×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фермер надупчен със 7 куршума в спор за европари


Фермер надупчен със 7 куршума в спор за европари
Търговецът Стоян Стоянов от Сливен купил няколко имота и станал фермер.
31 Март 2024, Неделя, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Кръв се лее в овощна градина в Сливенско

Един работлив и предприемчив мъж от Сливен намира смъртта си сред сливовите дръвчета в своята овощната градина. Той изчезва, след като е отишъл в имота си в село Панаретовци. На 21 юли 2020 г. тялото му е намерено в пресъхнал отдавна напоителен канал, затрупано с клони и трева. 45-годишният Стоян Стоянов е застрелян със 7 куршума, а близките и приятелите му изпадат в шок. „Кой и защо застреля този добър и слънчев човек, готов да помогне на всеки. Той не е мутра, нито някакъв измамник. Нали цял живот се блъска от тъмно до тъмно, защо го убиха?“,  питаха гневно жителите сливенския квартал „Речица“, пише вестник Труд.

Отначало полицията не открива никакви отговори на мястото на престъплението – овощната градина в село Панаретовци. Част от следите били отъпкани и заличени от близки на бизнесмена, които сами търсели Стоян преди да съобщят на телефон 112, че е изчезнал. Тялото било открито, когато на мястото довели следово куче и то надушило дирята. Станало ясно, че извършителят е як човек, защото е успял да завлече трупа на едрия Стоян сред полето на повече от 100 метра от градината. Куршумите от 9-милиметров пистолет „Макаров“ били надупчили различни места тялото на жертвата, а смъртоносните били три – два в главата и един в сърцето. Стреляно било от метър и половина, което значи, че извършителят не случаен човек, а някой, с който Стоян е имал среща.  Криминалистите прегледали камерите на пътищата из района. Забелязали съмнителен сив микробус, но тази след по-късно се оказва фалшива. Нямало мотиви за кражба или грабеж, нито нещо, свързано с личния живот на жертвата.

Основният бизнес за убития Стоян е бил търговия с печки и камини, имал магазин, печелел от него добре и парите влагал в имоти. Купил ниви и няколко овощни градини в различни села. Станал фермер и отделял все повече време, за да наглежда стопанството си и да се грижи за него, за да му носи доходи.  Разплитането на случая станало точно защото полицаите проверили всяка една от сделките на Стоян.

Оказало се, че той купил овощната градина в Панаретовци през 2018 г. от местния жител Иван Георгиев, тогава 34-годишен.  Тя била част от по-голяма градина на Иван и така двамата станали съседи. Иван също бил работлив, имал две малки деца, строял нова къща и всяка минута бил по полето. Още след първата година обаче Иван започнал да търси Стоян и да го моли да развалят сделката и да му върне парите от продажбата. Причината била, че градината е направена с евросубсидии, но Иван взел само авансови плащания и не знаел, че след продажбата няма право да получи останалите. Стоян не се съгласявал, искал по-голяма сума, отколкото е дал през 2018 г., защото за една година вложил много свои пари и направил много подобрения.

Когато разбрали за този конфликт, криминалистите вече били на крачка от разкриването на случая. Отначало Иван бил разпитван само като свидетел, но на 6 август – около 3 седмици след разстрела на Стоян, криминалистите влезли за обиск в дома му. Зад един камък в оградата намерили пистолета, разглобен на части. Оказало се ,че това е газов пистолет „Байкал“ (търговското име на руския „Макаров“), преправен да стреля с 9-милиметрови бойни патрони. Иван направил самопризнания, че е убил Стоян, след като се скарали. Полицаи  прокурори до последно обаче били убедени, че убийството е подготвено предварително, защото Иван бил със силиконови ръкавици, а после сложил и брезентови, когато теглил трупа към канала. Освен това замаскирал доста успешно следите от кръв из градината.

Хората в Панаретовци били потресени от разкритията. „Та той едно пиле не може да убие! Как е посегнал на човек! Не знам какво трябва да го е провокирало, за да извърши убийство“, казва близък приятел на Иван, който няма обяснение защо фермерът е ходел запасан с пистолет.

А вечерта, след като гръмва вестта, че убиецът е задържан, близки на Стоян пристигнали от Сливен в Панаретовци и хвърляли камъни по къщата на Иван. Наложило се се няколко дни поред полиция да пази в селото, за да не се стига до безредици.

За убийството Иван получава 20 години затвор за убийството и 5 г. за незаконно притежаване на оръжие като Сливенския окръжен съд определи да изтърпи по-голямото от двете наказания. Присъдата е потвърдена от Бургаския апелетивен съд, а тази седмица и от Върховния касационен съд.

Извършителят имал чисто досие

Майката на Иван: Това не е умишлено убийство!

В деня на убийството Иван и майка му работили в градината, към обед станало горещо и си тръгнали. Майката с автомобила си, а мъжът с трактора. По пътя Иван видял, че Стоян пристига към овощните градини и се върнал, защото отдавна чакал да си говорят, а той не му вдигал телефона. Затова според майката синът й не е замислял да убива Стоян.

„Да бях останала още малко, това нямаше да се случи“, нареждала тя през сълзи. Нейните показания, самопризнанията на Иван, както и чистото му досие, помогнали на мъжа да избегне доживотната присъда. Дотогава селянинът от Панаретовци имал само едно прегрешение – хванали го да кара кола с преправени номера и бил глобен.


В категории: Сливен


Коментари
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори