×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Черно море е най-голямото мъртво водно тяло на планетата, обявил екоминистърът в МС


В Черно море е най-голямото мъртво водно тяло на планетата, обявил екоминистърът в МС
Самото Черно море е най-голямото вътрешно водно тяло на планетата, смята Юлиян Попов
15 Февруари 2024, Четвъртък, 19:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Юлиян Попов подчертал в Брюксел "значителното развитие на българската тежка индустрия" - за това се знаело малко извън, а и във България

Черно море е най-голямото вътрешно водно тяло на планетата, но то също съдържа и най-голямото мъртво водно тяло на планетата. Това е обяснил министърът на околната среда и водите Юлиян Попов на заседание на Министерския съвет (МС) на 7 февруари, сочи стенограмата от него.

Повод за думите му е внесен от него доклад за одобряване резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по околна среда, проведено на 15 и 16 януари 2024 г. в Брюксел в рамките на Белгийското председателство.

„В своето изказване аз подчертах значимостта на въздействието на изменението на климата върху хората и екосистемите. Поставих специален акцент върху необходимостта за адресиране на европейско равнище на въпроса за устойчивостта на водите и стратегическото управление в контекста на климатичните промени, и специален фокус върху Черно море, което е и най-голямото вътрешно водно тяло на планетата, но също съдържа и най-голямото мъртво водно тяло на планетата. Поисках от Европейската изпълнителна агенция да включи анализа на Черно море в техния анализ на климатичните рискове, които те разработват в момента и е много интересен и важен документ“, е заявил екоминистърът пред МС.

Събитието в Брюксел продължило с обмен на мнения за различни измерения на Зелената сделка, които да бъдат доразвити по време на следващия законодателен цикъл.

„Подчертах, че страната ни поставя кръговата икономика като дългосрочен приоритет на политиката си за развитие, чрез реализирането на който ще бъде осигурен едновременно икономически растеж и по-чиста околна среда. Също подчертах, отново, значителното развитие на българската тежка индустрия. Нещо, което малко се знае извън България, малко се знае и вътре в България“, обяснил още Юлиян Попов за участието си в Брюксел.


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
18
Коментара по темата
18.
Пешо
17.02.2024 19:08:03
0
2
Дупедавец
17.
Пешо
17.02.2024 19:05:41
0
3
Сега ще ходи до ЕС да ни санкционират и да иска пари за откритието си
16.
Пешо
17.02.2024 19:01:12
0
1
Имал е в предвид себе си, когато е влязъл до кръста във водата на ЧМ
15.
Гогата
17.02.2024 18:23:16
0
0
Да, така е - това е тялото на мъртвородената българска демокрация.
14.
Селянин
16.02.2024 21:14:04
1
12
Аз роден и израснал на село, но такъв за бетер селянин не чул...
13.
Булгар
16.02.2024 01:44:54
2
36
Какво и как да се коментира идиотско изказване на министър? Те Сите са такива боклучави! Чипа е виновен чипа в кратуната.
12.
Развален телефон
15.02.2024 23:41:58
0
43
Такъв тип нелепи изказвания се получават, когато някой му е обяснявал преди това за какво иде реч, но въпросният бивш министър, не е запомнил всичко и е разказал със свои думи част от казаното. В такова неудобно положение изпадаха слабите учебици, които ги изпитваха на дъската през соца и се опитваха да разказват, това което им подсказваха от първите чинове. Обаче когато някои думи ги чуваш за първи път се появяваха смешни асоциации, нещо като играта развален телефон
11.
както е казал народа до № 4
15.02.2024 23:38:41
1
39
както е казал народа - " много баби,хилаво дете " .И този министър с многото титли и звания е същата работа - крие своята некомпетентност зад тях.
10.
Учителят по БЕЛ
15.02.2024 23:36:09
2
46
Искал е да каже нещо, но като му е беден речникът и говорът изпреварва мисловната дейност, се раждат такива бисери. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.
9.
Аmerican way
15.02.2024 23:18:47
14
36
Черно море е МЪРТВ
под 140 МЕТЪР НЯМА грам живот ВСИЧКО е СЕРОВОДОРОД и нищви риби червеи,водорасли НЕ могат да живят в такава токсична среда
Запасите от ВОДОРОД в Черно Море са ОГРОМНИ колосални и стигат за 330 ГОДИНИ потребеление на ГАЗ на България който е 4 млрд м3
Но БГ управници са предатели РусоРОБШ на Москва ЛУКойл и ГАЗПРОМ и НЕ биха дръзнали да добиват ВОДОРОД(гориво на Бъдещето) защото МОСКВА ЩЕ се разсърди и няма дя им даде комисиони денги от руската ГАЗ
8.
Фекрет Стораро
15.02.2024 23:03:58
1
29
интелект е да можеш да решиш даден проблем по-най бързият начин, а не имаш диплома от харвард. И кирчо е у харвард но освен да създава проблеми и да краде, решения няма
7.
XX
15.02.2024 22:27:20
3
18
Ако искаш да знаеш и аз се водя учител по география и съм много обиден. Много ме обиждат напоследък и затова съм изнервен. Директора не ми дава да пиша двойки, защото учениците щели да избягат и ние да останем без пари. Та така де- изкарваме си всичкия научен, нереализиран капацитет тука във форума.
6.
ХХ
15.02.2024 21:49:10
8
43
До 4

"Юлиан Попов е Директор е на британската благотворителна организация Friends of Bulgaria. ..." - абе про'с'так неграмотен, тя и урсулата е доктор по гинекология, министър на отбраната на германия и председател на ЕК, но това не и преми да говори само глупости и да доказва с всяко действие, че е пълен некадърний.
5.
откровени нелепици
15.02.2024 21:31:07
1
40
той дали е разбрал какво казва?
4.
До учителя по география.
15.02.2024 20:53:47
24
13
В последните десетина години се забелязва забележителни метаморфози в бургаските учители по география. Стнаха най -важните в едно училище и все директори искат да стават, макар че повечето от тях са изучавали тая наука в световния център за подготовка на учители по география - Кърджали.
Та по темата : Юлиан Попов е Директор е на британската благотворителна организация Friends of Bulgaria. Председател е на управителния съвет на Европейския институт за ефективност на сградите, базиран в Брюксел, и на управителния съвет на фондация „Елизабет Костова“. До встъпването си в длъжност министър на околната среда и водите е председател на борда на Българското училище по политика и член е на борда на Американския университет в България. Член е на Настоятелството на Нов български университет, Консултативния съвет на Кеймбриджката програма за устойчиво лидерство и Стратегическия борд на Тунизийското училище по политика. Той е политически съветник за Централна и Източна Европа на Европейската климатична фондация.
3.
d-r Mengele
15.02.2024 20:41:17
4
40
Това лице явно е от изявлените ученици на Академика (Мишеморков Кандидат Външноминострев) и сол т*шак на Хардвардските гении.
2.
Конкурс за некадърници ПП-ДБ
15.02.2024 19:49:59
8
73
Ако си умен е за дълго, но когато си прост и тъп от ПП-ДБ, е за цял живот.
Този явно е роднина на Простото Кире или е спечелил конкурса на ПП-ДБ!
За толкова кратко изявление, да изрече толкова простотии, се изисква огромен ПиПейски талант :))))))
1.
Учителят по География
15.02.2024 19:48:11
18
88
Черно море, което е и най-голямото вътрешно водно тяло на планетата, но също съдържа и най-голямото мъртво водно тяло на планетата.
-----
Този министър, ако на изпит ми избръщолеви подобна глупост, бих му писал Слаб (2) веднага. И ако продължава в същият дух го виждам на есен с песен. Може ли да изръсиш подобна глупост:
"Черно море, което е и най-голямото вътрешно водно тяло на планетата, но също съдържа и най-голямото мъртво водно тяло на планетата"
Що нр го вземете за журналист в редакцията ви? Идеално ще пасне на екипа ви.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори