×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов отхвърли офертата на ПП-ДБ за правителство с втория мандат и с друг премиер


Борисов отхвърли офертата на ПП-ДБ за правителство с втория мандат и с друг премиер
"Вместо да се извинят, отидоха още по-далеч"
21 Март 2024, Четвъртък, 09:36 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Даваме им време да мислят и днес, обяви водачът на ГЕРБ

Бойко Борисов отхвърли вариант да предложи друг кандидат за премиер на мястото на Мария Габриел. Лидерът на ГЕРБ говори пред репортери в парламента тази сутрин.

Според него партията му не би приела и да се сформира правителство с втория проучвателен мандат.

По адрес на ПП-ДБ Борисов каза: "Вместо да се извинят, отидоха още по-далеч, така че... както виждате, ние сме предложили само премиер. Колкото и да не искате да го направите... да го разберете... Те не искат правителство. Те продължават да си мислят, че ще стане с втория мандат. Партията е категорична, че това няма да се случи. Така че, дето се вика, и днеска им даваме време да мислят и утре стават точно седем дни от преговорите...", изкоментира Борисов след репортерски въпрос. 

Обяснението му, че са предложили само премиер, е любопитно. Припомняме, че номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел във вторник изненадващо изчете проектосъстав на Министерски съвет (МС) пред президента, след като обяви, че връща изпълнен мандат. Часове по-късно 11 от предложените за министри си дадоха отвод, след като стана ясно, че те не са се съгласили да участват в кабинет в такъв състав и че няма постигнато споразумение за съвместно управление с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). 

А Бойко Борисов, изглежда, има предвид това, че с указа си президентът изпраща на парламента само името на кандидат-премиера, но не и състава на предложеното от него правителство. Процедурата предвижда Мария Габриел да предложи състав на МС пред Народното събрание. Той може да бъде различен от изчетения пред президента, са аргументите на ГЕРБ и анализатори тези дни. 

След въпрос готов ли е да отстъпи от Мария Габриел и да предложи друг премиер, Борисов се сопна: "Сериозно ли го говорите? И защо трябва да се откажем от Мария Габриел? Защото един човек я е обидил - човек, който благодарение на нас е финансов министър; благодарение на нашата подкрепа и ние го защитавахме девет месеца от всички вас, които го нападахте. Според мен, моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира - и ще кажа защо, - и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат."

Затова Асен Василев изговорил всичко това. Борисов прекарал много време с него и установил, че той е "изключително умен". 

"Той просто иска да стане водач на тези, които не ни обичат. Защото това, което е сътворил във финансите, в митниците, което казва Международният валутен фонд... Вие не искате да четете. Аз бих чел какво ни казват", посочи лидерът на ГЕРБ. 

След питане дали смята, че Асен Василев вече не иска да е финансов министър, Бойко Борисов каза: Вижте, той ако остане, и това беше най-големият ми мотив той да остане финансов министър - трябва да си оправи тази "каша". Защото Международният валутен фонд в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците. Тука е описано точно и ясно всичко, което към момента... И за брутния вътрешен продукт..."

"Смачканият дефицит" бил "на база на мноого фокуси". 

На въпрос има ли път назад, Бойко Борисов отговори: "Вие виждате, че не внасяме точката (за проектоправителството) в парламента. Все пак това са седем дни на разум. Благодаря!"

А след питане дали биха подкрепили втори мандат, Борисов заяви: "Казах, категорично - не!"

Припомняме, че вчера съпредседателят на партия "Продължаваме промяната" и финансов министър в оставка Асен Василев заяви, че след последните събития Мария Габриел вече няма как да бъде министър-председател. Затова и той изключи вариант за нов кабинет с първия проучвателен мандат - на ГЕРБ, и предложи да се преговаря за втория, който се полага на ПП-ДБ. 

Гледайте днешното изявление на Борисов тук:

 


В категории: Политика


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Ще ядем хурката скоро
27.03.2024 23:03:25
1
1
От лятото в България ще има режим на тока? Можем да стоим по ден, два без ток? Каква е причината? ДАНС и ръководни фактори в държавата знаят за проблема?
Сглобката се спасява от проблемите, бягайки от властта?
12.
До 11
21.03.2024 11:13:02
3
8
Не бях се замислил. Има логика в това което си написал.
Същият критерий май касае и Г-н Димитър Николов, Кмет на гр.Бургас. Същият който не докара един сериозен бизнес в града.
11.
До ХХЛ
21.03.2024 11:02:13
4
11
Флегман ти ги слага. Те контролират вота и ближат подметките на тиквата. Всеки който напише нещо срещу ГРОБ, после му слагат негативен вот.
10.
ХХЛ
21.03.2024 10:56:36
2
10
Tия дето ми слагат минуси, защо не напишат няколко реда в защита на Банкянския си кумир ?
Или да ме опровергаят ?
Айдееее, давайте.
9.
Еднокнижник и осмокласник
21.03.2024 10:40:20
4
16
Управляват държавата и футбола
Видими резултати.
8.
ХХЛ
21.03.2024 10:20:02
6
17
Банкянския теляк излежаваше присъда за кражби на коли през 90те години на 20 век. Затвора Панкрац - Прага. Цялата ОПГ барабар с него и Карамански бе екстрадирана и трябваше да доизлежава в Български затвор ...
А познайте кво се случи.
7.
Котора
21.03.2024 10:19:57
3
10
До 4 - Явно като малък са те изтървали на главата многократно. По голяма тъпня скоро не бях чел.
6.
To
21.03.2024 10:16:30
3
12
Те сами се избират.Никой не ги избира.Аз съм убеден че над 60 процента са гласували за възраждане Тоз асен василев и оетков са най големите мошенници.Лъжат нон стоп
5.
Фостатаа сикаджия прост
21.03.2024 10:15:39
7
25
Какво не разбраха от ПП-ДБ?

- Не, Борисов няма да направи съдебна реформа, защото трябва да влезе в затвора!
- Не, няма да има реформа и в службите, защото отново трябва да влезе в затвора!
- Не, няма да изпусне и контрола над КПКОМПИ и Главния прокурор, защото ще трябва да влезе в затвора...
- Борисов е ограничен човек с ниска култура и ще продължи да обижда чужди и свои. Примери бол - през ПКП, Цецки и т.н.
- Не, Борисов няма да се раздели скоро с Пеевски. Те са братя по съдба и са си взаимно полезни.
- Борисов ще продължи да "каля" терена, защото така "получава дузпи" и "вкарва служебни голове". Съдията е негов, Борисов е написал и правилата. Затова ще саботира електронното гласуване и ще посочва вътрешния министър. Нали ще трябва да купува гласове!
В калния терен няма правила и всички са маскари...

Борисов ще иска да овластява опозицията с безмислени постове, защото така успешно разцепва и руши здравите сили. Примери...П.Москов, СДС и др.

Борисов е МАФИЯТА!
4.
Някой
21.03.2024 10:12:34
18
13
Боко не иска кабинет и го приписва на ППДБ. Боко не иска еврозона, защото не е угодно на Митрофанова. Не иска и реформи в енергетиката защото там са интересите на дпс и рОсия.
3.
Хаха
21.03.2024 09:51:54
10
33
Тая свиня никой не може да я стигне по крадене и наглост
2.
Един
21.03.2024 09:48:33
13
29
Според градската мълва, сред жени ГЕРБ е настанала бурна радост след като тиквата е изпържил Габриела. Така и се пада, злорадствали всички и особенно Сачевицата, която сега се обяснява по студията. Тя много ненавиждали надмената брюкселска примадона, защото я ревнувала че я изместила от мястото и.
1.
ФостаФка
21.03.2024 09:42:50
12
38
Мършиииии! По-добре да има нови избори. Кой идиот ви вярва, на вас - Тиквуции, про100 Кирчо, Асеня, РистЮ и Шиши-Шиле?
И после пак гласувайте за тях.
Да ва еВам в гражданите и селяните.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори