×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Джо Байдън се зарече, че няма да се преклони пред Путин, а Такер Карлсон го закопа с намек за амфетамини


Джо Байдън се зарече, че няма да се преклони пред Путин, а Такер Карлсон го закопа с намек за амфетамини
В реч пред Конгреса Джо Байдън обвини Доналд Тръмп, че блокира американската помощ за Украйна
08 Март 2024, Петък, 07:14 ч.
Автор: Флагман.Бг

US президентът изтъкна предимствата на възрастта си, но дори вдовицата на Навални не пожела да го гледа в Конгреса

В годишната реч пред Конгреса "За състоянието на Съюза", американският президент Джо Байдън разкритикува опонента си Доналд Тръмп. Той го обвини в недемократични политики, и че блокира помощта на САЩ за Украйна, съобщава БНТ.

8 месеца преди президентските избори речта е приемана като възможност Байдън да убеди скептичните избиратели, че е в състояние да победи Доналд Тръмп на президентския вот.

Пред конгресмените американският президент се зарече, че няма да се "преклони" пред руския лидер Владимир Путин. Байдън изтъкна също развитието на американската икономика и предимствата на възрастта си.

Според социологическите проучвания независимо, че Тръмп води с малка преднина в подкрепата на избирателите, повечето гласоподаватели не подкрепят нито един от двамата.

От Белия дом поканиха първата дама на Украйна и вдовицата на Алексей Навални да присъстват на речта. И двете обаче отказаха.

Асошиейтед прес, цитирана от БТА, пък коментира, че годишната си Реч за състоянието на Съюза Байдън превърнал в оживено аргументиране за втори мандат, като разкритикувал Доналд Тръмп, който подкрепя "възмущението, отмъщението и възмездието" и застрашава свободата у дома и в чужбина.

"Свободата и демокрацията са подложени на атака както у дома, така и в чужбина по едно и също време", каза Байдън, като призова Конгреса на САЩ да подкрепи усилията на Украйна да се защити от руското нахлуване. "Историята ни гледа", добави американският президент.

Байдън бързо постави в центъра на вниманието заплахите у дома, споменавайки за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., организиран от поддръжници на Тръмп, които през 2020 г. се опитаха да анулират резултатите от изборите. Американският президент отправи призив да се противодейства на заплахата за демокрацията.

"Моят предшественик - и някои от вас тук - се опитват да погребат истината за 6 януари - аз няма да го направя", каза Байдън.

"Това е момент да се каже истината и да се погребат лъжите. Ето една проста истина. Не можеш да обичаш страната си само когато печелиш", подчерта президентът на САЩ.

"Моят живот ме е научил да приемам свободата и демокрацията", каза Байдън. "Бъдеще, стъпило на основните ценности, които са определящи за Америка - честност, порядъчност, достойнство, равенство. Да уважаваме всички. Да даваме на всеки справедлив шанс. Да не даваме подслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат различна история - американска история на обида, отмъщение и възмездие. Аз не съм такъв", посочи Байдън.

Президентът на САЩ обърна внимание на своите постижения в областта на инфраструктурата и производството, като настоя Конгресът да одобри повече помощ за Украйна, по-строги правила за миграцията и по-ниски цени на лекарствата. Той също така се опита да напомни на избирателите за ситуацията, която наследи, когато встъпи в длъжност през 2021 г. сред бушуваща пандемия и свиваща се икономика.

Осемдесет и една годишният президент бе наблюдаван внимателно не само заради посланието си, но и заради това дали ще успее да го предаде енергично и уверено, отбелязва Асошиейтед прес.

Тъкър Карлсън обаче го закопа с коментар, че когато действието на амфетаминът премине и го видят на сцената, ще бъде в ефира на tuckercarlson.com. Видеото с думите на известния американски журналист и телевизионен водещ бе публикувано в телеграм канала „Другая Украина“.

Амфетаминът е психоактивно вещество, което стимулира централната нервна система. Той създава усещане за бодрост, сила и лекота, дори и при хора в състояние на силно физическо изтощение. 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
29
Коментара по темата
29.
Българин
09.03.2024 09:00:52
0
3
Баидан страино повреден мозък Баи. Баи . Баидан вземи си дозата европеиските лидери ще ти обършат посрания задник лондонските помяри щети сменят памперса. Няма Украйна посерковци
28.
Барон Мюнхаузен
09.03.2024 08:11:59
0
2
Владимир Зеленски обмисля възможността да освободи Дмитрий Кулеба от поста ръководител на Министерството на външните работи. Източници, близки до канцеларията на президента.
27.
До 17
08.03.2024 23:33:27
1
1
И сега според теб напреднали ли сме ве, олигофрен неграмотен??
26.
ТБС
08.03.2024 22:24:12
1
6
Деменцията знае, че няма как да спечели изборите честно, какъв Путин и за каква демокрация изобщо говори.
25.
292
08.03.2024 19:15:32
3
8
"...ценности, които са определящи за Америка - честност, порядъчност, достойнство, равенство". Багдън от глупостите на Бай Дън. Едно по едно: Честност - колко да е честно да прибереш парите на свой официален партньор без да имаш никакво намерение да му доставиш платенотоec; Порядъчност - колко трябва да си порядъчен, че при положение на явна деменция да се натискаш да управляваш още 4 години; Достойнство - да офейкаш с 300 от Афганистан по бели гащи и да зарежеш оръжие за 80 милиарда долара на талибаните, колко да е достойно. Равенство - това вече е виц. Да се качи в нюйоркското метро, да види колко е равно да пътуваш в него, с това да те возят в служебна лимузина.
24.
Българин
08.03.2024 19:02:42
4
6
Бандеровица наркоман неадекватен баидан които вече е типичен некролог стана за посмешище даси взема по често дозата
23.
официална терористична война
08.03.2024 18:38:41
5
4
Войната ще приключи до лятото с безусловна капитулация на хохлите, но проблема е, че НАТО и ЕС ще се включат в официална терористична война срещу Русия.
В момента се подготвят всякакви терористични акции срещу руска територия.
Това са последни предизборни новини от Москва от Хал Търнър, където се очаква голям терористичен акт по случай изборите там:
„Избягвайте големи събирания през следващите 48 часа“ – Посолство на САЩ – Москва
https://cutt.ly/uw1F7ZQN
"Посланиците на ЕС единодушно игнорират поканата за разговор от Лавров"
https://cutt.ly/9w1F4EYS
Отделно се подготвя поредни терористична нападения на НАТО в Крим, въпреки публикуваните разговори на Бундесвера за подготовка на атентат срещу Кримския мост с ракети Taurus.
Погледнете поредните приготовления на НАТО за поредни атаки срещу Крим:
"Регистрирана е аномална активност на авиацията на НАТО в Черноморския регион"
https://avia.pro/news/v-rayone-chernogo-morya-fiksiruetsya-anomalnaya-aktivnost-aviacii-nato
Предполага се, че подобни разузнавателни мерки предхождат планирането на операции срещу руски военни обекти на територията на Крим или кораби от Черноморския флот на Руската федерация.
22.
ха ха
08.03.2024 16:01:54
5
2
до 11, жената на Тръмп, от сервитьорка, през моделка та до Тръмп
ценно а ?
21.
Фекрет Стораро
08.03.2024 14:32:45
5
9
байдън участвал и давал зелена светлина във всяка война на хамерика от 1980+ насам, даже незнам как са го избрали
20.
Габи
08.03.2024 14:00:30
3
14
Като гледам какъв президент са си избрали американците, се успокоявам, че има по-голями тъпунгери от нас. Кой ще се уплаши и съобрази с човек който едва ходи, пада по стълбите на самолета и не знае къде се намира. Жалко, че Америка е опряла до този изхабен от всякъде човек.
19.
До Бургазлията
08.03.2024 12:57:32
2
14
Забравяш че ние ВИНАГИ сме били от губещата страна, и сега пак не правим изключение
18.
Мечото
08.03.2024 11:33:04
7
17
сега малко да ви цъкна Нато е като преди Съветския съюз.
по принцип НАТО трябва да се разтури,И това ще го направи големия президент Доналд Тръмп.
тези които членуват в НАТО са любители на войните.
Aко Путин действително водеше война с Украйна той можеше да я приключи до 24 часа.
оплакват се че войната струва 200 милиарда ми не им Давайте повече помощи.
вместо тези 200 милиарда долара да бяха отишли в най-бедните страни за развитие те ги наливат в война..работа е проста премахва се НАТО правя се един световен договор между всичките страни в целия свят.Че която и държава да нападне друга държава всичките държави се обединяват и нападат тая държава която е нападнала държавата първа
и тогава войните ще приключат ще има бизнес секс и рокендрол.
Поздрави от МЕЧО
17.
Бургазлията
08.03.2024 10:51:07
22
18
Войната ще продължи независимо дали ще бай Дън или Тръмп
Единият ѝ ватиант е на бойното поле , другия е втора "Студена война"
При двата варианта Русия ще е изолирана и под санкци

Това е положението и на русоробите колкото и да им се иска Русия ще е навряна на кучето в гъ*а.
Нито НАТО нито ЕС , нито г-7 ще се занимават с западащата и прогнила изостанала в 20 век територия.
Добре е че сме този път от другата страна , а не под руския ботуш , защото помним когато Горбачов поиска спасение за Русия и падането на стената , колко изостанали бяхме ние в България ..16тата съветска република!
16.
До 13
08.03.2024 10:43:46
15
8
И още нещо да добавя!
За какво и е на Русия да напада ЕС,след като Путин им спря кранчето и ЕС замръзна и умря от глад,и в ЕС мобилизация,жертви,инвалиди заради унищожената милионна натовска армия в Украйна,ама откъде да знаете умните и красивите че членките на ЕС са и членки на НАТО.А балтийските страни никой не ги брои,късно е да ги слагат някъде,защото вече са в ЕС и НАТО.
Ей на и Швеция е в НАТО и Балтийско море стана натовско езеро,ама той Путин и ний русофилите вече 2 години унищожаваме и обезкървяваме НАТО и ЕС. Та този смисъл Путин отново се показа като многоходов геостратег и отстрани заплахата за която винаги говори,а именно НАТО.
Путин ще си постигне целите в Уйрайна,даже според нас русофилите отдавна ги постигна,защото само ние знаехме какви са му целите,а те са тайни и секретни само русофилите ги знаем и въпреки че ги постигна,по-долу ви написах че ще ги постигне.
Вечно ваш, Бай русофил -потомствен шизофрен! Пиша от ЦПЗ Карлуково,русофилски инфо център.
15.
US man
08.03.2024 10:20:10
7
14
Америка е о.к.
Ама я си представете зад океана КирчУ да управлява и КокорчУ да разполага с кинтите на Америка!
Американците не могат да го допуснат това. По вероятно е да се прекръстят на индианци!
Но виж тука в БГ индианците са преобладаващи!
14.
До 13
08.03.2024 10:19:30
12
33
Поредна куха умнокрсива опорка.За какво и е на Русия да напада и окупира ЕС?Русия-148 млн население,ЕС-460 млн.Да не са малоумни руснаците да го правят.Ще си вземат тяхното от Украйна и толкова.А балтийските страни никой не ги брои.Където ги сложат там ще са.
13.
funky
08.03.2024 09:36:31
42
13
За какво ви е Тръмп бе хора? Ще привика Зеленски и ще му каже да се предаде. А после? Молдова, Прибалтийските държави? Каква е тяхната гаранция?
Вероятно Русия няма да ги нападне, но ще са под силен натиск и руско влияние.
12.
паткан
08.03.2024 09:31:16
9
43
Този дъртофелник е пътник.
Само , че тези които му дърпат конците и държат половин човечество роби не са никак доволни от развитието на нещата.
Тъй като съществуването им е застрашено те ще се опитат да запалят света.
В който ще изгурят и робите и интелигетните хора.
Робите няма как да осъзнаят това, но умните трябва нещо да направят!
11.
1303
08.03.2024 09:21:33
4
37
Само като видиш жената на Тръмп и думите са излишни кой е по --голям пич
10.
Боцмана
08.03.2024 09:14:32
80
59
Само рядък олигофрен и надъхан евроатлантик може да вярва, че целта на Путин е да завладява нови територии!!
Това са приказки под шипковия храст за реални дебили!!
Вие от кои сте??
9.
81
08.03.2024 09:07:48
28
14
Флагман как по-точно шутът Карлсън е закопал Байдън?
Просто е хвърлил в пространството една реплика за анфетамини, както винаги - без абсолютно никакви доказателства.
И това ми били журналисти пфу.
8.
ХХ
08.03.2024 08:48:26
31
22
До 3

"Цяла европа ще страда заради тоя дърт педал бай дрън ." - и заслужено!
ПП. Борисов каза ли ви на европеидните преди 2 години, че само за мачкане ставате? Каза ви!
7.
ХХ
08.03.2024 08:46:44
28
26
До 2

"От тази война страда ме и ние" - напълно заслужено е да страдат слугите гласували доброволно да са в това положение!
6.
ХХ
08.03.2024 08:45:08
23
29
До 1

"Тръмп е и провал, за себе си и за Америка.
Фалира бизнеса си, ще фалира и Америка!" - тя америката отдавна е фалирала
..
5.
До 4
08.03.2024 08:41:15
33
24
Остър му е езика защото има само 3 опорки дето ги повтаря!
А как изглежда е благодарение на хирургията и това, че мисли само за себе си!
И да те питам, като сме на вълната, какво стана с Обамакеър, нали щеше да е "първото нещо което ще махна щом стана президент". Нали беше? Какво направи?
Тръмп е лъжец и това е!
4.
До 1
08.03.2024 08:28:48
36
49
Ти телевизор нямаш ли ?
Виждал ли си как изглежда Тръмп и как изглежда Байдън ?
Единият е енергичен с остър ум и език а другият е треперещ, немощен едвам кретащ.
Единият играе голф другият не знае накъде да тръгне.

Днес, абсолютна същата опорка изказаха в сутрешният блок на бТв ама, че то единият ще стане на 78 през този година, така че едва ли не са еднакви.
3.
T
08.03.2024 08:28:27
51
56
Цяла европа ще страда заради тоя дърт педал бай дрън .
2.
Градев Русокастро е Градът
08.03.2024 07:53:40
99
84
Байдън му светна лампата , че колкото и пари да дадат на Украйнците ще бъдат на вятър .
Няма сила която във момента да събори Русия , не подкрепям никой но фактите показват това . От тази война страда ме и ние , ни нашите продажни политици не мислят за държавата а как да ближат гъзат на американския посланик .
КЪДЕТО Е ВЛЯЗЛА АМЕРИКА ВСИЧКО Е РАЗРУХА .....
1.
Хахаха
08.03.2024 07:45:06
61
75
ако тръмп стане Президент, в момента когато ще трябва да напуска Белият дом ще бъде на възрастта на Байдън.
Така го дава, обаче, все едно е на 50.
И двамата са държави от едно друго време, обаче тръмп е и провал, за себе си и за Америка.
Фалира бизнеса си, ще фалира и Америка!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори