×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Психологията на мисълта: Как това, за което мислите, влияе на живота ви


15 Февруари 2024, Четвъртък, 21:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Мислите, по-голямата част от които изобщо не забелязваме, всъщност могат да контролират събитията в живота ни

По-голямата част от хората вярват, че животът се влияе от действия, а не от мисли: малко хора вярват в „магически“ утвърждения и мантри. Но какво ще стане, ако го погледнете от гледна точка на психологията? Ето как това, което мислите, влияе на живота ви.

Мислите, по-голямата част от които изобщо не забелязваме, всъщност могат да контролират събитията в живота ни.
Но възможно ли е да ограничите мислите и, като промените посоката им, да промените живота към по-добро? Нека разберем.

Как това, което мислите, влияе на събитията в живота ви?
На мнозина изглежда, че мисълта е вторична и възниква само във връзка с някакво действие, но в действителност не е така. Мисълта може да контролира действията, които извършваме.

Правилното отношение е половината от успеха в почти всеки бизнес. Ако настроението ви е под нулата, има голям риск дори при идеални условия нещо пресилено да попречи на изпълнението на плановете. Какво можем да кажем за реалния живот, в който по-скоро трябва да се сблъскате с много препятствия?

Лесен експеримент
Преди някое събитие се настройте положително, колкото и илюзорни да са надеждите за положителен резултат. Ще видите, че ще намерите на какво да се зарадвате, дори ако събитието наистина е ужасно.

Възможно ли е да се влияе на живота със силата на мисълта?
И така, разбрахме как мислите влияят на живота ни. Но мнозина се интересуват от обратния въпрос: възможно ли е да се влияе върху живота чрез силата на мислите?

За съжаление, в обичайния футуристичен смисъл, едва ли е възможно да се контролират събитията в живота с помощта на мисли. Едва ли под прозореца ви ще се появи куфар с пари и спортна кола, за която отдавна мечтаете, ако си ги представите.

Но е възможно частично да повлияете на събитията от собствения си живот с помощта на мисли и настроения. Опитайте се да не се фокусирате на негативни събития и мисли и дори по-добре - не мислете за тях изобщо. Това ще ви позволи да не се лутате в бездната на меланхолията и монотонността. Опитайте се винаги да поддържате положително отношение: да се надявате на най-лошото със сигурност е практично, но не е твърде забавно.

Както можете да видите, влиянието на мислите върху събитията в живота е двусмислено. От една страна, определени мисли и нагласи могат да повлияят на възприемането на дадено събитие, но от друга страна е възможно да контролирате собствения си живот с помощта на мислите. Естествено, не напълно и не в смисъла на научнофантастичните филми.

автор: Лора Костова, happy-woman.bg


В категории: Животът


7
Коментара
Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
7
Коментара по темата
7.
Дарт фейдрър
28.02.2024 19:05:00
0
0
Ама и съдбата ко те наказва18bfe
6.
Гергана
17.02.2024 22:57:37
0
4
Лелелеле! Безумно зле написана статия! С противоречия, на ниско ниво, объркана, безсмислена игра на думи... Жалко, че си загубих времето да я чета!
5.
Стефан
16.02.2024 17:12:30
0
6
И каза им Господ притча, като рече: на един богат човек нивата се бе много обродила; и той размишляваше в себе си и казваше: какво да направя? няма де да събера плодовете си. И рече: това ще сторя: ще съборя житниците си и ще съградя по-големи, и ще събера там всичките си храни и благата си, и ще кажа на душата си: душо, имаш много блага, приготвени за много години: почивай, яж, пий, весели се. Но Бог му рече: безумнико, нощес ще ти поискат душата; а това, що си приготвил, кому ще остане?
4.
Христо
16.02.2024 12:42:14
1
14
Статията е написана на доста ниско ниво от каквато и да е гледна точка. Авторката явно е била твърде "happy" когато я е писала. А на тези, които са я публикували в този вид мисълта им сигурно им се е реела някъде в пространството.
3.
Георги
16.02.2024 12:19:29
3
12
Бог знае всяка една наша мисъл и съответно решава дали да допусне или не да се случи това, за което мислим. Естествено е първо да помислим какво ще направим, а после да се опитаме да го извършим.
2.
Не може да сте толкова тъпи
16.02.2024 07:23:56
2
16
"И така, разбрахме как мислите влияят на живота ни. Но мнозина се интересуват от обратния въпрос: възможно ли е да се влияе върху живота чрез силата на мислите?"

Това четохте ли го преди да го публикувате? Дано, не! Защото ако сте го чели и все пак сте го пуснали така - вярно сте много тъпи...
А иначе в тази публикация няма нищо, което да се разбира.
1.
*
16.02.2024 01:30:03
5
22
'Преди някое събитие се настройте положително, колкото и илюзорни да са надеждите за положителен резултат. Ще видите, че ще намерите на какво да се зарадвате, дори ако събитието наистина е ужасно.' То бива, бива ама чак толкова простотии не бива.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пълен обрат с отвличането на сина на полицейския шеф Пълен обрат с отвличането на сина на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори