×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Екипът на Навални: Властите крият тялото му


Екипът на Навални: Властите крият тялото му
Руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна
Ключови думи: навални, путин, тяло, скрито
18 Февруари 2024, Неделя, 09:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

То очевидно не е в моргата

 

Тялото на починалия в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални очевидно не е в моргата, където затворническите власти казаха в петък, че се съхранява, съобщи екипът му в социалните медии. Адвокатът на Навални, който пристигна в град Салехард с майката на починалия Людмила, се обадил на номер в моргата и му било казано, че „тялото на Алексей не е в моргата“, както твърдят от затвора, където е починал.

По-рано Кира Ярмиш, говорителката на Навални, призова тялото му да бъде върнато на семейството „незабавно“. Ярмиш заяви, че майката на Навални е била уведомена вчера, че той е починал и тялото му е в Салехард, град близо до арктическия затвор, където е бил държан, предава dnes.bg.

Екипът на Алексей Навални в събота обвини руските власти, че се опитват да "прикрият следите си", като отказват да дадат тленните останки на роднините му. „Очевидно е, че убийците искат да прикрият следите си и затова не предават тялото на Алексей, криейки го дори от майка му“, каза екипът му в публикация в Telegram.

Руските следователи са информирали един от адвокатите на опозиционния лидер Алексей Навални, че причината за смъртта му в затвора все още не е известна, обяви говорителката на починалия Кира Ярмиш.

От думите й в платформата X стана ясно, че на адвоката на Навални е било казано, че резултатите от нов преглед на тялото ще бъдат достъпни едва следващата седмица. Ярмиш обвини служителите в „лъжа“, за да избегнат предаването на тялото на семейството.

Протести в големите руски градове

Междувременно Руската полиция е задържала над 100 души на спонтанни митинги в памет на починалия опозиционен лидер Алексей Навални, съобщи правозащитната група OVD-Info. Отделни граждани бяха забелязани да се събират и да поставят цвета на импровизирани паметници в цяла Русия късно снощи. В някои от случаите те бяха задържани от полицията, става ясно от кадри, публикувани в социалните медии. Към 17 февруари „над 101 души“ вече са били задържани в 10 града, включително 64 във втория по големина град в Русия Санкт Петербург, съобщи OVD-Info. Единадесет души са били задържани в столицата Москва, а множество други в градовете Нижни Новгород, Краснодар, Ростов на Дон и Твер.

Протестите са незаконни в Русия според строгите закони срещу дисидентството, особено строги мерки са наложени върху митингите в подкрепа на Навални. Властите в руската столица предупредиха вчера гражданите да не участват в масов митинг в центъра на Москва.

Независимата медия Sota съобщи, че маскирана полиция задържа около 15 души край паметника на жертвите на съветските репресии, където опечалени положиха цветя за Навални. Във видеозаписи, публикувани в Telegram на Sota от паметника, известен като „Стената на скръбта“, се вижда как полицаите влачат хора към полицейски микробуси.

Г-7 почете опозиционера

Министрите на външните работи на Г-7, които се срещнаха в Мюнхен, почетоха с минута мълчание паметта на руския опозиционен лидер Алексей Навални, съобщи кабинетът на италианския външен министър Антонио Таяни. Той „откри срещата на министрите от Г-7 в Мюнхен, като поиска минута мълчание в памет на Алексей Навални“, съобщи италианското външно министерство. В момента Рим е ротационен председател на групата на седемте най-силни в икономическо отношение западни държави. „Заради своите идеи и борбата си за свобода и срещу корупцията в Русия Навални всъщност беше доведен до смърт“, каза Таяни. „Русия трябва да хвърли светлина върху смъртта му и да спре неприемливите репресии срещу политическото несъгласие“, се казва в съобщението. Смъртта на Навални в арктически затвор настъпи месец преди избори, на които се очаква Владимир Путин да спечели нов президентски мандат. Смъртта лиши руската опозиция от нейната най-изявена фигура във време на интензивни репресии и на военна кампания на Москва в Украйна.

Смъртта на Навални беше е "много тъжен ден" за Русия и трябва да доведе до международни действия, каза съпругата на убития бивш шпионин Александър Литвиненко пред АФП. Марина Литвиненко, чийто съпруг Александър почина от радиационно отравяне през 2006 г. на 43-годишна възраст, след като три седмици преди това бе пил в луксозен лондонски хотел чай, примесен с радиоактивен полоний, сподели пред АФП, че съчувства на съпругата на Навални Юлия. „Разбирам много добре Юлия след това, което се случи със съпруга й. Винаги си мислиш, че никога няма да ти се случи“, каза тя. „Това беше много тъжен ден, не само за семейството на Алексей Навални, за неговата съпруга и неговия син и дъщеря, това беше много тъжен ден за много руснаци, които вярват в по-добро бъдеще за Русия. Бях много ядосана".

Тя каза на Юлия Навални да се увери, че на международната общност „не е позволено да забрави за това“. „Не е достатъчно да говорим за това само вчера, днес и може би още няколко дни. Трябва да се говори за това през цялото време, докато не получите справедливост“, призова Марина Литвиненко, която сега преподава уроци по танци в Лондон. От решаващо значение е подкрепа на Украйна във войната й срещу Русия, добави тя. „Единственият начин, по който искате да помогнете на руската опозиция да смаже режима на Путин, е да подкрепите Украйна. „Вярвам само (в) украинска победа на фронтовата линия. Това може да накара хората в Русия да тръгнат към промяна“, обясни тя.

"Не се предавайте"

В края на миналата година 47-годишния Навални беше преместен в отдалечен арктическа затвор в Ямало-Ненецкия регион, който се намира в Северен Сибир. През януари той каза, че ежедневието му включва разходки в затвора при минусови температури. Откакто беше арестуван през 2021 г., той прекара повече от 300 дни в изолация, където затворническите власти го държаха заради предполагаеми дребни нарушения на затворническите правила. Последната публикация в канала на Навални в Telegram, която той управлява чрез своите адвокати и екип в изгнание, беше почит към съпругата му, публикувана на „Свети Валентин“. В документален филм, заснет преди да се върне в Русия, Навални беше попитан какво послание иска да остави на руския народ, ако умре или бъде убит. „Не се предавайте. Не трябва, не може да се предадете“, каза той. „Всичко, което е необходимо за триумфа но злото, е добрите хора да не правят нищо. Затова не правете това“.

В поредица от дела той беше осъден на 19 години затвор по обвинения, които бяха широко осъдени от правозащитни групи и на Запад като възмездие за опозицията му срещу Кремъл. Завръщането му в Русия, макар да знаеше, че ще бъде хвърлен зад решетките, му донесе възхищение. „Не се страхувам и ви призовавам да не се страхувате“, каза той в призив към поддръжниците си, когато кацна в Москва, мигове преди да бъде задържан по обвинения, свързани със стара присъда за измама. Неговият арест през 2021 г. предизвика някои от най-големите демонстрации, които Русия е виждала от десетилетия, и хиляди бяха задържани на митинги в цялата страна, призоваващи за освобождаването му.

Зад решетките той беше твърд противник на пълномащабната военна офанзива на Москва срещу Украйна и наблюдаваше безпомощно как Кремъл разбива организацията му и затваря съюзниците му. Десетки негови поддръжници избягаха в изгнание и продължиха кампанията срещу офанзивата в Украйна и репресиите в Русия. /БГНЕС, АФП

 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 2
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
24
Коментара по темата
24.
Въй
18.02.2024 12:10:21
2
0
до 15

Кой е този Пригожни за когото пишете? Някакъв безаналогов микс между Навални и Пригожин може би?
23.
Петър Днепърски
18.02.2024 11:37:09
1
3
а пенсионерския клуб шуми възбудено и хули Навални. То поета (с ватенка) ясно го е казал: "Ще има пак звезди! И кучета ще има да лаят срещу тях"
22.
До 17
18.02.2024 11:35:12
4
1
Какви бунтове бе “умник” на 200 човека които сложиха цветя ли?
21.
Хм
18.02.2024 11:32:56
1
3
За всички е ясно,че тялото го няма,за да се докароса удобно според причината за смъртта,която ще бъде казана за пред хората.Да уважат майка му поне.Затворническите власти нямат общо.Тези,които са ходили вечерта там за извършителите.....
20.
До 19
18.02.2024 10:53:36
1
13
Достатъчно съм запознат ,че опозиционни лидери в русия се убиват от режима,който управлява.Справка Немцов,Навални,Поликовская и т.н.
Знам и че неудобните на властта падат през прозорците или пият чай.
Знам и че там дори авганистанските мигранти не искат да ходят.
Това ми е достатъчно.
19.
До17
18.02.2024 10:46:06
8
6
Предполагам, че не си много наясно със ситуацията в Русия . Не съм някакъв фен на текущото им управление , но чета и следя доста . Навални е герой на Запада,а не на Русия . Бунтове заради него няма как да се случат , не само защото физически няма да бъде позволено,а просто защото масовата народна любов и подкрепа е насочена към други хора и движения.Колкото и странно да звучи на много хора-хората в Русия си обичат управлението и го подкрепят,поне една голяма част от населението
18.
16 до 9
18.02.2024 10:43:38
7
1
И не ми казвай че съм малоумник,защото за пръв в историята,този който е в силната позиция се изтегли не само от Киев област към Беларус,но и от Черниговска и Сумска области. Украинците излъгаха и казаха на Путин "айде сега се върни от където си дошъл и тогава ще преговаряме" и Путин наивен и се върза. Чети малко история за да знаеш че навремето Сталин така излъга Хитлер като беше под Москва.Каза му да се върне в Полша и тогава ще преговаря и Хитлер наивен като Путин и се върза.
https://youtu.be/8IbPWwRAF-w?si=7EwG3_8jds8eDbtC
Те даже не искаха да вземат въобще не е имало боеве. Руснаците въобще ни танкове ни нищо бяха с няколко таксита и 3-4 уазки.
Остай ги тия евроатлантици те са побъркани.
17.
Кремълският режим скри Навални
18.02.2024 10:39:31
7
6
Защото се страхува от бунтове на осъзнали се руски граждани.
Ще успее ли убийството на опозиционен лидер от такъв мащаб да събуди дълбоко заспалата руска мечка?
Народе руски ?!?
16.
до 9
18.02.2024 10:32:53
9
3
Само да ти напомня,че руската войска беше пред Киев!Тогава седнаха на преговори в Турция и условието беше Русия да изтегли войската си от Киевска област!Веднага след като това се случи Борис Джонсън надъха Зеленски,че с помоща на запада ще победи Русия,и естествено той се изплю на преговорите,като малко след това ги забрани със закон!Относно Авдеевка малоумнико,това е втория най укрепен район в Украйна,като се укрепва от 2014та година! Това,че не е милионен град,има ли някакво значение?
15.
До 5
18.02.2024 10:26:26
11
5
Ти малоумен ли си?Пригожни кога е бил в Авдеевка?Пригожни беше в Бахмут!Авдеевка падна за месец,следва Славянск и ДНР е свободна!По жалкото е,че има малоумници,които са ти харесали коментара,което означява,че не само ти си прост но си имаш и последователи в “мисловната” дейност!
14.
Истината
18.02.2024 10:26:02
8
6
Заповедта на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски за напускане на Авдеевка е издадена само ден след началото на
Hеконтролираното бягство на украинските войски от града.
13.
.....
18.02.2024 10:25:53
4
9
БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ СА СИЛНО ЗАВИСИМИ ОТ ЧЕЧЕНСКИТЕ КОЗОЕБИ. И ПРИСТРАСТЕНИ, ДА ИМ ПРАВЯТ КАТО ВЯТЪРА.
12.
Истината е
18.02.2024 10:25:11
10
6
че ми дреме на сапа за продажното говедо Анални! Притеснени са евроатлантическите малоумни кретени, но с надежда, да им кихнат някой цент!
11.
Истината
18.02.2024 10:24:22
10
7
Киев свалил самолета с украински военнопленници под натиска на британски съветници
На 24 януари украинските въоръжени сили свалиха над Белгородска област военнотранспортен самолет Ил-76 на руските ВКС, в който летяха за размяна 65 украински затворници.
10.
Путин
18.02.2024 10:23:25
4
11
След почти 2 години СВО превзехме украинския Айтос, който e само на 600 км от Киев!
След 3 дни сме в Киев, а до седмица - в Берлин!
Слава на мен си!
9.
4 до 2
18.02.2024 10:22:41
13
10
Само да ти обясня,че ако Путин искаше щеше превземе Киев,Украйна и нямаше да се занимава с градчета колкото Провадия. Има познат руски генерал и човека ми обясни,че това стратегия от бъдещето нов алгоритъм на войната. Путин нарочно иска дълга война,защото като губи по 1000 човека на ден,като губи танкове,бронемашини,ракетни установки,ПВО,кораби,генерали,самолети,като му удрят заводи и рафинерии, Путин така изтощава Запада,Китай,Тиамбукту и марсианците.
https://youtu.be/hhFse5AehAg?si=66x8dRjpF9X5gsKY
Даже вчера укрите свалиха два СУ-34 бомбардировачи и един СУ 35 изтребител,обаче това е схема на Путин да изтощава Запада ама джендърите откъде да знаят.
8.
Вазраждане - М. Рудник
18.02.2024 10:21:09
8
3
Др. Путин, обиите вси4ки, които са против Вас! Вазраждане е с Вас!

Без Путин ниама Россия!
7.
Даже и в личния живот е бил мошенник
18.02.2024 10:05:48
12
5
Обратен с жена и деца.
6.
Либерало
18.02.2024 10:05:34
10
6
Евроджендърите много ги е яд, че боевете не се водят в някой милионен град с десетки хиляди цивилни жертви. Като в Газа. „Доброто” иска невинна кръв.
5.
Ха ха
18.02.2024 09:57:51
6
10
Какво е станало в Авдеевка? Помня само, че Пригожин преди година я обяви за превзета няколко пъти, а Путин миналата седмица тържествено съобщи за 19(деветнадесет) завзети къщи. Сега някой трафопост ли са освободили? Или пътен знак?
4.
До 2
18.02.2024 09:47:27
5
8
Вярваш ли в това което си написал ?
Ден след Авдеевка и пак на черното казваш бяло ?
Обратна логика !
Обратен ли си ?
3.
Оставете да почива в мир човека !
18.02.2024 09:45:19
15
19
Стига сте ровили костите му !
На руснаците не им дреме от смъртта на Навални.
В 13 млн Москва, стотина човека поднесоха цветя.
Но виж на Запад, превръщат Навални в икона.
Лягат и стават с неговата смърт.
2.
Курти
18.02.2024 09:44:45
23
7
Така им се пада на предателите.Заради такива като него около 100 хиляди тела на героични руски войници са изчезнали в Украйна и като няма тяло близките им не получават пари компенсации. https://youtu.be/9QGe9HyA33Q?si=R3JztLmbt5nc7zhc
Заради такива предатели братушките гинат в борба с фашизма
Цели колони бронемашини и военни изчезват под укрофашистки обстрел.
1.
Ххх
18.02.2024 09:40:21
24
18
Навални?Този който се договаряше с ЦРУ и Ми6 за преврат в Русия,срещу 20-30 милиона на година?Той не е ли национален предател (на Русия)?За този Навални ли става дума?За шпионина Навални?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори