×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП-ДБ може да имат 90% от министрите след ротацията, допусна Борисов, но поиска смяната на Тагарев


ПП-ДБ може да имат 90% от министрите след ротацията, допусна Борисов, но поиска смяната на Тагарев
Лидерът на ГЕРБ отново даде да се разбере, че не иска промени в службите
Ключови думи: партии, парламент, ГЕРБ
28 Февруари 2024, Сряда, 09:42 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Не казва какъв според него следва да е делът на ДПС в регулаторите

Бойко Борисов поиска смяната на военния министър Тодор Тагарев при евентуалната ротация. Лидерът на ГЕРБ говори пред парламентарни репортери тази сутрин.

След въпрос - като иска министрите да са 50 на 50 (разпределени между тях и ПП-ДБ), това не е ли „делкане“, Борисов обясни: „Не, аз казах „с пропорционалност на базата на изборните резултати и споделена отговорност, преглед на министрите“ и в зависимост от това те може да получат 90% - защото обичат да смятат с проценти, след прегледа на министрите.“

Лидерът на ГЕРБ отново даде да се разбере, че е против реформи в службите – в смисъла на кадрови промени. 

Тодор Тагарев трябвало да бъде сменен, защото бил "неработещ министър", който не свършил нищо след решенията на парламента за подпомагането на Украйна с оръжия и т.н. 

След въпрос на "Флагман" - предвижда ли реформа в службите проектът на ГЕРБ за коалиционно споразумение, Бойко Борисов каза: "Реформа в службите не означава процентно разпределение на службите. Службите, ако имаме претенции - някои към тях, трябва да знаят за какво имаме претенции. В момента това, което виждам - ловят шпиони всеки ден, правят операции, работят прекрасно с партньорите и ако искат да ги сменим, аз ще съм последният, който ще се подпише за това. Но то трябва да бъде на принципна основа."

Кирил Петков имал огромен талант да води преговори. 

"Но г-н Петков каза, че аз имам 2 хиляди назначения в ДАНС, с което малко се учудвам, че един премиер, а за мен Кирил Петков е реалният премиер на това правителство, може да каже подобно нещо. Това означава, че всички назначения в държавата са на партийни квоти в момента. Там, където имат министри, значи цялата администрация е ПП-ДБ. Вярно е, че те всичките им хора са на ръководни постове - с коли, с кабинети; всичките им знакови лица, цялото им ръководство на ПП са министри, зам.-министри и т.н.", добави Бойко Борисов. 

След въпрос на "Флагман" - какъв дял следва да има ДПС в новото управление и в регулаторите по неговите виждания, лидерът на ГЕРБ заяви: "ДПС категорично заявиха, че по никакъв начин не участват в това разпределение."

След уточняващо питане - за регулаторите, Борисов каза само: "Повече от това какво да ви отговоря?"

Веднага след Борисов коментар по традиция направи Делян Пеевски, който вече освен председател на парламентарната група е и съпредседател на партия ДПС. Пеевски не изненада и отново застана зад тезите на лидера на ГЕРБ - Тодор Тагарев свършил нулева работа за Украйна. Било честно и да се подпише коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ, както иска Бойко Борисов. ДПС обаче нямало да участват в преговорите. 

Борислав Гуцанов от името на БСП също подкрепи идеята за смяната на Тодор Тагарев. Той напомни, че това е отколешно искане на партията му. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Ами Да
28.02.2024 16:37:28
1
2
Бойко ти си за смяна, Тагарев е дребна риба, Асен да се маха от правителството, а академичето в образованието,
всичко е за отвличане на вниманието да не се стигне до тия двамата
14.
Здравейте циркаджий
28.02.2024 13:23:47
0
7
Вечерта си легнахте комунисти сутринта се събудихте социалисти после си легнахте руски кавали сутринта се събудихте евроатлантици
Кога станахте калайджии кога ви почерня гъза
Егати въртеливити дирници
13.
обявявам награда за Тагарев
28.02.2024 13:08:25
3
18
С пушката на рамо да бъде изпратен в Украйна да се бие срещу руснаците.
12.
До 7
28.02.2024 12:36:22
15
7
Напротив ,все повече държавност наблюдаваме,затова гърмят прокурори,8 жужета,руZки агенти и прочие
11.
До 9
28.02.2024 12:14:23
16
11
Елица, с най-голямо удоволствие ще ти го набия в твоята устица!
10.
Abe
28.02.2024 11:32:48
5
8
Ти не си добре с главата! Не виждаш ли, че искат да вкарат източно европейците в конфликта, бе, джанго зе?! Ходи се бий за украйна и си остави семейство и род да го продават като стока в Била. Отворете си очите и ушите, халките като ги отваряте не ви чака нищо добро!
9.
Елица
28.02.2024 10:37:28
14
25
Колкото по-малко министри имат ПП-ДБ, толкова по-добре
8.
Денков – дупелиз
28.02.2024 10:31:16
8
36
„Cлавният“ ни премиер е на подмазваческа мисия в Киев. Дни преди оставката на недоносчето, което незнайно защо наричат българско правителство, пишман академикът завел любимите си министри при Зеленски, за да трупат точки пред Посолството, а украинският герой вече е толкова изпаднал и отчаян, че приема абсолютно всеки и е съгласен да вземе каквото му дават – като за последно.

Подлизурковщината на Денков няма край. Пак е обещавал, че ще пожертва България в името на Украйна. Разбирайте, че ще ни продаде без да му мигне окото само и само да го потупат по рамото от Посолството и губернатора да го остави в министерски съвет или да му бъде намерен друг подобаващ пост.
Тези хора са лишени от елементарно човешко достойнство и каквато и да било чест! Истински нищожества!
Чл. 409. (Изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна.
7.
Тотален разпад на държавата
28.02.2024 10:24:06
10
39
Чудесен пример за това е как един скромен български емигрант от Канада, например, в един момент изненадващо, дори за самата парапетна Лена, решава, че вместо да разнася пици, може да управлява тайните служби.
Кой ги пусна по пътя на копринката тези измекяри?
Радев кажи си, ще те разберем, но няма да ти простим!
6.
Жета му на Ники иска да пътува
28.02.2024 10:20:36
12
42
ПП-ДБ са пътници!
На горският му писна.
По Кировата куролация 30%+30%=40%
Войнстващата посредственост на ПП-ДБ е опасна за България!
Трябва да се отстранят от властови позиции, защото са много лакоми и крадливи!
Такива далавери не е имало дори при тройната коалиция, известна като триглавата ламя!
Борисов да ги нашляпа по розовите и наслани задници!
5.
Абе
28.02.2024 10:09:04
63
18
Тагарев е един от най-добрите мистри които България някога е имала.

Той ли ви е Виновен че няма подходящ транспорт за тези БТР-и? Правителството няма нужните вагони да ги пренесе до летищата от които трябва да излетят за Украйна. Затова се наемат трети фирми платени от НАТО да извършат доставката.

Всичко това отнема време. Така че Боко да си седне на стола.
4.
Хахаха
28.02.2024 10:07:52
9
36
Тагаренко ще излезе чист . После ще вика те гласиваха помоща за Украйна но аз не исках дае изпращам .
3.
Дернев
28.02.2024 10:04:38
11
49
Трябват бързи избори да се маха тази сглобка. Ново НС, ново правителство този път само европейско. Атлантическият елемент ще вкара източно европейците във войната срещу Русия. Това е идеята на Щатити с мълчаливото съгласие на западняците. Ново правителство което твърдо да постави в Брюксел изграждане на единна армия за защита на една граница външна. Времето не работи за Европа. Щатите ще направят всичко тази война да се задълбочи и да не допуснат обединението на Европа.
2.
Галя от посолствоТО
28.02.2024 10:03:14
30
29
Кухото се чуди каква простотия да измисли. Г-н Мертен няма да е доволен.
1.
Бургазлията
28.02.2024 09:54:41
35
35
Всеки ден нови претенции от бай Ганьо
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори