×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ръководството на „Възраждане“ е екстремистко и обслужва ГЕРБ, смятат натирените от партията


Ръководството на „Възраждане“ е екстремистко и обслужва ГЕРБ, смятат натирените от партията
Седмината остават в парламента и в СОС като независими депутати и общински съветници
13 Февруари 2024, Вторник, 14:11 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Деян Николов е пиарска креатура - възрожденският Борис Бонев, обяви депутатът Николай Дренчев

Натирените от „Възраждане“ депутати и столични общински съветници обвиниха ръководството на партията, че работи в полза на ГЕРБ. Те дадоха пресконференция в БТА-София.

Красимир Гълъбов от Столичния общински съвет (СОС) заяви, че единствената отговорна позиция била Съветът да заработи. Затова и четирима от седемте представители на „Възраждане“ там подкрепили избора на Цветомир Петров, излъчен от ПП-ДБ-СС за председател на СОС. Гълъбов припомни, че това се е случило след близо три месеца безплодни преговори. Без избор на председател Столичният общински съвет нямаше как да заработи и да взима решения, включително и по приемане на бюджет. Това безвремие било в полза на ГЕРБ, които бяха на власт в столицата последните близо 20 години.

Гълъбов обясни: „Всичко тъне в безвремие. Това безвремие обаче за кого е изгодно? Всички общински предприятия в момента са под ръководството на политическа партия ГЕРБ, което за нас не е приемливо. Освен това, договорки от рода на г-жа Нинова с кмета, чрез кмета, с ПП, също са недопустими. В този смисъл ние седнахме и обсъдихме много внимателно нашите действия впоследствие и решихме, че ще заемем действително позиция да подкрепим един такъв кандидат, без да поемаме абсолютно никакви политически ангажименти. Без никакви договорки за постове, което беше и условие на първото заседание да не се разискват комисии, да не се разискват никакви други съотношения на сили и т.н.“

Затова Гълъбов, Севделина Петрова, Васил Драганов и Венци Стойчев решили да подкрепят Цветомир Петров за председател на СОС. Те искали да бъдат в опозиция, като провеждат, доколкото е възможно, политиките на „Възраждане“.

Другите трима съветници от формацията в лицето на Деян Николов, Емил Димитров и Ивайло Костадинов обаче оставали на радикални позиции – СОС да не работи, а да се отива на нови избори. Това бе прокламирано и от председателите на „Възраждане“ и ГЕРБ, съответно, Костадин Костадинов и Бойко Борисов. От партията на Борисов, обаче, решиха в крайна сметка да подкрепят избора на Цветомир Петров, след което в мнозинство с БСП и други по-малки партии си разпределиха комисиите в СОС за сметка на ПП-ДБ-СС, които останаха в малцинство, макар и като най-голяма група.

Красимир Гълъбов пък обясни, че искали "Възраждане" да е умерена опозиция. 

„Опозиция както на ГЕРБ, които няколко мандата грабят София и чрез техните управителни съвети в дружествата, което ние задължително ще влезем в режим на ревизия и там, където имат отклонение от нормативите, всеки да си понесе съответните отговорности... През това време, през което не работи Общинският съвет, всъщност продължава да управлява ГЕРБ. Така че ние, гласувайки за г-н Петров, дадохме възможност Общинският съвет да заработи“, добави вече независимият съветник в СОС.

Гълъбов описа как са протекли събитията с избора на комисиите. Според него Деян Николов и другите двама останали съветници от „Възраждане“ са действали в полза на новото мнозинство в СОС около ГЕРБ.

„И когато всичко приключи, се видя, че ние, които сме обявени за предатели, всъщност сме защитили една позиция Общинският съвет да заработи, докато Деян Николов с другите двама колеги през цялото време са гласували точно по определен начин, близо 30 пъти, за да подкрепят, така да кажа, едно сформиращо се мнозинство в Общинския съвет“, обясни Красимир Гълъбов.

След въпрос - с какво са ядосали ръководството на „Възраждане“ и лидера Костадин Костадинов при гласуванията в София, при положение че техни представители в други общински съвети в цялата страна също гласували заедно с „Продължаваме промяната“ или с ГЕРБ, като например във Варна, Красимир Гълъбов каза: „Този двоен аршин се наблюдава в цялата страна. Навсякъде другаде се гласува по същия начин, но тук в София ние ядосахме вожда с това, че на нас ни беше казано - „вие ще гласувате деструктивно, вие ще гласувате срещу избор на председател на Общинския съвет, Общинският съвет не трябва да работи, ние трябва да доведем нещата до избори“. Няма такъв казус, който да доведе Общинския съвет до избори. Затова ние взехме, според мен и ще продължавам да го отстоявам това, единственото правилно решение.“

Гълъбов обясни, че той и другите трима съветници сами са подали заявления, че напускат групата на „Възраждане“ в СОС. Те не искали да работят с човек като Деян Николов.

На брифинга в БТА-София бяха и тримата депутати, които бяха изключени от групата на „Възраждане“ в Народното събрание – Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев. Припомняме, че те бяха обвинени, че били отговорни за номинирането на четиримата „предатели“ в СОС.

Според Дренчев основният казус всъщност бил каква опозиция да е „Възраждане“ - дали да е контра на всичко и да счита всички други формации за врагове, с които не може да се преговаря и с които винаги да са на нож или да е „конструктивна опозиция, като ще се опитваме да правим това, което е по силите ни, съобразно представителството, което българският избирател ни е дал“.

„Това е всъщност основният въпрос, който се е поставял в Общинския съвет, предизвикал е разцепление; предизвикал е разцепление и заради личността на Деян Николов, който беше една пиарска креатура, поставена в ръководството на софийската организация, защото ще му се изгражда имидж на човек, който е подходящ за кмет на София, млад, надежден образ, както аз съм го наричал, и той знае това - възрожденския Борис Бонев. Това е проблемът, откъдето тръгнаха нещата. Той не беше възприет“, каза още Николай Дренчев.

Подходът на Деян Николов бил „арогантен, фалшив на моменти“ и довел до личностното разделение в групата в Общинския съвет.

В събота и неделя, след изключването му от парламентарната група на „Възраждане“, Николай Дренчев бил в своя избирателен район – Ловеч. Там той получил огромна подкрепа.

„Дадох си сметка колко много възможности са били затворени за хората от „Възраждане“ и за депутатите от „Възраждане“ само защото носят на плещите си част от тази екстремистка риторика, която в последно време силно тиражираме от парламентарната трибуна. Това, което аз разбрах за себе си, е, че всъщност аз ще бъда много по-полезен на Ловеч и на региона, и на хората, които конкретно са гласували за мен, като независим депутат, отколкото като депутат от „Възраждане“, каза Дренчев и заяви, че той и другите двама изключени са решили да останат независими народни представители, вместо да напускат парламента.

Те щели да бъдат конструктивна опозиция. Николай Дренчев обясни, че най-вероятно ще гласуват против правителството при очакваната ротация след месец. По думите му „сглобката“ била много вредна. От друга страна, и предсрочни избори сега не били решение, защото нямало видимо разместване в електоралната подкрепа за политическите сили.

 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 2
18
Коментара по темата
18.
ТБС
13.02.2024 23:28:51
0
2
Като им спрат кранчето и започват да снимат жално и гладно. Трагедия, типични ПП/ДБ паразити. Само раундъп ке ви оправи.
17.
свакови
13.02.2024 22:11:47
0
1
Многократно съм декларирал че Златан Златанов ми е любимият политик . Първият гражданин с особени потребности преборил се за място в Народното Събрание . Ако някога гласувам - с удоволствие за него !
16.
Сандо
13.02.2024 20:03:10
0
2
Работещите хора в партия бяха отстреляни-тоз беше последния де дава за партията другите са лапачи та довода взели са пари не върви тук
15.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
13.02.2024 19:46:26
6
2
Не си спомням за моите 56 г. на този свят по плюта партия от Възраждане, само заради това гласувам за тях! Не са ми особено симпатични , но явно пречат на статуквото каквото и да е то. А промяна трябва да има
14.
Вазраждане - М. Рудник
13.02.2024 19:03:29
1
2
Когато вземем власта 6те растрелиаме вси4ки предатели
13.
оффф...
13.02.2024 17:08:28
1
13
Възраждане са детската градина.
Деца хейтъри, които искат да изгонят родителите си, за да живеят в хаос и закона на джунглата
12.
*********
13.02.2024 16:58:24
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
11
13.02.2024 16:41:22
15
3
Брей, Лисицов пак е плюл и храчил Възраждане. Лисицов. има Господ, помни!
10.
работа работа работа
13.02.2024 14:59:48
16
10
ГЕРБ е проРуска партия
2006 год гловин спонсор на ГЕРБ е рудсия ЛУКойл резидент КГБ Валентин Златев
Зам.председател ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова детска учителка по РУСКИ език завършила висшо Руска Фиология в МОСКВА
Втори зам.председател ПП ГЕРБ Димитър Никалов учил 2,5 год в МГУ МОСКВА заедно с Валент
ин Златев и Вагит Алекперов 2ни КГБ агенти КГБ Москва и КГБ Азербайджан
Иван Портних(на руски езек Портних -ШИВАЧ) руски гражданин до 2018 год бил само с РУСКИ паспорт чак 2019 си изкарал български паспорт
9.
От 6
13.02.2024 14:55:34
1
10
Тоз дет ми е турил "минуса" ще му напомня например за Владимир Павлов
8.
зрител
13.02.2024 14:41:50
19
10
Толкова дълга и подробна статия отразяваща позицията на предателите.
Кога сте писали нолсова подржбно за поцзицията на Възлаждане по някой въпрос ?
Никога !
Платини журналисти !
7.
хах
13.02.2024 14:41:11
1
21
Дренчев да не го е хванала ваксината.
А чакай бе той е антиваксър и никога не би се набол с експериментален коктейл.

Кой нормален гласува за тези кретени
6.
Хе,хе..ай добрутро
13.02.2024 14:40:34
7
23
Всички,които участваха навремето в основаването на тая партия с изключение на родата на Късопислев напуснаха щото разбраха па макар и късно в що за прозтотия са участвали...
5.
Помориец
13.02.2024 14:30:44
6
31
Най нормалното нещо е Израждане да поеме по пътя на атака, нфсб, вмро и другите утайки
4.
Пусть всегда будет Солнце
13.02.2024 14:26:22
21
13
ГЕРБ е проРуска партия нормално е да ПОДКРЕПЯ копейките от Възраждане
3.
Клавиатурна копейка
13.02.2024 14:25:19
11
41
Обяснете го на електората на "вГЪЗраждани". Толкова са елементарни горките. Сумати кинти на техен гръб направи късопейкин.
2.
jkjk
13.02.2024 14:19:56
4
20
нормално, едни и същи хора са създали и двете групировки
1.
Червената хунта на ДС се възражда
13.02.2024 14:18:17
14
28
След като опитът да вкарат донос-бонус не успя, сега от ПП-ДБ са решили да овладяват медии и социални мрежи през няколко законодателни мерки.
Тези които дойдоха на власт именно чрез разпространяване на дезинформация сега искат да арестуват вече законно за същото и се обявяват против фалшивите новини. По всичко личи, че отново разчитат на късата памет на хората и, че никой не помни с какви похвати си боравят вече години наред.
Същите противници за борба с фалшивите новини с охота разпространяваха такива само преди три години за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Протести, блокади в цяла България, палатки в София, само защото някой снимал спалнята на бившия премиер, без той да присъства на снимките с пачки и кюлчета злато. Приписваха на Борисов всички смъртни грехове и не се свеняха да ползват присъдружните си медии и наводняваха социалните мрежи с фейкове за ГЕРБ и Борисов. Същите противници на фалшивите новини дори си позволиха незаконен арест на Бойко Борисов, пиарката на партията Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов по фалшив донос. Сега искат всичко това да го облекат в закони и да могат съвсем безнаказано да вкарват зад решетките, който според тях – умните и красивите, разпространява фалшиви новини. Именно назначени от тях хора в различни регулаторни органи и в ДАНС ще преценява кое е истина и кое не.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори