×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Повишена терористична опасност! В Берлин се опасяват от нова вълна от нападения
  • Кървав атентат и паника в Йерусалим! Най-малко двама убити и осем ранени
  • „Дупката“ в бюджета на най-голямата европейска икономика достига 17 млрд. EUR
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дичо и Рагевски за пръв път очи в очи, ще закове ли чистачът доживотната присъда за убийствата на Бахлова и Юмер?


Дичо и Рагевски за пръв път очи в очи, ще закове ли чистачът доживотната присъда за убийствата на Бахлова и Юмер?
Деян Дичев ще бъде сред редовно призованите свидетели по процеса и няма шанс да не се яви, защото ще го доведат от килията
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Април 2023, Четвъртък, 13:36 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Не от страх, че ще го предадат, а от обида ги е убил – това е най-точният психологически портрет на жестокия екзекутор

31 май 2023  г. от 10 часа – денят и часът, в които свирепият престъпен тандем Станимир Рагевски – Деян Дичев за пръв път ще се изправи очи в очи. И със сигурност в този ден някой любител на криминални романи, ако присъства в залата, би събрал достойни за Холивуд сюжети по време на разпита на Дичо като свидетел по едно от най-тежките дела в последното десетилетие, разглеждано в Бургаския окръжен съд – за две убийства, извършени с особена жестокост – на бизнес дамата Теодора Бахлова и на Юмер Мехмед.

Най-близкият до Станимир Рагевски – Деян Дичев, с когото ги свързва дълга дружба от 1995 година, когато двамата са били в затвора, вече бе осъден за участието си в укриването на тленните останки на Бахлова и Мехмед, а днес стана ясно, че ще бъде сред редовно призованите свидетели по процеса срещу сочения за екзекутор на жертвите. И няма шанс да не се яви, защото ще бъде конвоиран в съдебната зала директно от килията. 26-те свидетели и вещи лица ще бъдат разпитани в три последователни дни в края на май месец, а представителят на държавното обвинение Десислава Трифонова уточни, че призоваването им е съобразено с фактологията по делото.

Така Деян Дичев е оставен последен като човека, който може да закове последния пирон в ковчега на доскорошния си престъпен съратник, или да помогне със своите методи и неговата присъда да бъде намалена.

Какво ще каже Дичо и защо адвокат Ваня Радиева предприема този изключително рискован ход, ще разберем в залата. Чрез показанията на Дичо – Станимир Рагевски може да си изгради защитна теза, но и рискува да се превърне в камикадзе и да ускори фактическото обявяване на доживотната присъда, която го грози, ако човекът, с когото са били толкова близки в годините, разкрие подробности за други негови тежки престъпления. По наша информация, прокуратурата и полицията имат следа за това, но нямат доказателства.

А чистачът на Рагевски Дичо с поведението си вече доказа, че е сключил сделка с прокуратурата, той, разбира се отрича това,  но малката му присъда от 4 години и 6 месеца е показателна. Дичев се призна за виновен по три престъпления – за лично укривателство, за притежание на оръжие и на наркотици. По време на процеса срещу Дичо имаше явни противоречия в показанията при първия разпит и по време на заседанието. Тогава Дичев обясни, че Станимир Рагевски първоначално му съобщил, че брокерката Теодора Бахлова се е простреляла сама, а след това, че той я е убил. При случая със строителния работник Юмер Мехмед – не бил знаел какво има в бидоните, които е трябвало да пренесе с микробус до блатото в кв. Долно Езерово. Тогава чистачът на Станимир Рагевски твърдеше, че бил извикан само да разчисти боклуци. Противоречие имаше и относно торбата, която му е предадена от Рагевски, за да скрие, така че да не бъде намерена. Дичев първо твърди, че знаел, а след това получи амнезия и обяви в зала, че нямал представа, че тази торба съдържа пистолет и наркотици.

Адвокат Радиева и Теодора Бахлова, малко преди да започне строителната и банкова криза през 2009 г.

Днес съдът определи Ганчо Иванов за резервен защитник на Станимир Рагевски, за да предотврати предполагаеми опити на адвоката му Ваня Радиева да продължи да отлага важния процес, както вече няколко пъти се случваше. Днес адвокат Радиева, която е била сред близките приятелки на жертвата Теодора Бахлова, а в настоящия момент води защитата на сочения за неин ликвидатор, отново направи опит да оправдае бъдещо свое отсъствие от две заседания с две граждански делца, по които поверениците ѝ бързали да приключат. Датите, които тя посочи, бяха 30 и 31 май. Съдия Гагашев обаче веднага я парира с довода, че процесът за две тежки убийства и гражданските искове са несъпоставими сами по себе си.  

„Не желая да дам обяснения“, бе единственото изречение, което се чу ясно от устата на обвиняемия в съдебната зала, след като съдия Ангел Гагашев изчете четирите обвинения, повдигнати срещу Станимир Рагевски.

Първото е за това, че умишлено умъртвил 46-годишната Теодора Бахлова, използвайки пистолет "Макаров“ със заличен фабричен номер. Престъплението е осъществено на 29.10.2020 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.115 от НК. Рагевски е обвинен и за това, че противозаконно е умъртвил 28-годишния Юмер Мехмед от Бургас. Престъплението е осъществено на 04.08.2021 г. в гр. Бургас с пистолет „Макаров“, който е бил със заличен фабричен номер. Убийството е извършено предумишлено от лице, извършило друго убийство, за което не е постановена присъда. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.116., ал.1, т.9 и т.12, предл. второ, вр. с чл.115 от НК. Станимир Рагевски е обвинен и за това, че без да има разрешително, е държал горепосочения пистолет, както и боеприпаси за него. Престъплението е осъществено в периода 29.10.2020 г. – 04.08.2021 г. в гр. Бургас, като на втората дата сам е предал оръжието и боеприпасите (патроните) за него на друго лице – Деян Дичев. Престъплението е квалифицирано по чл.339, ал.1 от НК. Рагевски е обвинен и за това, че противозаконно е държал високорискови наркотични вещества – марихуана и смес от кокаин и пирацетам, които разпространил, предавайки ги на Деан Дичев. Общата стойност на наркотичните вещества възлиза на 452 лева по цени на съдопроизводството. Престъплението е осъществено на 04.08.2021 г в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, предл. пето от НК.

По поведението на Станимир Рагевски и според нашата събрана информация от хора, които познават добре бизнесмена, разследващите са стигнали до извода защо той убива съдружничката си Теодора Бахлова и Юмер Мехмед.

Рагевски твърдял, че тя го е изнудвала, искала му средства непрекъснато и това започнало да му тежи. През последните часове, преди да вземе решението да я ликвидира, двамата са били отново в дома й и тя за пореден път му иска пари. Рагевски е смятал, че този тормоз няма да свърши до края на живота му. Със сигурност е планирал действията си внимателно, защото вече е успял да овладее нейните имоти и да ги прехвърли на свое име, докато тя е в чужбина и боледува тежко от коронавирус.

Жестоката екзекуция е сполетяла Юмер Мехмед по същата причина. По време на разпитите Рагевски казал, че младият мъж, когото е приел под крилото си на 16 години и на когото винаги е помагал, непрекъснато го „крънкал за пари“ и претенциите му, също като на Бахлова, са се увеличавали с всеки изминал ден. 

Не от страх, че ще го предадат, а от обида ги е убил – това е най-точният психологически портрет на жестокия екзекутор.

Не е имало от какво да се страхува, но техните претенции в един момент достигнали пика на неговия гняв. Станимир Рагевски и Теодора Бахлова са били много повече от бизнес партньори, а Юмер бил отгледан и подпомаган от него още от годините си на подрастващ. Именно причината, че Рагевски бил близък и с двамата толкова, в един момент го кара да се чувства непрекъснато използван за пари.

От деня, в който Рагевски бе арестуван, той не е променял външността си – с брада и видимо отслабнал заради неврологично заболяване, от което страда.

И до момента той не говори с никого в затвора, а хората там са категорични, че не са виждали по-мълчалив арестант от сочения за най-свирепия екзекутор в последните години в Бургас.


В категории: Темида


Флагман.БГ За какво помага повдигането на краката За какво помага повдигането на краката 30/11/2023, Четвъртък 20:40 1
27
Коментара по темата
27.
ДГД
03.05.2023 04:40:37
1
1
ДО 3
Майната ти боклук.....и ти си за трепане....!!!!
26.
Гичо Вичев Окото
28.04.2023 20:34:36
0
1
За Чичо катеричка... за мен потката... обичам Мила
25.
Запознат
28.04.2023 20:28:48
0
2
Тоя Тюфлек Ангелчо...като се запозна с Рагевски започна да се прави на мутра... на 100% е в кючека... поне е знаел за какво става въпрос и не е сигнализирал полицията за престъпление... И той трябва да отговаря за съпричастност
24.
Питанка
28.04.2023 16:45:41
0
4
А нещо за по-бившия на адвокатката - Ангел, няма ли?
...., че не ми се струва да не е замесен
23.
ViP
27.04.2023 23:42:19
0
6
Мишо,бившия на Ваня си е real педал,гнус ме е само кАт му видя гурлясалата физиономия сутрин в фитнеса
22.
XX
27.04.2023 23:09:40
0
4
До 21

Що бе, става ли Ленчето?
21.
Чичо
27.04.2023 21:44:32
2
4
Аз пък имам желание да изям на Ленчето Рагевска катеричката ! Две години минаха откакто го закопчаха ония помияр. Чудя се дали е правила секс през това време ? Дали , дали ама надали ! Загадка ?
20.
ХХ
27.04.2023 20:28:41
3
4
До 19

Липсва ли ти 6-то управление на ДС?
19.
Флагман
27.04.2023 19:48:28
2
33
Поредният сигнал за псевдоним ХХ, одобряващ убийства и разчленяване . Всеки алгоритъм засича особено опасно поведение . Десетки скрийншотове,няколко сигнала-вероятно човекът има нужда да се лекува .
18.
do 17 гичо
27.04.2023 18:56:49
2
8
и аз...и аз.....и на двете,да им изям сладките пусита......
17.
Гичо Вичев Окото
27.04.2023 18:23:03
3
6
Искам да и изям адвокатска потка...
16.
Ренката
27.04.2023 18:08:57
1
11
мишо витала е позьор некъв педал от пловдивско село дошъл тук преди време към военните ся бърше разни дъмбели в залата тая колко да е стоиностен адвокат нищо общо обвързани с измамници
15.
хребет
27.04.2023 17:58:28
1
9
тия са пълни боклуци педали бивши военни и курвичка кинта и дваисет всичкото им е на кредит имитират някъв стандарт за пред тях си с две думи ..измамници на дребно събрали се и накрая до тук конец филма !
14.
XX
27.04.2023 17:12:54
38
7
От статията излиза, че се е грижел за обществото и го е почиствал от отпадъците.
Аз лично- одобрявам.
13.
Предници
27.04.2023 16:44:59
1
9
Времето тече, остава още малко!
12.
ДРУГ
27.04.2023 16:36:26
2
8
мечтай си.....БИХ.....???
Лъскай бастуна....нещастник.....
ма и това не можеш...щото не моеш да го дигнеш....самолета.....

до 9
11.
Запознат до #4
27.04.2023 16:34:54
3
25
Абе алоуу ти луд ли си бе, имай малко себеуважение !? За нищо не става тая адвокатка, с това широко лице, мъжко изражение, къси крака и виснал задник. Травеститите на жп гарата са по сексапилни.
10.
Един чичко
27.04.2023 16:12:26
1
14
Русата на снимката е Радиева ! Кара Мерцедес SLK.
9.
Един
27.04.2023 15:59:45
11
13
Не знам от тея двете коя коя е ама и двете бих ги плющял като маче у дувар !
8.
е ти па да не си им светил ве ..???
27.04.2023 15:38:08
9
12
може да е всякаква,ма баш пък тебе нема да те огрее ,щот си мекопишковец....
аре у лево....кавал

до 4
7.
Гипса
27.04.2023 15:37:36
2
35
На Ванчето бившия мъж Мишо прави страшни тръби.
6.
До 3
27.04.2023 15:12:03
1
25
Само да те поправя - терминът “Дивият запад” се отнася за втората половина на 19 век.
5.
pfff
27.04.2023 15:11:01
1
31
да мре тоз помяр
4.
Готин Милф
27.04.2023 15:10:18
2
60
Адвокатката е стар парцал, ама става за генг бенг още. Хубо, че се осъзна и нарита мъжа си Мишо който се оказа обратен.
3.
До 1
27.04.2023 14:27:23
6
60
А той Рагевски е честен и почтен бизнесмен,така ли? Не е навредил на никой,парите са му от кредити или от банички предполагам :) И какво означава пито платено,това да не ти е дивия запад 15-16 ти век?
2.
Бивш пандизчия
27.04.2023 14:25:54
4
45
Като го осъдят , какво ще стане с Елена-жена му. За един приятел питам.
1.
РАГЕВСКИ
27.04.2023 14:15:53
66
31
Трябва да бъде освободен незабавно и да му бъде изплатено обезщетение в петорен размер,за времето прекарано в затвора и следствения арест......
Що не кажете тая Бахлова колко народ е завлякла,измамила с пари и обещания за жилища и колко човешки съдби и животи е съсипала...а......
И тоя Юмер,с неговите постоянни изнудвания ,за пари (както и Бахлова)..човека го е отгледал и му помагал както може,а тоя неблагодарник искал още и още....еми.....каквото търсили-намерили......Рагевски с право ги е очистил......
У Бг-то мошенниците са на почит,когато измамят някого и му вземат парите,всеки злорадства...видите ли какви били будали,а измамниците.....браво и големите ,,тарикати,,
Аааа..няма такъв филм...боклуците са си го получили точно...пито -платено...
Е затова....
СВОБОДА ЗА РАГЕВСКИ....!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Хюсеин с БМВ-то с четирите петици съвсем я закъса, прокуратурата го подхваща Хюсеин с БМВ-то с четирите петици съвсем я закъса, прокуратурата го подхваща Ще бъде привлечен като обвиняем и съден за шофирането в нетрезво състояние Как да разберете дали сте попаднали на сексуален вампир Как да разберете дали сте попаднали на сексуален вампир Четири признака, които показват, че сте били интимни със сексуален вампир Необходими са 6 секунди да съживите връзката си Необходими са 6 секунди да съживите връзката си Дълга, умишлена целувка - с продължителност най-малко шест секунди - е начин за укрепване на връзката между двойката Трети провал за избор на председател на Столичния общински съвет Трети провал за избор на председател на Столичния общински съвет Следващият опит ще е на 7 декември, но прогнозите са че до Нова година няма да бъде постигнат консенсус Зодиите, които правят първата крачка в любовта Зодиите, които правят първата крачка в любовта Вижте кои са те Словения връща на хората ковид глобите, обяви локдауна за противоконституционен Словения връща на хората ковид глобите, обяви локдауна за противоконституционен Надяваме се, че така държавата поне по някакъв начин ще поеме моралната отговорност за грешките, казва един от вносителите на приетото вече от НС предложение Рецепта за бонбони от сирене за гости Рецепта за бонбони от сирене за гости Лесно, вкусно и ефектно За какво помага повдигането на краката За какво помага повдигането на краката Може да облекчи леко главоболие Тази участничка от "Игри на волята" трогна цяла България с тези думи Тази участничка от "Игри на волята" трогна цяла България с тези думи Ти си пример за всички силни жени, написа Дени за майка си Виолета, която отпадна на крачка от финала Гала бойната вечер, която напълни „Арена Бургас“, струвала 300 хил. лева на организаторите, догодина правят ново издание Гала бойната вечер, която напълни „Арена Бургас“, струвала 300 хил. лева на организаторите, догодина правят ново издание Следващото Глори ще се проведе в края на август – за да има редовни полети до Бургас, очакват се световни звезди
Непал регистрира първия еднополов брак в историята си Непал регистрира първия еднополов брак в историята си Тайван е другата страна в Азия, която е легализирала еднополовите бракове Путин призова: Раждайте по осем или повече деца Путин призова: Раждайте по осем или повече деца Апелът е на фона на растящите смъртни случаи във войната в Украйна От утре Gооglе зaпoчвa дa тpиe неактивни пpoфили От утре Gооglе зaпoчвa дa тpиe неактивни пpoфили Вижте ĸaĸ дa запазите дaннитe cи Българка е обвинена в убийството на мъжа си в САЩ, трупът му бил скрит, увит в найлон (Видео) Българка е обвинена в убийството на мъжа си в САЩ, трупът му бил скрит, увит в найлон (Видео) Става ясно, че обвинената за убийството си е купила пистолет само дни преди трагедията и той съвпада с оръжието на убийството Почина Хенри Кисинджър Почина Хенри Кисинджър Бившият държавен секретар на САЩ, който бе и носител е на Нобеловата награда за мир, си отиде на 100 години  Ще победи ли Украйна Русия с  F-16? Столтенберг е песимист, а Кадиров чака капитулация Ще победи ли Украйна Русия с F-16? Столтенберг е песимист, а Кадиров чака капитулация Руснаците превзеха и Хромово, а Арестович призна, че и падането на възрастта за мобилизация няма да спре окупаторите Вижте кой може да преоткрие любовта и за кого има риск от пробив в аурата Вижте кой може да преоткрие любовта и за кого има риск от пробив в аурата  Хороскоп за деня – 30 ноември 2023, четвъртък Франция забранява пушенето по плажове и паркове Франция забранява пушенето по плажове и паркове Мерките - част от правителствения план за борба с тютюнопушенето - имат за цел да създадат "поколение без тютюн до 2032 г." Производители на олио се опасяват от нова забрана на украински слънчоглед Производители на олио се опасяват от нова забрана на украински слънчоглед Сегашната изтича на 30 ноември Почина един от най-влиятелните бизнесмени в света Почина един от най-влиятелните бизнесмени в света Смъртта на Мънгър приближава Berkshire и стотиците хиляди акционери към ера, в която инвестиционната империя на стойност близо 800 млрд. долара се управлява от по-малко позната група лидери
Мария ЗАХАРОВА Мария ЗАХАРОВА Опасни глупаци, неграмотни чиновници в София позорят българския народ Виц на деня Виц на деня На летището в Нидерландия, бе задържан пасажер, който се опитваше да излети със собствени сили! Виц на деня Виц на деня Невероятно но факт!
Когато политик лъже, му расте вилата!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една жена може да прости на мъжа нещо, за което не е виновен.
Добротата ни няма край, момичета!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори