероятно голяма част от живота й да мине, докато се бори, само за да открие, че мечтите й са непостижими. Мира, която е родена в Златоград, но израснала в село Старцево, Смолянско, познава физическия труд. Тя нижела тютюн и събирала сено наравно с родителите си, които иначе били икономисти. Затова, когато станало време да си избира професия, Мира постъпила в Икономическия техникум. Позагърбила мечтата си за телевизията за дълго време. Още повече, когато кандидатствала „Журналистика”, но не я приели. Учила „Туризъм” в Датския колеж, после „Човешки ресурси” в УНСС и чак години по-късно – „Телевизионна журналистика” в Софийския университет.

Когато пристигнала за първи път в София, Мира била сломена от обстоятелствата и започнала да мисли, че мечтите й за телевизията може би наистина са нереалистични. „Да, с онзи бял клин, с който бях тогава, и с белите лачени обувки, които не бяха никак подходящи за горнището на пижамката, с което бях облечена. Виждаш в погледа на околните, че не си за там. И тогава си казваш: „По-добре да съм разумна и да се откажа”, разказвала е Мира Добрева. Тя избрала да дойде в столицата с горнище на пижамка, понеже минавало за ризка, а в малкото й багаж имало пататник, приготвен от майка й. Тогава водещата се срамувала от визията си, усещала, че нещо трябва да промени, но не знаела как, а пък и нямала пари да си купува дрехи. Били много бедни години. Такива, че даже се случвало да хапва бисквити с лютеница.

Въпреки беднотията, пазаруването с купони и висенето по опашки за кисело мляко, мечтата на Мира все си проправяла път в съзнанието й. Щом чуела за конкурс в телевизията, тя се явявала. Без значение дали е за икономическо или детско предаване. „Хачо Бояджиев тогава, Бог да го прости, провеждаше повечето от конкурсите. Като ме видя веднъж, ми каза: „Когато акълът ти порасне, колкото косата, ела да се пробваш пак!”, споделяла е Мира.

Послушала съвета му. Заела се със самоусъвършенстването си. Учела английски и гръцки език, стенография, машинопис, правопис, правоговор, стилистика на речта, поведение пред камера, как се правят новини... Напълнила с книги студентското си общежитие. Мира чувствала, че прави нещо, за да сбъдне мечтата си, и това възвръщало вярата й. Всяка вечер замествала „няма да стане”, което все чувала и от родителите си, с „ще дам всичко от себе си”. Когато обаче баща й починал и майка й не можела да издържа нея и брат й, на Мира й се наложило да се прехвърли да учи задочно, за да започне спешно каквато и да е работа. Станала телефонистка в „Интерком” - гръцка телекомуникационна компания. По-късно станала и чистачка. Не била сломена. Окуражавала се, че е част от пътя й. Осъзнала, че не е точно така, когато един следобед, докато чакала офисът да се опразни, за да изчисти, възрастна гъркиня я видяла и възкликнала насреща й какво прави толкова хубаво момиче с парцал в ръка. Мира отвърнала, че е чистачка. „Какво чакаш?! Аз, като чаках цял живот, ей ме на сега къде съм. А можех „Мис Гърция” да стана. Повече да не съм те видяла тук. Щом искаш да работиш в телевизията, отивай”, отвърнала й гъркинята.

На другия ден Мира застанала на входа на Нова тв и зачакала. Минавали хора, питали я кого чака и тя отвръщала: „Шефа”, без да знае кой е той. След малко нисък мъж с очила се приближил: „Казаха ми, че на вратата седи момиче, което изглежда като 1 милион долара. Какво искаш?”. Мира отвърнала, че иска да започне работа в телевизията. А той й казал: „Добре дошла! Още не съм чул някой да се е отказал от 1 милион долара”.

Още на следващия ден Мира била на линия, облечена с дрехи назаем от приятелка. Минала през всички нива в телевизията, започвайки с уговорката, че ще е на стаж в гримьорната, после в монтажа, в архива, а после при репортерите. „Викам си: „Аз чистачка съм била, та гримьорната ли ще ме изплаши?!”, припомняла си е Мира.

Тя става репортер в Нова тв в началото на 1996 г., а две години по-късно е поканена да се присъедини към екипа на култовото за времето си предаване на БНТ „Добро утро”. Мира се изкачва постепенно в йерархията на медията. От репортер става редактор, после водещ на рубриката „Любопитни новини”, а в някои от изданията е и като ко-водещ на Александър Авджиев. През 1999г. Мира е сред водещите на „По света и у нас”. Междувременно продължава да е репортер в знакови предавания на медията, а през 2011 г. става автор, водещ и продуцент на предаването „Отблизо с Мира”, което става едно от най-популярните в националната телевизия.

„Ако сега татко беше жив, щях да му кажа: „Нямаше да стане, ако бях мързелувала. Ти ме научи да работя и затова стана”, споделяла е Мира и си е припомняла как от дете ставала в 4, 30 сутринта, за да ниже тютюн и да събира сено с родителите си в село Старцево, Смолянско, където живеели. „Когато си научен да работиш, а не да мързелуваш, успехът неминуемо идва, ако се стремиш към него”, казва Мира, допълвайки, че и вярата е важна.


В категории: Лайфстайл


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Една друга селянка
03.04.2024 10:00:06
2
2
Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще ви съдят; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери. И защо гледаш съчицата в окото на брат си, а не усещаш гредата в своето око?
Матей 7:1‭-‬3
Това е за мерзавците, които обиждат Мира. Бог да се смили над вас и душите ви, че да не отидете в Ада!
7.
Стоян Стоянов
02.04.2024 19:49:38
0
3
Селянката, дето селото и било попречило да стане,,звиздъ".
6.
Дедо
02.04.2024 17:41:51
2
4
Работна мома е била ,после май и работна жена,щото нали то само с работа не става...трябва и любоФ !
5.
Tattosh
02.04.2024 13:40:39
0
3
Изобщо не е повехнала!Много е свежа.В разцвета на силите си!И явно няма кой да я замести от младото поколение, защото не може на малкото пръстче да й стъпи!
4.
АК 47
01.04.2024 22:43:01
10
7
Мира е една хубава,3 умна жена и слага в джоба си така наречените млади,но натъпкани със силикон и ботокс кухи кифли.
3.
Иванов
01.04.2024 17:51:13
12
19
Тая се крие,кри години наред къде заради болест къде не и сега огладня и реши в нова тв да ходи и да дава нова простотия
2.
Йокин
01.04.2024 17:37:29
7
17
Хареса ми ,заглавието,,Бивша звезда ". Щото нали...
1.
Еееееехееее
01.04.2024 16:38:27
10
22
Няма ли млади ,естествено красиви без пластики момичета за тази работа ,а не повехнали възрастни дами???????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили
Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Четирима загинали при удара по замъка на Хари Потър в Одеса Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори