×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държава като кръчма, премиер като келнер


Държава като кръчма, премиер като келнер
Кадърът с препоръката „Българите са като кучета – трябва здраво да ги държиш“ от лятото на 2011 г. в Созопол
21 Януари 2012, Събота, 14:16 ч.

На третата година от премиерстването на Борисов съм напълно убеден – на този човек трябва да се забрани да говори,  когато е извън България

Ако на родна земя сме свикнали с мутренския му език, не виждам причина да изнасяме премиерските простотии. Ако поради скромния си ценз човекът не може да се контролира, нека правителството открие щатната бройка „премиерски цензор“, упражняващ денонощен контрол върху премиерската логорея.

Който при нужда ще изключва микрофоните, за да не се червим от срам, когато Той говори. И не е ли време Класификаторът за държавните длъжности да изисква документ за езикова култура на първите мъже?

Доскоро вярвах, че ГЕРБ ще се запомни с флашките, с без време похарчения Мишо Бирата, с премиера в сянка Вальо Златев и с алчната премиерша Цветелина - приватизирала водата във вецовете си, концесионирала вятъра и слънцето, присвоила даже снега на Пампорово.

Май съм се лъгал. В деня, в който полицаите откриха мъртвото тяло на 17-годишната Мирослава от Перник, премиерът изрече слова, които възмутиха нацията. Без срам, без свян, без капчица съчувствие към почерненото семейство, министър-председателят нареди на вътрешния министър да купи две-три пържолки и нахрани песа, открил трупа на момичето.

Ако кучкарската му грижовност е мутренски цинизъм,

роден на Магурата и отгледан в СИК, ВИС и ИПОН, следващите думи откриха безсърдечието му. С усмивката на подпийнал тарикат, Борисов поиска семейството на Мирослава да се извини на полицията. Тук фатално сгреши и тази грешка е непоправима.

Както е непоправима духовната му конструкция, в която нарцисизмът убива всичко човешко, дори елементарното състрадание. Но какво ти състрадание от мутри и мутреси!
Лумпенизираните му почитатели казват, че той е самороден талант, говорещ с простия език на народа. Народът разбирал простоватия му изказ, затова му вярва и следва. Защо ли забравят, че „простоват“ не значи непременно „простак“, че срещу простотията няма лек, а и да има – Борисов не го лови и най-силната ваксина.

Пернишката драма го опозори, но

в Берлин той блестящо изигра комедията „Бай Ганьо“.

Направи го като  професионалист, за когото няма тайни в занаята. Всъщност тази роля е истинската му същност. И ето какво изръси пред журналистите, часове преди срещата с Ангела Меркел: „За разлика от много други премиери, когато канцлерът говори, аз слушам.

След това изпълняваме в България правилните решения, които те предлагат, а именно 3 процента бюджетен дефицит – нашият е 2,1 %, нисък външен дълг – нашият е един от най-ниските, ниска инфлация – нашата е една от най-ниските в Европа, затова заслужаваме уважение”...

На въпрос кога България би подпомогнала закъсали държави, Борисов отговори: „В момента, в който техните заплати и пенсии станат по-ниски от българските, съм готов веднага да ги подпомогна. До тогава – не. Когато ги приведат в нашите размери, веднага се притичвам на помощ. Както българите с тези доходи живеят в ЕС, другите също биха могли“...   

Понеже е неук, елементарната логика му е чужда. А логиката е част от интелекта, който е дефицитна стока при герберите. Разсъждаваме ли логично, най-бедната държава в ЕС няма да е в състояние да се притече на помощ на други, ако те изпаднат в ямата на родната мизерия.

Ако в обхванатите от дълговата криза Гърция и Португалия направят пенсии и заплати като българските, ще избухнат социални размирици, а Европа ще потъне във времената на Чарлз Дикенс. Тогава Борисов ли ще замести Ангела Меркел, България ли тогава ще е икономическият мотор на ЕС?

Гледано от Стокхолм, нашият мъдрец има шанс за Нобелова награда за икономика.

Та какво пречи да го номинираме заради приноса му към откриването на общата фундаментална причина за бедността? Векове наред световни светила търсят единствената, основната и изначалната причина за бедността.

А Борисов с лекота я откри. България е № 1 по дисциплинираност и № 1 по бедност в ЕС. За него няма съмнение за очевидната зависимост „дисциплина-бедност“. Изводът е прост: България е най-дисциплинираната и затова е най-бедната в ЕС. Браво, Бойко! Браво, Нобелисте!

Ако Борисов е природно бедствие за българските пенсионери, бедните и сакатите, ще настъпи катаклизъм, ако в Брюксел последват съветите на управляващия най-мизерната държава в Европейския съюз. Все едно МВР шефът Цветан Цветанов да възприеме концепцията на Цар Киро за борбата с циганската престъпност.

При срещата си с Източния комитет на германската икономика нашият гигант на икономическата мисъл изръси и това: „2,1 процента ни е бюджетният дефицит – един от трите най-ниски в Европа. Така го следим, че да сме с един пункт под Германия и Германия да е след нас. Много по-добре сме във външния дълг“...

Да сравняваш бюджетния дефицит на най-мощната европейска икономика с дефицита на мъртвата ни икономика е все едно да сравняваш „Москвич“ с „Мерцедес“. Да хвалиш ниския бюджетен дефицит, постигнат с цената на най-висока смъртност и най-ниска продължителност на живота в ЕС, е равносилно на държавна евтаназия.  

Господи, прости му, той не знае какво говори, казват мъдрите.

Но този премиер нито чете, нито пише, нито говори езици, даже и българският му е чужд. Затова е безполезно да бъде поучаван, още по-малко - съжаляван. Той просто трябва да бъде въдворен на безопасно за народа място, където няма да ни излага, както го направи в Берлин. Ненормално е министър-председателят на България да се мазни като келнер, който си проси бакшиша в кръчмата. И представя този цирк като висша дипломация.

За да изпроси Божията милост, премиерът започна визитата си на немска земя с молебен за здраве на кабинета. Това се случи в берлинския православен храм "Свети Борис Покръстител“.
Читателю, само това трябва да ти отвори очите що за порода е Бойко Борисов. Вместо да се моли за бедстващия си народ, той дири Божия благословия за скъпоценното си здраве. Народът му – кучета го яли!

Е, може ли такава персона да е премиер?
                                                                                            Публикувано във в.Десант


В категории: Власт , Политика


10
Коментара по темата
10.
Кирил и Методий
01.02.2012 21:01:05
2
2
Пишете на кирилица бе, тийнове насмъркани. Един, по-долу се опитал да пише на латиница, с хиляда грешки на всяка дума- типично по атакаджийски !
9.
КГБ
01.02.2012 20:58:31
0
0
Бря, интересна работа. Ако някой се възпротиви на написанато, знак че е сбъркал, лошо! Ако се "изкаже" атакаджия - всичко е ОК! Но ако има противно мнение "оценките" от редакцията са отрицателни. Ми на къв език говорят атакаджиите, кажете бе червени кхмери?
8.
007
31.01.2012 11:43:41
0
5
znae6li kvose govori na vqnka che Parvanov 6tevi raskaje igrata ,do godina.
7.
007
25.01.2012 10:53:11
0
10
6tese istrie6 mytro.
6.
КББ
24.01.2012 15:09:57
2
2
Какъв е този вестник "Десант",ами като прочетох статията и тя не беше на ниво.Като имам в предвид ,че е от телевизия "Скат",където не могат да четат особено момичетата на сутрешния новинарсни блок,за какво да говорим.Българите много обичат да критикуват,но не искат да видят собствента си неграмотност и некомпетентност.
5.
електорат
23.01.2012 18:54:48
9
1
Каквито политиците - такива и журналистите, и коментаторите. Това е написано с такъв лош стил, че не знам дали авторът въобще го съзнава
4.
народ
23.01.2012 09:33:56
0
15
Прост народ, прости политици. Докато този народ гласува за такива като ББ, така ще бъде. Хак му е. Другите се надигнаха, а ние спим както сме спали 500 години под турско робство. Умираме без здравна помощ, с ниски заплати и пенсии, голяма безработица, но всеки си пасува. Ако беше правителство на Станишев и не вдига пенсиите вече 3 год. тогава всички щяхте да скочите, а като е Бойко си траете, мърши такива.На всичкото отгоре избрахте богатия Плевнелиев, който не си знае парите и имотите и жена му го командва. Хак ви е всичко това.
3.
123
22.01.2012 09:31:53
1
14
Много жалко,че повярвахме и както всеки път останахме излъгани!!!
2.
BB
21.01.2012 22:31:22
0
23
Бойко, върви си в Драгалевци,в Бояна или на майна си райна! Просто изчезни от БЪЛГАРИЯ! Ти я съсипа! Пожертва и народа и почвата и одата и подземните богатства....само за да си добре ти! Срам и позор ...........
1.
хаха
21.01.2012 20:11:42
1
37
точно казано и чудесно написано за особата ББ-простак на рояк, срамота за народа си
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори