×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 начина, по които обвързаните карат необвързаните да се чувстват зле


19 Март 2024, Вторник, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Не се отнасяйте към самотните си приятели, сякаш нещо не е наред с тях

Не приемайте, че всички необвързани хора са самотни и нещастни; като обратното може дори да е по-вярно. За да е успешно едно приятелство, и двете страни трябва да положат относително еднакви усилия, за да поддържат качествен контакт. Взаимната емпатия и внимание са важни. Не очаквайте необвързаният човек да полага повече усилия или време от обвързания, за да съхрани едно приятелство.

Мярката за приятел е това, което правиш, когато другата страна има нужда от теб. Това, че сте обвързани, не ви дава извинение да „не сте насреща“, когато трябва.
Истината е, че хората, които са част от щастлива двойка, могат да оставят своите необвързани приятели да се чувстват изолирани, без значение колко страхотно може да се чувства самият този приятел от факта, че е сам. 

Партньорите в една влюбена двойка може да казват и да правят неща (умишлено или неволно), които да накарат техния необвързан приятел да се чувства като третото колело или още по-зле – като спукана гума. Това от своя страна може безвъзвратно да навреди на едно приятелство, което преди е било силно. Това, което следва, са 10 начина, по които двойките могат да накарат несемейните си приятели да се чувстват изоставени:

1. Не приемайте, че всички необвързани хора са самотни и/или нещастни.
Всъщност може да е точно обратното. Свободните хора имат много предимства в живота си. Често те са радостни дори само от факта, че вече не са част от нездравословни отношения (в случай, че скоро са прекратили своя връзка).

2. Полагайте усилия да поддържате връзка с необвързаните си приятели.
Помните ли онзи ваш приятел/приятелка, който е твърдял, че ще бъде до вас завинаги, във времето, когато и двамата/двете сте били необвързани? Е, в някои случаи това може да означава „докато си намеря друг другар“, а не „завинаги“. За да работи едно приятелство, и двете страни трябва да положат относително еднакви усилия, за да поддържат качествен контакт помежду си. Наличието на половинка в живота ви не трябва да ви кара да занемарявате важно приятелство.

3. Не приемайте времето и графика на нито един човек за даденост.
Често необвързан човек, който се опитва да си направи среща с двойка-приятели, може да бъде доста затруднен. Двойката може да му отговори с нещо като: „Имаме свободно време между 14:17 и 14:39 след седем вторника, стига да се срещнем в детската градина на нашето дете и да носим костюми на заек и луна.“ Разбира се, една двойка може да има определени ограничения, свързани с връзката, особено ако има деца. Но двойката не трябва да предполага, че необвързаният им приятел просто прекарва деня си в гледане на филми и в чакане въпросната двойка да му се обади. Самостоятелният живот също може да бъде много натоварен, потенциално дори по-натоварен от съпружеския живот.

4. Не си поставяйте граници, които не са взаимни.
Чували ли сте някога новобрачен човек да ви казва: „Сега, когато имам половинка, вече не мога да правя това или онова?“ Ако това и онова означава излизане вечер и през уикендите, тогава новобрачният човек може да накара необвързания си приятел да се чувства като „другата жена“ или „другия мъж“ в една връзка. Двойката не трябва да се отнася към един приятел като към някакво диво, опасно животно, което може да отклони някой от съпрузите от „правия път“.

5. Не се дръжте така, сякаш двойките разбират живота по-добре от необвързаните хора.
Да си в двойка не е еквивалентно на това да си по-мъдър. Нито пък ако имаш деца. Всеки човек може да има прозрения за смисъла на живота. Пътят в живота на всеки е различен, което може да донесе уникални преживявания, перспективи и прозрение. Двойките все още могат да научат много от необвързаните си приятели и обратното.

6. Бъдете любопитни за живота на необвързаните си приятели.
Хората от една двойка може да са много скучни на моменти, ако всичките им разговори и мисли са съсредоточени само около няколко неща: а именно от какво се интересува двойката и какво двамата правят заедно. В резултат на това двойката може да пропусне да попита какъв е животът на техния необвързан приятел и дори да изглежда незаинтересувана от отговорите. Но приятелствата започват да се влошават, когато едната страна знае все по-малко за това какво мисли и прави другата.

7. Не се отнасяйте към самотните си приятели, сякаш нещо не е наред с тях.
Двойките трябва да избягват да задават въпроси като: „Защо все още си сам?“. И те не трябва автоматично да приемат, че техните необвързани приятели правят нещо нередно и за това все още са без половинка. Намирането на правилния човек в живота може да отнеме много време на някои, а и изисква доза късмет.

8. Не изключвайте необвързаните си приятели от вашите дейности, разговори и събирания.
Ако една двойка не трябва да се страхува да покани свой необвързан приятел на парти, доминирано от други двойки. Този неженен приятел със сигурност ще намери общ език с обвързаните хора и всъщност може да разнообрази разговорите на масата и да подобри атмосферата на партито.

9. Поставете се на мястото на необвързаните си приятели.
Разбира се, някои двойки може да искат да поставят брака си в огледалото за обратно виждане. Това обаче не означава, че една двойка не трябва да остане съпричастна, непрекъснато да обмисля перспективите на своите несемейни приятели и да се опитва да накара своите необвързани приятели да се чувстват включени в разговори и дейности. Една двойка може по невнимание да каже и направи неща, които могат да накарат необвързаните да се почувстват някак зле. Например да кажете на необвързания: „Не трябва да бъдеш толкова взискателен, когато си търсиш половинка“, което може да звучи като „Не си чак толкова привлекателен, за да си придирчив“.

10. Бъдете там, когато необвързаните ви приятели имат нужда от вас.
В крайна сметка мярката за приятел е това, което правиш, когато другият има нужда от теб. Това, че сте в романтична връзка, не означава, че трябва да сте 100% фокусирани върху половинката си през цялото време. Такъв единствен фокус в действителност не създава здрава връзка. Плюс това, ако половинката ви наистина се интересува от вас, той или тя ще иска да поддържате другите си приятелства. И това включва да сте там, когато другите ви приятели наистина имат нужда от вас.


В категории: Лайфстайл


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори