×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всички имаме тази вещ в дома си, но дори и не подозираме какви рискове крие


Всички имаме тази вещ в дома си, но дори и не подозираме какви рискове крие
Ключови думи: чехли, суеверие, дом
15 Февруари 2024, Четвъртък, 16:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Суеверията казват, че това как обувате чехлите си и къде ги поставяте, може да определи личния ви живот

Мнозина от нас вкъщи ходят с чехли. Някои използват и джапанки, но удобството на чехлите не може да се сравни с нищо друго. Днес ще поговорим именно за чехлите и ще разкрием няколко неща за тях, които дори и не подозирате! Можете да изживеете огромна част от живота си, без да знаете как чехлите пряко влияят върху живота ни… дори Съдбата ни! 

Узнаете ли тези неща може просто да „видите светлината“ - оказва се, че много неща, свързани с чехлите правим погрешно и се предполага, че те дори могат да доведат до сериозни проблеми в ежедневието ни.

Оказва се, че не можете да подарите такива обувки на всеки, а също така, че не бива да ги споделяте – едни чехли трябва да се носят само от вас и от никой друг! Дори когато дойде време да ги изхвърлите, трябва да се придържате към определен ритуал.

Ще се запитате защо? Ами оказа се, че всички нещастия в живота ни, в дома ни, в семейството ни, може да произлизат именно от чехлите! Да, точно така! Те може да се окажат „енергиен вампир“.

Има още нещо важно - някои чехли просто не могат да се носят. Смята се, че скъсаните, мръсни, износени, стари обувки носят бедност на хората и „отнемат” здравето им.

Защо не трябва да давате чехлите си на гости - пазете се
От древни времена някои хора са вярвали, че нещата, които човек често използва, като гъба, „поглъщат“ неговата енергия. Това важи особено за неща, с които човек е бил в контакт от дълго време. Чехлите са точно това, което е достатъчно близо до тялото, така че те уж могат да съхраняват част от енергията на човек и няма смисъл да я „хабите“.

Освен това има и материалната част на въпроса. Чехлите са много лично нещо и гъбичките по краката не са рядкост. Затова си струва да се предпазите и ако искате да бъдете гостоприемен домакин/домакиня, вземете обувки за еднократна употреба за гости.

Възможно ли е да носите чужди чехли?
Опитайте се да не влизате в контакт с обувките на други хора, особено ако се опитват да ви ги натрапят. Добрите маниери и тактът са добри неща, но трябва да се научите да защитавате границите си и да не се поддавате на убеждаване. Ако чувствате, че наистина не ви харесва предложението да носите нечии чехли, просто кажете уверено „не“.

Интересни знаци за домашни чехли
Когато говорят за обувки, хората често използват думата „чифт“. Това е идентичен израз и за двойка (двойка хора). Може би затова има суеверие, според което самотните хора трябва да имат чисти и нови чехли у дома. Ако все още не сте срещнали сродната си душа, можете да си купите нови обувки и да ги скриете от всички - някои смятат, че по този начин можете да привлечете своя човек в дома си. Има и едно интересно поверие, което засяга личния ви живот - ако намерите чехъл, скоро можете да намерите любим човек.

Ето някои други суеверия, свързани с чехлите:

-ако случайно обуете лявата чехла на десния крак, а дясната на левия - приятелите могат да клюкарстват зад гърба ви;
-домашният любимец прешишка чехлите – ще имате неочаквани гостите;
-изгубени обувки - сбогуване с токсични хора, нелюбима работа или обременяващи отговорности;
-кучето ухапа обувката – това ще доведе до скандали в семейството;
-сложите чехлите до входната вратата - някой от близките ви скоро ще се изнесе от къщата;
-разпръснати обувки - загуба на енергия;
-ако носите чехлите на починал човек, тогава може да се случи бедствие. Смята се, че може би същата болест, която е имал починалият, ще се „залепи“за вас;
-смесването на женски и мъжки обувки означава раздор в семейството.
Народно поверие!
-Ако човек умре и чехлите му останат, измийте ги с течаща вода и ги изхвърлете навън в кофа за боклук.

Възможно ли е да приемете чехли като подарък?
Етикетът казва, че можете да подарите такива обувки на тези, които са много близо до вас и те определено няма да търсят някаква уловка във вашия подарък. Като цяло хората свързват чехлите с предстоящия път, тоест те са почти предвестници на раздяла. 

Освен това има страх, че поради такъв подарък не само раздялата, но и смъртта и кавгите могат да „влязат“ в жилището ви. Тоест такъв подарък може да предизвика доста сериозни опасения сред хората, които са суеверни.

Какво да правим със старите чехли
Оказва се, че не можете просто да вземете чехлите си, да ги поставите в торба за боклук с други отпадъци и да ги хвърлите в кофата. Всичко е много по-сложно поради факта, че хората вярват в „импрегнирането“ на това нещо с енергия.

Ето какво трябва да направите, преди да изхвърлите тези обувки в кошчето:

вариант едно - увийте го в торба;
вариант две е да ги поставите в кутия.
Много хора вярват, че най-добрият начин да се отървете от нещо е просто да го изгорите, но за съжаление изгарянето на каучук, например, не е екологичен и опасен вариант.

Защо мъжът трябва да носи чехли в къщата?
Някои смятат, че ако съпругът не носи чехли у дома, той уж ще се „отдалечи“ от жена си. Има и друго поверие за чехлите, което се отнася до верността - за да няма предателство в семейството, се препоръчва да поставите чехлите си близо до леглото, а не под него. / jenata.blitz.bg


В категории: Животът


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Неграмотна раЛта
15.02.2024 20:02:23
0
2
- Всички имаме тази вещ в дома си
- Мнозина от нас вкъщи ходят с чехли

Последно? Всички или мнозина? Че май не е едно и също, а?
1.
Аз
15.02.2024 16:52:32
0
11
Вие сте за психото, бре.
По-големи тъпотии не бях чел.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори