×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

При засилени проверки в София са задържани над 100 души


При засилени проверки в София са задържани над 100 души
Тежко въоръжени полицаи бдят за сигурността на бул."Витошка"
10 Март 2024, Неделя, 18:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Случаите на насилие не са на религиозна основа, обяви МВР-шефът и призова те да не се ползват политически

От МВР засилиха присъствието на полиция и жандармерия в центъра на София, както и на територията на кварта "Овча купел" - около Центъра за настаняване на бежанци, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата, съобщиха оттам. В хода на масираната операция са били задържани, проверени и профилактирани над 100 човека.

Припомняме, че в последните дни се случиха няколко инцидента в центъра на София. В петък няколко млади мъже нападнаха група студенти с гражданство от Великобритания, с произход от Пакистан. В сряда вечерта пък на бул. "Витоша" също е имаше сблъсък - група чужденци се нахвърлиха върху момче на централния булевард пред погледа на десетки минувачи заради забележка, направена от нападнатия в опит да защити момиче.

"В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души", съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов, цитиран от Нова телевизия. По думите му повечето са профилактирани и освободени. 

"Беше разпоредена от министъра и проведена незабавно специализирана полицейска операция (СПО), с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях", заяви още Данаилов. По думите му ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими.

Междувременно стана ясно, че е задържано 16-годишно момче, което е водило групата българи, които са нападнали британските студенти на бул. "Витоша" в петък в София. Непълнолетният младеж е известен на полицията. "Групата лица, които е предвождал, също са непълнолетни. Под надзора на прокуратурата ще го обвиним в грабеж, тъй като са отнети вещи от пострадалите. За да покажем, че сме безкомпромисни към саморазправите - особено на етническа, религиозна или расова основа", обясни старши комисар Мирослав Данаилов пред Би Ти Ви. По думите му до грабежа се стига след преекспониране на предишни два инцидента.

"Между събитията обаче няма абсолютно никаква връзка. Първият от тях се случва на шести срещу седми март. В него потърпевши са също непълнолетни - две момчета и две момичета българи. Те са били нападнати от лица с арабски произход. Двете страни обаче са се познавали, да не казвам дори че са имали приятелски отношения", посочи Данаилов. По думите му конфликтът е личностен - инцидент с битов характер. "СДВР със сигурност има ресурс, възможност и компетенции да реагира", допълни още той.

По-късно и вътрешният министър Калин Стоянов се намеси в разясненията и пусна нарочен пост във Фейсбук. "Вече има задържани и за двата случая, на които всички станахме свидетели чрез заснети и разпространени клипове в социалните мрежи. Установено е по безспорен начин, че не става въпрос за напрежение на расова основа", твърди той.

Вътрешният министър съобщава, че  са задържани двама чужденци – 24 г. от Египет и 20 г. от Сирия за нападението над двете непълнолетни момчета и момиче на бул. „Витоша“ на 6-и срещу 7-и март. По негови думи те се познават и конфликтът е от личен характер.

"При втория случай във връзка с нападнатите момчета-студенти от Великобритания, е задържан 16 годишен български гражданин известен на полицията за кражби и грабежи", пише още Стоянов и добавя: "Още през вчерашния ден с мое разпореждане бяха предприети допълнителни мерки за гарантиране на реда в София. По време на специализирана полицейска операция в столицата бяха задържани близо 100 души, които бяха проверени и профилактирани".

Вътрешният министър смята за важно да се отбележи и, че за реда в бежанските центрове ( какъвто е и този в кв. Овча купел) се грижи частна охранителна фирма, наета от Държавната агенция за бежанците( ДАБ). Въпреки това за спокойствието на всички граждани, живеещи в районите, където са изградени такива центрове, МВР е осигурило засилено полицейско присъствие.

"Апелирам тези случаи да не се използват за политически цели и да не се правят опити за внушения сред обществото ни, че тези конфликтни ситуации са на расова основа", отбелязва още Стоянов.


В категории: Крими , София


14
Коментара по темата
14.
Go home
11.03.2024 00:50:24
0
2
Stupid cops
13.
Аз
11.03.2024 00:01:01
2
4
Достатъчно турци и цигани си имаме, да си я прибират в европата тая сган...
12.
Фекрет Стораро
10.03.2024 23:52:52
0
3
къде изчезват хубавите коли изети от граждани? и защо полицайте изкачат с липсващите коли на който са свалили номерата?
11.
надежда всяка оставете
10.03.2024 23:15:02
1
4
Кой ще направи нещо срещу африканските и арабски мигранти?
Продължаваме Педерастията и гей-групата на гей-кмета на София Васко Маслото?
Погледнете картинката: https://rb.gy/2k7nhg
Вярвате ли им? Подписаха за връщане на поне 6000 мигранти от Австрия, поне 40% от тях са неграмотни, прочетете в чужди СМИ:
"Австрия започва депортиране на поне 6000 мигранти към България с ежедневни полети"
https://cutt.ly/Qw1HGgXb
10.
Винету
10.03.2024 22:36:10
2
6
Позьорщина !
Имитиране на дейност !
Пишман полицаи срещу хора, които не искат да правят проблеми, а да продължат пътя си далеч от България. Някой от тия хора са имали в страните си само калашник и са израснали с насилие, ако искат да правят проблеми дали ще ги сплашат нашите полицайчета ?
9.
Лекар
10.03.2024 21:01:14
3
7
Бг полицаи всички гейове. За нищо не стават манекени страхливи. Пидали.
8.
Хуго Шмайзер
10.03.2024 20:58:42
1
8
Флагман, защо не сложихте снимка на истински полицаи...с каски, ръкавици и т.н. както трябва да изглежда и респектира,а тези млади момчета дори без шапки и със слънчеви очила на челото....един камък в картуната и дотам....ще му вземат и автомата и обувките .... единият офицери дори....
7.
Хахаха
10.03.2024 20:14:21
0
8
И какво ще правят с това тежко въоражелие ? Порно филм ли ?
6.
Observer
10.03.2024 19:45:56
1
20
Пак след дъжд качулка.
Стане нещо и тогава меверето се активизира.
Иначе патрули с кучета и автомати, снимки....
А когато трябва ги няма.
5.
Гражданин
10.03.2024 19:40:43
3
14
Вътрешното министърче да си обира багажа и да освобождава място за някой който може да се оправи. То не бяха поръчкови убийства, полицейско насилие, починали граждани, червени пирати и още и още.
Явно не става за тази работа, да напуска заедно с назначените от него некадърници.
То и търпението на Шиши и другия , които го подпират не е безкрайно.
4.
bot
10.03.2024 18:57:28
5
24
само бой ги оправя тея малки мюслита гаджали,боя възпитава и пречупва,или те или ние
3.
Паткан Патканаов
10.03.2024 18:49:08
5
11
Не бе, булгар християнлар, не е на религиозна и расова основа, и у еуропата не е. просто случайно мюсюлнманлар били нападателите
2.
Ха ха
10.03.2024 18:48:05
2
15
Какво точно означава "профилактирани" хора?
1.
Паткан
10.03.2024 18:43:37
10
21
Егати малоумщината с калашници ще пазят от боища по главната! Нали има палки и електрошок за тая работа. Малоумна държава никога няма да се оправим!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори