×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Луд ли е скитникът, заплашвал политици и магистрати? Американските власти помогнали за ареста му


Луд ли е скитникът, заплашвал политици и магистрати? Американските власти помогнали за ареста му
Заплахите той е отправял по хулигански подбуди, каза експертът по киберсигурност Явор Колев
01 Март 2024, Петък, 08:58 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Залавянето на „Червния пират“ било много лесно, но едва ли ще го осъдят, прогнозира Явор Колев 

Мъжът с псевдоним "Червеният пират", който подлуди политици и директори на училища с бомбените си заплахи, няма да бъде осъден. Почти съм сигурен за това, каза в „Денят започва“ по БНТ експертът по киберсигурност Явор Колев.

„Заловеният снощи мъж е разпращал заплашителни мейли до политици, съдии, прокурори, но вероятно става дума за хулигански подбуди, той няма мотив да извърши престъпления към всички тях. Вероятно мъжът е с психически отклонения“, обясни той.

"Не съм запознат с разследването, което водят колегите, но това не е сложно разследване. В Сливен е образувано досъдебно производство за закана за убийство, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" до 5 години затвор. Той е използвал 10 пощенски кутии в Gmail в американска обществена пощенска услуга. Характерното за нея е, че изпратените съобщения не съдържат в хедъра си IP-адреса, от който е изпратено съобщението“, уточни Колев.

„По тази причина е необходимо да бъде изпратена молба за правна помощ до американските партньори, за да бъде предоставена тази информация. Това е също тежко умишлено престъпление, за което може да се използват и специални разузнавателни средства. Смятам, че колегите по този начин са го открили и задържали", обясни той.

„За мен това са несериозни заплахи. Почти съм сигурен, че няма да бъде осъден за това престъпление. Този човек няма сериозна организирана престъпна дейност. Заплахите му са разнопосочни – към обществени и длъжностни лица, към училища и молове. Разследванията за заплахите към магистрати обаче трябва да продължат и да се разбере кои са хората, които имат интерес от това“, каза още Явор Колев. 

Междувременно Нова телевизия показа първата снимка на Червения пират. Очаква се днес полицията да даде повече информация за самоличността му.


В категории: Крими


15
Коментара по темата
15.
*********
01.03.2024 16:19:51
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
14.
миндил градски
01.03.2024 15:52:26
0
4
Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно! Ама явно българският народ изглеждаме много тъпи, че редовно ни пробутват някой клошар със скрити заложби, но като се замисля, сигурно сме тъпи щом продължаваме да ги търпим тия дупедавци и блюдолизци!
13.
Абориген Балкански
01.03.2024 13:37:53
0
6
Да ама не / отново скитник ИТ специалист разкрит след намеса/помощ от приятелска спец. служба/ мълчанието на агнетата говори повече от специфичния им звук
12.
братвурст
01.03.2024 11:41:55
3
11
Подигравка с народа.
11.
Мда
01.03.2024 11:14:39
3
8
Ама как ни успокояваха мисирките и куките....
Спокйно, нищо страшно скитник, клошар е. Беззъб, а той си бил чист бушон и става още по-страшно, защото мафията стои зад него.
10.
292
01.03.2024 11:10:01
1
8
Тъй като е 1-ви март, а не 1-ви април, моля, тези дето ловят супер шпиони да се държат по-сериозно. Да запретнат ръкави и да заловят и Белият вожд. Или някоя друга бяла гад. Тъй и тъй нямат друга работа, поне мартеница да направят.
9.
Вие сте ПОЗОР!
01.03.2024 11:03:32
1
12
В България според съд, прокуратура и МВР за всичко са виновни клошарите.
8.
Абе
01.03.2024 10:43:52
2
18
То това е несериозно даже смешно .Я го дайте наживо тоз и да каже откъде им ома номерата.Той изобщо има ли работещ телефон.Повечето скитници са пиянки и изобщо не ги интересува нищо камо ли е мейли да пише.Абе това е смешно бе
7.
Дааа
01.03.2024 10:26:55
2
17
Има нещо гнило в територията.
Откъде този скитник има телефонните номера дали лични или служебни на цялото правителство, че и на парламентЪ, съд. Някой трябва да му ги е дал.
Айде на един двама ОК, пропуск в системата, ама на който си иска да заплашва, ясно си е бушон., да не се стигне до главатарите.
Трябва да се прегледат камерите, кой го е посещавал в кашоните или къде е звънял.
6.
Курти
01.03.2024 09:50:36
2
27
Пак я нагласиха работата някакъв луд изпращал заплахи абе в детската градина може и да ми е номера.
5.
паткан
01.03.2024 09:43:10
6
16
Фашистите са сериозно притеснени , че някой им развява вмирисаните чорапи.
4.
Хахаха
01.03.2024 09:41:17
2
26
Това едно показно за народа . Да внимавате че който се осмели да ни заплашва ще го намерим . Няма никакви пирати никакви заплахи .
Такива сцени по сценарий са ясни .
Големи профита а още нямат нищо за убийствата през последните няколко месеца .
3.
!!!!!!!!!!!!
01.03.2024 09:24:22
6
22
Ооо има мотив и то какъв ! Целия народ български има мотиви колкото си искате за да ви избеси всичките
2.
!!!!!!!!!!!!
01.03.2024 09:22:17
10
27
Арестувайте целия български народ тогава. Всички сме с този човек. И не е луд, шибани фашисти.
1.
КОМУНИСТ
01.03.2024 09:19:14
16
23
Мръсни американски свине за трепане сте всички ! Пуснете човека, цяла България ви мрази и ви се кани. Лошото е че само ви се каним за сега, но ще дойде време ще има нов Народен съд.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори