×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокурор Десислава Трифонова: Случаят Рагевски е без аналог, много сложно и специфично дело


Прокурор Десислава Трифонова: Случаят Рагевски е без аналог, много сложно и специфично дело
Доволна съм от наложената присъда "доживотен затвор без замяна", Станимир Рагевски е лош и опасен човек, каза наблюдаващият прокурор е, който направи всичко, за да доказаже вината на Рагевски
Тема в развитие
Рагевски пред Дичо за убийството на Юмер: Една мърша ме ядосваше и аз го утрепах Рагевски разказал пред ченгета къде е излял разложената плът на Бахлова, пред съда обаче го връхлетя амнезия 20 лв. дал Рагевски на двама работници, пренесли бидона с разчленения труп на Бахлова (ВИДЕО) Майка и любима търсят 400 000 лв. от Рагевски за „непрежалимия” Юмер. Имат ли морално право? Дичо и Рагевски за пръв път очи в очи, ще закове ли чистачът доживотната присъда за убийствата на Бахлова и Юмер? Милион и 200 хил. лв. обезщетение искат от бизнесмена убиец Станимир Рагевски близките на Юмер и Бахлова Съдът глобява адв. Ваня Радиева с 500 лв., не се яви на делото срещу Рагевски Адвокат настоява за доживотна присъда за убийствата на Теодора Бахлова и на Юмер Юробанк запорира фирмата на „чистача“ на Рагевски за неплащане на кредит Процесът срещу Рагевски няма да тръгне утре в БОС, призовкарите не могат да открият адвокат Ваня Радиева Процесът за убийството на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед започва на 23-ти, Рагевски вече е беден като църковна мишка
виж още
скрий
01 Март 2024, Петък, 10:19 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка и видео: Авторът

Рядко се случва една и съща личност да умъртви двама души – близки приятели, по сходен начин

Изключително доволна, че четирите обвинения, повдигнати от Окръжна прокуратура Бургас срещу бизнесмена Станимир Рагевски, бяха възприети за доказани от страна на съда. Беше осъден и признат за виновен и за четирите престъпления, нещо повече – бяха му наложени размерите на наказанията, които вчера поисках (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Факт е, че с наложеното наказание „доживотен затвор без замяна“ на практика завинаги е отнета възможността на подсъдимия да навреди на когото и да е било. Това каза наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Десислава Трифонова, която направи и невъзможното да доказаже вината на 58-годишния бургазлия и да го прати завинаги зад решетките. 

Действително подсъдимият Станимир Рагевски е личност с рядка по своя характер степен на обществена опасност, наистина изключително лош, лош и опасен човек. Именно поради тази причина съм толкова доволна от присъдата на Окръжен съд Бургас. Той няма да има възможност да нарани никого повече и поне малко близките на пострадалите ще получат покой, допълни още Трифонова.

Със сигурност бруталните убийства и жестокият начин, по който Рагевски отне два човешки живота, ще остане в историята и дълго ще се говори за него. Разследването срещу серийния убиец и съучастника му Деян Дичев дори влиза в учебниците на Академията на МВР по криминалистика, заради своята специфика и трудност.

"Аз смятам, че това дело, в своите специфики не само в Окръжна прокуратура Бургас, но и въобще в страната, през последните години няма аналог. Изключително сложно и специфично дело - откъм доказване, разследване и обезпечаване на доказателствата по него. Много специфично и трудно дело. Без аналог е, защото рядко се случва една и съща личност да умъртви двама души – близки приятели, по сходен начин. И още повече след тяхното убийство да постъпи с останките по такъв безобразен и сочещ напълно липса на човечност начин. Както Теодора Бахлова, така и Юмер Мехмед са били подложени след смъртта си на изключително по своя характер обругаване", допълни още наблюдаващият прокурор. 

 

Ето пълно описание на престъпленията, извършени от Станимир Рагевски и наложените присъди за тях: 

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Станимир Р. за виновен в това, че нa 29.10.2020 г., в апартамент в гр. Бургас, умишлено умъртвил Т. Б., чрез използване на огнестрелно оръжие - пистолет „Макаров“. За това деяние съдът наложи наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 20 години.

Окръжен съд – Бургас призна Станимир Р. за виновен в това, че на 04.08.2021 г., в гр. Бургас, в апартамент тип ателие в ж.к.“Зорница“, умишлено умъртвил Ю. М., чрез използване на огнестрелно оръжие - пистолет „Макаров“, като убийството е извършено предумишлено от лице, извършило друго умишлено убийство по чл.115 от НК /убийството на Т. Б., извършено на 29.10.2020 г., за което не е постановена присъда. Бургаският окръжен съд наложи за това престъпление наказание „Доживотен затвор без право на замяна“.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Станимир Р. за виновен в това, че в периода от 29.10.2020 г. до 04.08.2021 г., в гр. Бургас, държал огнестрелно оръжие по смисъла на чл. 4, ал. 2 от Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия - пистолет „Макаров“, както и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 15 броя патрони и на 04.08.2021 г., в гр. Бургас, предал на Д. Д., огнестрелното оръжие пистолет „Макаров“ и боеприпаси за огнестрелно оръжие -13 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно чл. 5, ал. 2, чл. 50, ал. 2 и ал. З, чл. 56, ал. 1 и чл. 57, ал. 1 и ал. 2 от ЗОБВВПИ. Съдът наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 години.

Окръжен съд – Бургас призна Станимир Р. за виновен и за това, че на 04.08.2021 г., в гр. Бургас, без надлежно разрешително съгласно чл. 7, чл. 30 и чл. 73, ал. 1 от Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и чл. 1 и сл. от Наредба за условията и реда за разрешаване на дейностите по чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП, разпространил, като предал на Д. Д. високорискови наркотични вещества - коноп с нето тегло 5,472 грама, на стойност 32.83лева; коноп с нето тегло 1,013 грама, на стойност 6.08 лева и смес от кокаин и пирацетам с нето тегло 5,657 гр., на стойност 452.56 лева. Съдебната инстанция наложи за това деяние наказание „Лишаване от свобода“ за 3 години и наказанието „Глоба“ в размер на 6 000 лв.

Окръжен съд – Бургас присъди Станимир Р. да заплати граждански иск в размер от 200 000 лв. на пострадалата Х. И., дъщеря на Т. Б., обезщетение за причинени неимуществени вреди.

Окръжен съд – Бургас присъди Станимир Р. да заплати граждански иск в размер от 20 000 лв. на пострадалата Г. А., приятелка на Ю. М.

Окръжен съд – Бургас присъди Станимир Р. да заплати граждански иск в размер от 20 000 лв. на пострадалата Г. С., майка на Ю. М.

Окръжен съд – Бургас присъди Станимир Р. да заплати граждански иск в размер от 200 000 лв. на пострадалата С. Б., майка на Т. Б.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.


В категории: Темида


Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
19
Коментара по темата
19.
Анонимен
02.03.2024 19:28:13
0
2
Много хора не знаят много неща. Тоя Не човек настройваше Теодора срещу сестра и. За него сестра и беше опасна за бизнеса им. А баба Стоянка, о тя мрази голямата си дъщеря и му помагаше да настройва Теодора, да лишат сестра и от всичко с измама. И го постигнаха. Баба Ви Стоянка се кипреше все в различни тоалети по заведенията. От къде тези пари. От Теодора. Но никой не я попита тя какво има да каже. На мен и на много хора ни е странно защо не чухме сестра и, защо не я допуснаха до съдебна зала. Тази жена отгледа Теодора от 7 клас докато се омъжи. Живееше в дома и, хранеше се на масата и. Създаваше и толкова ядове. На всичкото отгоре дъщерята на Теодора ни обясняваше в ефира на Нова как майка и няма врагове, само сестра и, която се съдела с нея за имоти. Да беше излязла да се извиниш на леля си. Вие с баба ти сте знаели всичко. Та нали бабата е чула скандала им.
18.
Аз
01.03.2024 18:30:26
0
3
А какво се случва с неговия съучастник- този , който държеше заведението в ДНА?
Флагман, моля отговорете!
17.
Мери
01.03.2024 16:36:35
0
8
Дано душата на Теодора намери покой!
16.
До Пю
01.03.2024 16:23:32
0
12
Да беше в Равнец млад офицер. Нали открадна парите на летците заплатите 600хил.лв. Колко месеца търсиха и не можеха да разберат,кой ги открадна. А тоя ги скрил в мазето мишките бяла ги наяли. И накрая хукна да купува валута и един мангал го издаде. Но тъста му беше полковник ВКР Болярски го оправда. Лежа само година. Но сега полковника не е жив.
15.
До Пю
01.03.2024 16:23:31
0
5
Да беше в Равнец млад офицер. Нали открадна парите на летците заплатите 600хил.лв. Колко месеца търсиха и не можеха да разберат,кой ги открадна. А тоя ги скрил в мазето мишките бяла ги наяли. И накрая хукна да купува валута и един мангал го издаде. Но тъста му беше полковник ВКР Болярски го оправда. Лежа само година. Но сега полковника не е жив.
14.
*********
01.03.2024 16:09:05
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
13.
Пю
01.03.2024 14:57:33
0
17
Беше офицер в Равнец,когато служих.Рядък боклук си беше и тогава.
12.
Зори
01.03.2024 14:34:12
1
21
Познавам един дето лежеше доживот без право на замяна за убийство. След 10 години излезе и сега се живее живота. Намери си жена и има деца. А момчето, което уби, отдавна изгни. Дано този случай не е същия. Паживьом увидим.
11.
Анонимен
01.03.2024 13:43:26
0
9
Кривосъдие и Здравеувреждане = Мафия!
10.
Една от миналото
01.03.2024 13:18:35
1
24
Точно това му се пада,доживотен. Колко душички е погубил. Още на времето като открадна парите и набедиха касиерката. От там започна всичко. Само,че полковника тъста му умря да го спасява. А брата на жена му елитен адвокат Иван Болярски,тоя път не си направи труда да го спасява. Но и Ленчето/жена му/трябваше да опандизят. Не може тя да не е знаела той какво е правил. Сменяше колите като носни кърпички,защо не си е задала въпроса от къде са. Апартамента в който е убита Теодора е от родителите и,наследствен. Тя не може да не е знаела какви ги върши тоя изрод. Възмездие има на тоя свят. Господ бави,но не забравя.
9.
Омбре
01.03.2024 12:57:44
0
23
Тази ОПГ на "бургаските касапи" е само част от многото ОПГ-та в страната. Те следят психично болни , бездомни и други пропаднали слоеве хора и им отнемат собствеността. Крайно време е ДАНС да се включи и да започне арести на мними и легитимни нотариуси за адвокати, и технически лица.
8.
До 8
01.03.2024 12:42:03
1
8
Да бе да!Флегманските мисирки го разкриха,щото са по-,по-,най-!!!хи,хи,хи
7.
нека
01.03.2024 12:19:43
0
30
не се забравя, че ако не бяха дошли криминалистите от София, дело и осъдителна присъда нямаше да има. Просто нямаше да са го хванали!
6.
kliment
01.03.2024 11:50:32
0
19
Интересно ми е, как ще заплати почти половин милион лева кръвнина?
Дали са запорирали собствеността му?
Поне засега изключително рядко някой, който е осъден да плати неимуществени вреди ги е плащал в пълния размер!
5.
*********
01.03.2024 11:47:05
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
01.03.2024 11:45:25
1
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
До 1 и 3
01.03.2024 11:43:05
0
5
Всъщност си лежи присъденото в Дебелт
2.
до 1
01.03.2024 11:13:07
1
11
Отишъл на платен стаж да "готви " в Папуа Нова Гвинея,Буча-Украйна и Сирия в 5* Мишлен ресторанти
А може от МВнР да со го направили посланик на овакантуното място на Красимира килърката в Камбоджа,Лаос,Тайланд(все пак има ВКР Чадър и контакти)
1.
АНАЛизатор
01.03.2024 10:47:35
1
41
А с оня готвач какво стана?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори