×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сега сме в "сглобка", в коалиция няма да влезем, докато не видим реформите, обясни Кирил Петков


Сега сме в "сглобка", в коалиция няма да влезем, докато не видим реформите, обясни Кирил Петков
Подписване на коалиционно споразумение можело да се случи евентуално след девет месеца
28 Февруари 2024, Сряда, 12:28 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка-архив: авторът

Пита Борисов - ще подкрепи ли призива Сарафов да се оттегли като главен прокурор, докато текат разследванията за Нотариуса и Пепи Еврото

ПП-ДБ отхвърли идеята на ГЕРБ за подписване на коалиционно споразумение сега. Това стана ясно от коментар на съпредседателя на парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ ) Кирил Петков пред репортери в Народното събрание.

В коалиция няма да влезем, докато не видим, че реформите са се случили, обяви Петков. Подписване на коалиционно споразумение можело да се случи евентуално след девет месеца.

"Защо въобще се събрахме в така наречената сглобка? Защото е сглобка, не е още коалиция по никакъв начин. Събрахме се с една-единствена цел - че можем да направим реформите, които българските граждани заявиха, че искат да се случат, още преди три години. Кои са те? Хората искат справедливост. Искат да знаят, че като отидат в съда, няма да се срещат с Нотаруиси, с Пепи Еврото и с някой друг. Хората искат сигурност. Искат да имат едни служби, които да разчитат на тях. Хората искат, като отидат в магазина, да знаят, че никой не ги обира с монополни цени. И като си плащат тока - че цените на тока са правилните цени, за които плащат", обясни Кирил Петков. 

В първите девет месеца заедно с ГЕРБ те направили добри неща - променили Конституцията и законите, за да се даде възможност реформите да се случат.

"Сега, обаче, следващите девет месеца - трябва реално да се случат. Не на думи, не на хартия, а реално тези институции да заработят за хората. И тука искам да кажа ясно на г-н Борисов - сглобката, както я нарекохме, сега трябва да си довърши вторите девет месеца от тази работа. Ако видим, че ГЕРБ реално са готови да свършат тази работа и да видим, че тези регулатори работят, че имаме съдебна система, която работи, че имаме служби, които работят и са реформирани, тогава - след девет месеца, можем да говорим за коалиционно споразумение. Дотогава не можем да говорим въобще за коалиционни споразумения, защото нито хората, нито ние сме уверени, че тези реформи ще се случат докрай", добави съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ. 

След въпрос няма ли да подпишат коалиционното споразумение, предложено от ГЕРБ, Кирил Петков каза: "Нека да видим техния документ. Обаче няма да влезем в коалиция и коалиция като коалиция -  няма да имаме такова нещо, докато не видим, че реформите са се случили. Знаете ли какво означава това? Означава да имаме Висш съдебен съвет, на който не можеш "да му натиснеш бутона Enter". Означава да имаме главен прокурор, на който хората имат доверие. Ето сега един въпрос за главния прокурор към Борисов и може би и вие трябва да го попитате - вчера Никола Минчев каза ясно "нека Сарафов се оттегли, докато тези разследвания за Нотариуса и за Пепи Еврото текат". Готов ли е г-н Борисов също политически да подкрепи това изявление? Защото това са истинските промени!"

След серия от питания на репортери, Петков обясни още: "Всъщност, има голяма заблуда. Ние не искаме 50 на 50 в регулаторите. Искаме 100% независими регулатори! Какво означава това? Никакво политическо назначение. На никой майката от депутатите да не е шефка на КЗК. Да нямаме зависими хора, на които, като им натиснете бутона Enter, гласуват, без да мислят. Това са нещата, които искаме реално да се случат. Аз вярвам, че в ГЕРБ има... някакво желание да се случат тези неща. Искаме обаче да видим, че те реално се случват. Искаме не само ние, целият български народ иска да види, че не си говорим от сутрин до вечер."

"Няма да говорим за никакви министри, докато не видим, че ГЕРБ са готови да направят крачката напред за реалната реформа в регулаторите", категоричен бе съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ. 

Петков защити военния министър Тодор Тагарев, след като днес лидерите на ГЕРБ и ДПС в парламента поискаха той да бъде сменен. 

"Много интересно - Бойко Борисов и Делян Пеевски поискаха неговата смяна; всичките ни евроатлантически партньори много го харесват, украинците специално са казали по време на посещението, че харесват нашия министър на отбраната", обясни Кирил Петков и изрази учудване откъде идва желанието на Борисов и Пеевски да сменят Тагарев. 

Той призова ГЕРБ да спрат да говорят през медиите, а "да запретнат ръкави" и да видят "как ще продължат реалните реформи". 

"Защото ние не се казваме "Продължаваме управлението". Ние се казваме "Продължаваме промяната"! Трябва да ни покажат, че промяната ще продължи, за да има шанс това управление да продължи", заключи Кирил Петков. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


23
Коментара
23
Коментара по темата
23.
Kurdjaliq
29.02.2024 10:45:35
0
1
Украинците много харесвали Тагаренко,Ами да си го вземат пак- повечето българи не го харесваме!
22.
Климбо
29.02.2024 10:33:35
0
1
Не знам,дали има някой,който да ви вярва?
21.
4та национална катастрофа
28.02.2024 23:20:14
0
0
Има ли мирен изход от Ситуацията? Може ли заредената с комплексна конфликтност (вътрешна , сега и вносна) България да се помири със себе си и да тръгне по нов път ...без нощ на дългите шпаги , и без Историческо Срутване и последващия го регрес - на всички възможни равнища.
20.
Котора
28.02.2024 22:37:47
0
2
Гад мръсна, нали ти ги правиш реформите бре каун нещастен. Какво чакаш да видиш долна измет?!? Евахти буклука.
19.
Цирк Дьо Капитал
28.02.2024 19:04:59
0
25
До миналата година целият соросоидно - прокопиевско-капиталски кръг работеше да обяснява само едно - как няма да работят с Пеевски.
Кирил Петков и Асен Василев в ролята на изтривалки на Пеевски и са неговите хостеси на повикване. Звездата в еротик Шоуто безспорно е танцуващият в скута му Христо Иванов, острие и доскоро първа шпага в Цирк Дьо Капитал на Иво Прокопиев.
Прокопиев сега всяка сутрин си скубе косите. Ироничното е, че всъщност Кирил Петков и Шехерезадата Христо са подарък за Пеевски не от съдбата, а от Иво Прокопиев.
Продължаваме Промяната стана Продължаваме с Пеевски.
18.
В 49-ото НС
28.02.2024 18:49:28
0
19
Христо Иванов , Асен Василев и Кирил Петков пият мазно турско кафе направо от чучура на ДП(С).
17.
123
28.02.2024 18:26:40
0
6
Сглобки, коалиции...дрън, дрън. Тежък пазарлък за баницата. То на турски битак по-бързо се пазариш. Все едно, ще се спазарят и тия.
16.
Канадски шмекер
28.02.2024 18:22:58
1
17
Киро е тъпо сополиво цигане, олигофрен!
15.
чИтател
28.02.2024 16:59:22
0
5
Чета и се смея! Кирчо всички дето сте в парламента сте за бесилото!
Ако не сте вие да си оголите глутелусите пред краварите, то тогава онея ще си ги оголят пред ватенките!
Управия няма таз’ държава ейййй!
Закривай
14.
Голямо БРАВО Лисицов !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.02.2024 16:51:33
17
2
Точно поднесени ФАКТИ в статията!!!!!!!!!!!!!!!!!Но един ПЛАТЕН ОТ ГЕПИ ИДИОТ е усрал всичко ! Ти знаеш кой е този ЗАВИСЛИВ твой колега ПИШЕЩ МНЕНИЯТА ПОД СТАТИЯТА УЖ ОТ ГРАЖДАНИ И ГЕНЕРИРАЩ ФАЛШИВ ВОТ !!!!!!!!!!
13.
Голямо БРАВО Лисицов !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.02.2024 16:46:57
13
1
Точно поднесени ФАКТИ в статията!!!!!!!!!!!!!!!!!Но един ПЛАТЕН ОТ ГЕПИ ИДИОТ е усрал всичко ! Ти знаеш кой е този ЗАВИСЛИВ твой колега хахаха!!!!!!!
12.
Мокрите мечти на ПП-ДБ в скута на ДПС
28.02.2024 15:25:07
3
24
Американците ще атакуват Бойко Борисов в края на февруари или март,такива мокри мечти във вид на митове и легенди, разпостраняваха ПП-ДБ...
И какво стана - американците уж щяха да атакуват Бойко Борисов в края на февруари, той не вдигал телефона на протежето им Кирил Петков :))))
11.
Атанас Атанасов, Кирил Петков, татко Петко и ДАНС
28.02.2024 15:10:37
1
30
Използвайки основно манипулативни прийоми, престъпна дезинформация, а на моменти дори и откровени лъжи, един неуспял бивш социалистически прокурор от село Батин и един нереализиран емигрант – пицар от Канада, прикрити зад фалшив „евроатлантизъм”, не спират да хвърлят кал по българските контраразузнавачи.
Голям страх ги тресе лидерите на ПП-ДБ, да не им се разкрият далаверите и офшорните сметки!
Това е причината да искат цялата власт на всички нива, независимо,че са малцинство и не останаха роднини и приятели, които да назначават!
Овладяха държавата, не им се пуска кокала, преядоха с власт, вече повръщат!
10.
Има ли мъже в ПП-ДБ
28.02.2024 15:03:15
0
27
Само Лена гуглето остана мъж в тази Порнографска Промяна!
Това е все едно носът на Христо Иванов да се оперира самостоятелно в клиника в Истанбул, без да си плати сметката.
И за Кирил Петков говоря, макар че в неговия частен случай и химията също да има огромна роля във формирането на клепоухия краен резултат.
Задължително нарко тест на входа на МС и Парламента, само така може да се изчисти шлаката наречена ПП-ДБ!
В скута на Делян, добре се охраниха ПП-ДБ!
9.
Кир'лееее
28.02.2024 14:58:05
22
6
Кир'ле еди път да чуя една свястна приказка да излезе от тая твойта глава. Първо реформи, после ако искате се избийте, иначе народа ще излезе по площадите и този път и вие ще го отнесете.
8.
асен
28.02.2024 13:37:41
9
31
Тъпунгер нищо не става от теб само за парапета и пиците с кристали и не си отваряй толкова устата като говориш че си отвратителен
7.
Никога повече гр0б!
28.02.2024 13:22:05
38
24
Депесаро-герберастката мафия много си е повярвала нещо. Забравиха защо бяха свалени от власт и защо хората бяха по площадите.
6.
Бургазлията
28.02.2024 13:19:26
37
14
Във всяка нормална държава , държавен чиновник чието име е замесено в толкова много скандали, убийства,отвличания и атентати отдавна щеше да е си е подал оставката .
Само тука седи , за да пази чекмеджетата .
5.
Кейн
28.02.2024 13:12:31
1
10
Картел е точната дума
4.
!!!!!!!!!!!!
28.02.2024 13:08:28
14
44
В брак сте бе харвардска ку.Р.во проклета. Седите си в скута взаимно всички
3.
Мдааа
28.02.2024 12:57:10
56
26
Борисов и Пеевски искат смяна на Тагарев. Това е само доказателство, че той е почтен човек с демократична политическа ориентация. Ако ПП-ДБ се съгласят да го сменят, това само ще затвърди тяхната политическа несъстоятелност! Нима е тайна, че Пеевски е свързан с руските служби, а Борисов построи на Путин газопровод, за да направи възможна войната в Украйна?
2.
1 напред, 2 назад
28.02.2024 12:43:10
1
37
Вчера спешат да говорят, днес задна! Ще кандисат, няма къде да ходят.
1.
К. Мертен
28.02.2024 12:32:51
29
33
Браво Кики! Покажи му на бай х0й кой командва парада. Ако трябва и леля Асен да се включи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен 
Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори