×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гергана, заради която Деян закла Георги, се опита да влезе с нож в съда


Гергана, заради която Деян закла Георги, се опита да влезе с нож в съда
Това е фаталното гадже, заради което Деян закла Георги в зловеща любовна драма на ул. "Гладстон" в Бургас през август миналата година
16 Януари 2012, Понеделник, 13:55 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Убиецът грабнал кухненския нож, когато видял любимата си да тича към другия младеж

Делото срещу 20-годишния Деян Димитров, който закла връстника си Георги Василев при любовна драма, окървавила на 3 август 2011 година ул. „Гладстон” в Бургас, влезе в съда. Фаталното гадже, заради което се разигра трагедията – Гергана, днес се опита да влезе в сградата с нож. Тя бе спряна от охраната на входа и три пъти предупредена да остави сгъваемия нож на прага, но тя упорито отказваше. Мотивът и беше, че го носила винаги със себе си, за да е подръка в случай на самоотбрана. След настоятелни забележки, тя все пак извади оръжието от чантата си. Делото започна днес с разпити на подсъдимия и свидетели.
Деян Димитров бе вкаран в заседателната зала окован във вериги, той трудно пристъпяше сред конвоиращите го съдебни полицаи, тъй като имаше верига и на краката си, което е характерно за обвинените в тежко престъпление (вижте видеото).


Деян Димитров беше докаран в съда окован във вериги като извършител на тежко престъпление
Според прокуратурата Деян е убил съперника си за сърцето на Гергана по особено жесток и мъчителен за жертвата си начин. За такова престъпление се предполага наказание – доживотен затвор, казаха юристи. Адвокатът на убиеца Деян – Стефко Михайлов коментира, че ще се борят присъдата да бъде намалена на 10 години зад решетките.

Гергана Шейтанова, която в социалните мрежи се наричала Дяволски ангел, е студентка първа година „Българска филология” в София. Момичето е нежно и дребно като физика, не само, че не излъчва претенциозност и женственост, но дори и е леко опърпана, видът й с нищо не подсказва, че двама мъже биха стигнали до крайност, за да я спечелят. Днес тя през сълзи разказа за любовния триъгълник, в който е живяла три месеца през миналата година.

„Запознах се с едно мило момче, каквото беше Деян, през 2009 година, обаче след половин година той се промени и стана много гаден. Събирахме се и се разделяхме пак. През февруари 2011 г. се отказах от него окончателно, защото той много ме тормозеше писхически. През април срещнах Георги, когото аз познавах от преди и си разменихме номерата на телефоните,  тъй като той много ми допадаше. Разказах му за Деян и той прие отношенията ни.

Бил е свидетел как Деян ме тормози по телефона

 и ми казваше, че ще ми помогне да не съм под влияние на този човек. Аз съм плакала пред него, той знаеше, че обичам Деян, но не този гадния образ, а първия, с когото се бях запознала – на онова мило момче”, разказа Гергана в кулоарите на съда, където беше готова да говори с подробности за отношенията си с двете момчета, както и за фаталната нощ, когато двамата заради нея влизат в жесток конфликт.


Родителите на убиеца Деян, заедно с адвокатите му, те ще настояват доживотната присъда да бъде намалена до около 10 години зад решетките
По време на връзката между Деян и Гергана, той бил много ревнив, тя няколко пъти го е улавяла да я следи, докато излиза с приятели. След като започва любовната си история с Георги, Гергана охладнява към Деян, но не прекъсва окончателно връзката им. По това време Георги и Гергана са студенти в София, а Деян - продавач–консултант в „Техномаркет”, който се намира до магазин „Мосю Бриколаж”. Тримата са имали общи срещи, а двамата мъже често влизали в конфликт за сърцето на Гергана. „Георги с мен се държеше невероятно, чувствах се много спокойна. От май до август сме се виждали обаче и с Деян, защото той настояваше. От края на юни искаше непрекъснато да ходя у тях. Не съм имала сексуална връзка нито с единия, нито с другия. Ние с Георги прекарвахме над 12 часа заедно. Исках просто един ден, в който да си остана сама вкъщи”, каза Гергана. Заради това нейно желание се стига до кървавата развръзка през август.


Бащата на убития Георги - Райчо Василев се надява на възмездие за трагедията, която е настигнала семейството му изневиделица. Той и съпругата му Веселина са входирали и граждански иск за по 150 хил. лева
В деня, когато казва на Георги, че ще бъде сама, тя получава от него във Фейсбук съобщения, от които става ясно, че той я подозира, че ще прекара времето си с опонента му - Деян. Това подразнило Гергана и тя решила напук на Георги наистина да отиде на гости у Деян, за което той отдавна настоявал. Така тя се озовава в къщата на бабата и дядото на момчето на ул. „Гладстон”. По пътя още повече нажежава страстите, като се обажда на Георги, за да му каже къде отива, за да го накара да ревнува. Но още повече я заболява, тъй като той запазва пълно самообладание.

Според показанията на Деян пред съда днес, малко след като остава насаме с Гергана през въпросната нощ, се чуло тряскане на входната врата, изтрещял и камък в стъклото.

Деян излязъл навън, а пред къщата бил Георги. ”Попита ме дали Гергана е у нас, а аз му отговорих, че тя не иска да го види. Георги ме попита на какъв се правя, а аз му изкрещях: "Разкарай се!”, обясни Деян пред магистратите. Така вечерта, която очаквал толкова дълго, била на път да се провали, напрежението ескалирало още повече като слушал обиди, които Георги сипел срещу него. „В един момент ушите ми писнаха, спрях да чувам. Бях тръгнал да излизам навън, когато видях Гергана да слиза надолу. Вече бях изгубил всичките си усещания”, спомня си Деян. Така той, полудял от ревност и обида,

хванал кухненския нож и изскочил навън.

Пробол Георги, който паднал в локва кръв на улицата. Гергана пищяла в истерия и притискала с дреха раната до гърдите на ранения. Деян пък оставил оцапания с кръв нож в кухнята и се обадил на полицията, повикали и линейка. Георги бил все още жив.

„Уплаших се, не знаех къде съм го намушкал. Докато говорих с дежурния от Първо РПУ, Гергана дойде да ми каже, че Георги умира. Казах на полицая, че момчето бързо трябва да отиде в болница, защото е в тежко състояние, а той ми отговори да чакам на място. Стреснах се истински като видях кой нож съм взел. Ножът беше голям, кухненски”, разказа Деян. Когато полицаите пристигнали около 22,30 часа на мястото на драмата, Георги стенел на асфалта, а Деян хладнокръвно обяснявал как го бил наръгал.

През цялото време, докато даваше показанията си в съда днес, Деян беше убеден, че Гергана е предпочитала него. „Тя ми казваше, че ме обича, че с Георги се чувства добре, но иска да е с мен. Оплакваше се, че той й досаждал в София. Безпокоях се за нея, не исках нищо лошо да й се случи, страхувах се някой да не я ограби, досажда или изнасили. Към Георги не съм изпитвал нищо”, каза Деян.

Днес Гергана каза, че от нощта на убийството е в тежка депресия, прекъснала е образованието си в София, живее в Бургас и бездейства, защото няма желание за нищо.

Бащата на убития Георги – Райчо Василев вярва, че съдът ще бъде справедлив и ще има възмездие за смъртта на сина му. „На нас тази трагедия ни дойде като гръм от ясно небе. Знаехме, че Георги има връзка с Гергана, приемахме я, но не сме и подозирали, че може да се случи нещо лошо с Деян. Травмата е огромна”, каза той.

Разпитите на свидетелите продължават.




В категории: Лична драма


12
Коментара по темата
12.
Деян
13.01.2023 20:00:48
0
0
Да гергана най-вероятно си беше осиновена циганка но бях твърде млад глупав и вярва в доброто и в хората тогава и в честността защото за жалост така са ме възпитали но с годините и опита разбрах много неща за живота и като цяло за отношенията и верността между хората.
11.
Цвета
24.07.2012 18:26:01
1
0
Бащата на убития Георги – Райчо Василев вярва, че съдът ще бъде справедлив и ще има възмездие за смъртта на сина му. „На нас тази трагедия ни дойде като гръм от ясно небе. Знаехме, че Георги има връзка с Гергана, приемахме я, но не сме и подозирали, че може да се случи нещо лошо с Деян. Травмата е огромна”, каза той. На кого да се случи лошо с Деян или с Георги?
10.
ka-mi
11.07.2012 17:37:56
0
2
da pazi bog ot takiva kato gergana....i ot naivnici kato georgi....za edna mangasarka,kolko yadove....tazi gi e omadyosala,da znaete....
9.
NO NAME
19.01.2012 13:01:31
14
0
Abe mama vi prosta tova che e po-tumna ne q pravi ciganka ako si znaehte malko pone istoriqta shtqhte da raberete che bulgarite ne sa bili chisto beli a sa bile gramadni, murgavi vi ste po-tupi dori i ot ptiche maika vi da eba prosta kato ste pred komputrite mnogo pishete lainqri........
8.
От генкста продакшана
19.01.2012 12:08:22
0
4
Да бе сериозно, убиецът Деян учудващо много прилича на нашия Бос Тошко Йосифов Маняка, да не би да са го клонирали, да отърве нашия човек пандиза, макар че му се чудя на вкуса. Такива като туй цигане ти изнасят пълна програма за 10 лева, ама както и да е.
7.
Иво
17.01.2012 21:30:03
1
6
Герганооо уруспия
6.
Божеее,
17.01.2012 11:29:31
0
9
за този борсук ли са се изпоклали?! Светът отива на провала..
5.
учуден
16.01.2012 22:42:51
0
3
а въпросната девойка как ще живее? Че ....май и тя не знае
4.
t.d.
16.01.2012 19:48:32
1
23
за една мръсна циганка цялата работа...
3.
kurva
16.01.2012 18:01:56
5
17
тъпа тъпа путка и още по тъпи младежи. Лека му пръст на момчето.. :(
И както обикновенно психопатите и убийците изглеждат толкова невинни и безобидни...
2.
ganka
16.01.2012 17:35:53
0
21
Фаталното гадже мяза на циганка...
1.
кака лили
16.01.2012 14:57:28
0
23
въй въй въй този Диян прилича на Тошко Йосифов от ем герба, ужас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори