×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Коя е най-добрата инвестиция в България за всички времена


21 Февруари 2024, Сряда, 12:40 ч.

Двустайният апартамент си остава кралят на вложенията на обикновените българи

Има имоти в София, които сега може да бъдат продадени с около 10 хил. евро по-скъпо отколкото през миналата година, казват брокери. Но промените в цените на имотите варират в много широки граници според квартала и състоянието на всеки конкретен апартамент, пише Труд бг.

Поскъпването на жилищата в София води и до покачването на наемите. Преди една година в столичния квартал Студентски град е можело да се наеме апартамент за 550-600 лв. на месец, а в момента наемите са около 650-750 лв.

Най-много сделки има с тристайни апартаменти. Хората най-често купуват жилища, в които да живеят със семейството си, но някои купуват апартаменти и с цел инвестиция.

Най-голямо е търсенето на жилища ново строителство. А най-предпочитаните от купувачите столични квартали са южните райони. Цените на апартаментите в тях са доста високи. Затова много купувачи се насочват към западните и източни квартали на столицата.

Освен заради по-ниските цени, много хора купуват имоти в западната част на София, просто защото са израснали там и искат следващото им жилище да бъде в района.

Но има хора, които продават жилище в западната част на София, за да се преместят в нов апартамент в южните квартали. Хората гледат на жилището не само като на пространство, в което живеят.

За много хора е важно да живеят в престижен квартал. Затова хора с финансови възможности сменят стария си апартамент с по-голям в по-престижен район на столицата.

Жилища купуват както млади хора, така и такива в напреднала възраст. Има хора на 25 години, които търсят първия си собствен дом. Най-често те имат стабилна работа с високи доходи и искат да инвестират парите си в имот преди цените да са нараснали още повече.

Някои купувачи държат жилището да бъде завършено и да има акт 16. Но други предпочитат да купят имот “на зелено” заради по-ниската цена. Средната цена “на зелено” в района на Студентски град и Малинова долина е 1500 евро на квадрат, докато цените на апартаментите с Акт 16 са поне 1800-1900 евро на квадрат. Но цените на много апартаменти в южната част на София са над 2000 евро за квадратен метър.

В Русе цените на имотите започват от над 700 евро и надминават 1500 евро за квадрат.

Цените на жилищата в идеалния център на Русе надминават 1500 евро за кв. метър, показват данни на компания за недвижими имоти. В по-голямата част от града цените на жилищата са над 1000 евро за квадрат.

Но в някои райони може да бъдат намерени и по-евтини имоти. Например в района “Чародейса Север” средните цени са около 700 евро за кв. метър, а във “Възраждане” са малко над 800 евро.

Интересът на русенци към жилищата ново строителство е голям, коментират брокери на имоти. Причината за това е, че хората искат да живеят по-добре и на по-широко.

Жилищата в крайдунавския град значително поскъпнаха през последните години в резултат на повишеното търсене, а очакванията на експертите са цените да нарастват, но по-бавно.

Лихвите по ипотечните кредити продължават да са ниски, което стимулира търсенето на жилища. Затова хората от града продължават да взимат заеми за покупка на имоти.

Като правило банките отпускат кредити на хората, които могат да си позволят да ги изплащат. Поскъпването не се е отразило съществено на хората с високи доходи, затова продължава да има голям интерес към покупка на жилища със заем.

Ситуацията на пазара на имоти във Велико Търново е подобна. Цените на жилищата в града започват от 650-700 евро на квадрат, а горната граница много зависи от локацията и дали апартаментът е обзаведен.

Предлагането на жилища около Царевец е много ограничено, затова при пускане на пазара на имот той може да бъде продаден на доста висока цена.

Голям интерес има и към къщите в селата около Велико Търново. Имоти в селата купуват както местни жители, така и хора от София, които искат да имат втори дом по-близо до природата.


В категории: Животът


11
Коментара
Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
11
Коментара по темата
11.
До 9 II
21.02.2024 19:30:05
0
0
ето ти и пример за "работата" на теб и твоите колеги - аз съм искал да напиша "боклукджиите" то го поправило на "будкаджиите" . Ей това е вашата работа - бъгове error fail crash restart и т.н.
10.
До 9
21.02.2024 19:22:29
1
1
егати и ИТ-то автоматизирал работата. Това и ИИ-то го прави и то по добре от теб. От кога от кол центровете сте ай-ти-та? :) Не ти пука за имоти защото нямаш :) У лево си ти.

Взимал моята работа - мечтател много знаеш аз какво работя. Идиотите дето мислите че сте върха на еволюцията понеже може да пишете някви кодчета си мислите че сте незаменими :) И че всичко може да се замени от АЙ-ти-то ви. Да ама не. Затова всичките ходите при платени защото с жени две приказки не може да вържете или я карате само на златотърсачки показвайки колко взимате.

Що не вземеш работата на бай Пешо плочкаджията и не я автоматизираш? Или на будкаджиите? Интересно кой ако спре да си върши работата хората ще разберат - ти и другите АЙ-ТИ-та или хората чистещи града? То най простата работа която не иска специални умения не може да автоматизираш какво остава за нещо изискващо повече знания и умения ;)

Влагал в знания и умения пък нищо не си научил ;) Аре Hello world :)
9.
До 8
21.02.2024 17:27:20
3
1
Въпрос към теб: На коя част от коментара ми репликираш, че някак си е доста отнесен и несвързан. Осъзнаваш ли, че демонстрираш абсолютна способност да четет, разбираш и да се аргументираш?
За твое сведение, ИТ съм. И вземам твоята работа и я автоматизирам :) Не ми пука за имоти. Както написах по-долу, пари влагам в знания и умения. За разлика от такива като теб, които мислят само за имоти. Извинявай, мечтаят... защото е ясно, че не можеш да си ги позволиш :) Аре, у лево,на твой език, за да разбереш как се изложи!
8.
До 1 умника
21.02.2024 16:21:05
4
1
то АЙ-то вече ти взима знанията и уменията ама ми е много чудно дали ще може да ти вземе имотите господин експерте?

И въпрос с повишена трудност специално за теб:
Дали ако бай Иван беше изкупил преди 30 години парцелите в Сарафово на смешни цени няма да е много по добре от Джон от Далас дето от 30 години учи и придобива знания и умения за да я докара едвам до 100к заплата на година като има и да плаща ипотеки?

Чакам отговор - мерси ;)
7.
Най-добрата инвестиция
21.02.2024 14:21:45
0
5
в България за всички времена: доносник на ДС! За по-обикновените помац... пардон, ахмаци, и циг... пардон, цион..., пардон, "дисиденти", които не са могли да се докопат до върховете на далаверата.
6.
Един
21.02.2024 13:51:33
0
4
За София в центъра ( не на жълтите павета и около докторската градина) вече апартаменти се продават за около месец на цени от 4000 евро на метър. Банките раздават кредити ине знам докъде ще се стигне с това наддаване.
5.
Marinero
21.02.2024 13:29:57
1
10
Колкото и да им духате, скоро не се очертава да има вятър в платната на брокерите.
4.
*********
21.02.2024 13:11:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
3.
Червената шапчица от Уолстрийт
21.02.2024 13:10:14
0
8
Не, че някога сме имали много опции да инвестираме в друго.
2.
www
21.02.2024 13:05:05
0
10
Инвестиция, която ще се изплати след 100 години. За печалба и дума да не става, освен, ако я препродадеш на друг шаран. Мерси!
1.
Хахахахахаха
21.02.2024 12:54:42
2
12
Бъфет го е казал: в знания и умения :) Ама българската кратуна не увира.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Ще го съди за уволнението от БФС, било неправомерно Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Вижте милите послания от дъщерите и съпругата му Линда  Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори