×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдружници в ИКЕА и София Ринг Мол са сред жертвите на Нотариуса


15 Февруари 2024, Четвъртък, 10:00 ч.
Автор: Флагман.бг

В изнудването са участвали служители на няколко институции, а полицията е била сигнализирана за това

Гръцкият предприемач Джон Кустас твърди, че е бил преследван и изнудван от Мартин Божанов - Нотариуса. Нещо повече - в тормоза са били замесени служители от няколко институции, а полицията е била сигнализирана за това. Пред БНТ говори преподавател и бизнесмен, който също е жертва на схемите на Нотариуса.

Преследване, тормоз и рекет. Фразата "Дайте пари да ви оправим, за да не ви оправи друг". Всичко това е кошмар, изживян от гръцки бизнесмени, продължил с години и започнал със спор за имот.

"Тези бизнес индивиди искаха да се споразумеят за даден имот, когато видяха, че трябва да имат съответните гаранции, средства и т.н., за да може този имот да бъде реализиран като проект, те потърсиха помощ или предварително са имали отношение с т. нар. този кръг, приближаваха до нас хора, които не познаваме и искаха или пари или изнудваха, че може да се случи нещо лошо на нас, на нашите семейства", разказва проф. Йоаким Каламарис - бизнесмен и университетски преподавател.

"Всичко това ни показва по още един начин ни оголва тази наистина система за рекет, тази схема, която тръгва от Пепи Еврото и свършва до Нотариуса, но аз бих казал, че това е група, която е още по-сериозна, с нея са свързани хора на доста по високо ниво", каза Слави Ангелов - разследващ журналист.

Група гръцки инвеститори с огромен бизнес за милиони, съдружници и партньори в ИКЕА и София Ринг Мол, плащащи данъци около 2 млн лв./годишно се оказват жертви в система за рекет, разкрива интервюто пред разследващия журналист Слави Ангелов:

"Моите изводи от тези документи, които те ми предоставиха, че първоначално се прави някакъв опит да се завземе целия бизнес, което не е някаква нова практика в нашата страна. След което те наистина вкарват цялата държава в това - почват да им звънят данъчни, служител от ДАНС, човек, който се представя от ДАНС, това също не е единичен случай от практиката ми през последните няколко години, същевременно те подават някаква жалба в ГДБОП и цялата информация я дават в ГДБОП, не последва абсолютно нищо, освен че стоят по цял ден и пишат показания."

"Ние не сме след дъжд качулка, ние сме сигнализирали от 2 г. насам всичките възможни институции", казва проф. Йоаким Каламарис - бизнесмен и университетски преподавател.

"Не разполагам с такава информация на този етап", заяви Живко Коцев - главен секретар на МВР.

Гръцките бизнесмени твърдят, че писма са изпращани и до Асен Василев, когато е бил вицепремиер. Но играта става още по груба, когато кръгът "Нотариус" вижда, че може би няма да успее.

"Вкарват и районната прокуратурата, тъй като по всичко личи, че техните контакти са там, но допускат една огромна грешка, че тези дела, които завеждат, те завеждат общо 11 съдебни дела, тези съдебни дела са подсъдни на по-висока инстанция, те са подсъдни на градски съд и трябва да се разследват от градски прокурори, така че всичките им дела в крайна сметка се провалят.", обясни Слави Ангелов.

Следват жестоки заплахи - още един от похватите на кръга. Според интервюто един от главните герои в историята е съдружникът и адвокат на Нотариуса - Велимир Атанасов. За него гръцките бизнесмени твърдят, че има връзка с подалата оставка административен ръководител на Софийската районна прокуратура.

"Адвокатът, който на нас ни повдигна фактически обвинения, живее на семейни начала с бившия до преди часа районен прокурор на София", казва още проф. Йоаким Каламарис - бизнесмен и университетски преподавател.

Подалата вече оставка Невена Зартова заяви в предаването "Още от деня", че с Атанасов имали само приятелски отношения. Споделил ѝ, че е съдружник на Нотариуса, но започнал да присъства в разговорите им след разкрития на Антикорупционния фонд. Не обсъждали досъдебни производства.

Имам дългогодишни приятелски отношения. Това не е тайна за никой. Ние се познаваме от 2005 г. Когато той беше съдия в СРС. След като той напусна продължихме да поддържаме семейни приятелски отношения и нищо повече от това. Никога не ставало въпрос за конкретни досъдебни производства - напротив умишлено сме избягвали такива.", обясни Невена Зартова.


В категории: Крими


4
Коментара
Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
4
Коментара по темата
4.
До 3
15.02.2024 13:52:50
1
6
Не основно заради тях,а заради народа ни няма чуждестранни инвестиции.Народът ги избира(Боко прочее),първо,и ги търпи години наред.Нещо да кажеш за масовия хейт на българите срещу чуждестранните вериги и банки,че изнасяли капитали.Когаро българинът си промени мирогледа от ляв(комунистически) към десен(капиталистически) тогава ще възприеме чуждите инвеститори като капиталисти докарали пари в България и когато са на печалба е нормално или да ги изнесат или да ги реивестират пак тук,ако условията позволяват.Трагичното е,че вече доста българи капиталисти изнасят капиталите си в чужбина,ама тях май не ги хейтят,щото са си наши!
3.
Бургазлия
15.02.2024 12:03:47
2
20
Заради мутрите Бойко и Пеевски няма адекватни чуждестранни инвестиции.
Все заграбват бизнеси,извиват ръце , подаряват и като не става убиват.
Като седнат журналисти да питат , ама кой бил гръб на Пепи еврото и Нотариуса , и да са чудят , да вземат направо да питат ...аджеба може ли някой без власт над милиция,данс,съд и т.н да извърши всички тези престъпления срещу народа на България!
2.
До 1
15.02.2024 12:00:03
1
17
Е как ще пишат като са на хранилка на тези хора -> Боко, Шиши и всички медии около тях... То се вижда по една трета от статиите
1.
помним
15.02.2024 10:55:47
1
25
Абе флагман вие като журналисти защо не припомните на простолюдието с една статия как Пеевски окраде Техномаркет веригата, Едуардо Миролио и т.н. , как фалира КТБ за да го ограби ... Номерата му бяха същите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори