×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Британският премиер гладува по 36 ч всяка седмица - от 17 часа в неделя до 5 ч във вторник


Британският премиер гладува по 36 ч всяка седмица - от 17 часа в неделя до 5 ч във вторник
Риши Сунак обожава сладки неща и кока-кола и в останалите дни на седмицата прегрешава с тях
03 Февруари 2024, Събота, 18:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Независимо колко му е натоварена програмата, британският премиер гладува всеки понеделник

Феновете на периодично гладуващите се увеличават и преди дни стана ясно, че британският премиер Риши Сунак също е един от тях. Новината за него първо бе тиражирана от авторитетния вестник “Таймс” и бързо подета и от останалите медии на Острова, тъй като 43-годишният политик се слави с много добро телосложение. Мнозина до момента смятаха, че това се дължи на ген, но негов приятел разкри пред изданието, че всъщност всяка седмица на Сунак гладува продължително.

Премиерът спира да се храни някъде около 17 часа в неделя и има право да докосне храна отново към 5 часа сутринта във вторник. През 36-те часа, в които се отдава на така наречения фастинг, или периодично гладуване, той приема само черно кафе и вода.

Твърди се, че Сунак прави това от години, и то не само за да поддържа добра форма, а заради индуската си вяра, която насърчава да се осигуряват разтоварващи дни на тялото, за да функционира по-добре.

Сунак директно бе питан от репортери дали наистина го прави, тъй като толкова дълъг фастинг се смята за рискован, ако човек има някакви заболявания или пък прекалено натоварен график като неговия.

“Склонен съм да се опитвам да гладувам в началото на всяка седмица като част от общ балансиран начин на живот, но всеки прави това по различен начин”, отговори лаконично премиерът.

Той призна, че има слабост към сладките неща, и гладуването позволява да им се отдава през останалите дни от седмицата. Едно от големите му “прегрешения” е пиенето на кока-кола, макар да избира мексиканския ѝ вариант, който има по-ниско съдържание на фруктоза. Обикновено дните му на хранене започват с кисело мляко с боровинки, след което прави по-късна закуска с кифличка с канела или мъфин с парченце шоколад. Стреми се останалите му яденета да са със здравословни храни с много зеленчуци, но понякога си позволява и малко чипс, пица или пък спагети. Не пуши и не пие. Освен това прави гимнастика и кара много колело в свободното си време, което също помага на тялото му да се справя добре с големите натоварвания дори по време на глад.

Всъщност британският премиер се държи така, както най-често съветват лекарите, когато към тях се обърнат хора, решили да практикуват фастинг, след като са чули или прочели някъде за ползите от него. По въпроса са правени редица проучвания. Някои от тях например са показали, че човек губи от един до осем процента от теглото си за няколко месеца, без да се лишава от никакви определени храни. Освен това успява да регулира своето кръвно налягане и холестерол, независимо коя от познатите схеми за периодично гладуване е избрал. Някои хора остават без храна по 16 часа всеки ден, други като Сунак пък правят 36-часов прозорец веднъж седмично или пък ограничават приеманите калории до под 500 за два дни и останалите ядат разумно.

“Гладуването трябва да върви ръка за ръка със здравословна и балансирана диета през останалото време. Ако това не се прави и ядете каквото ви харесва в другата част от седмицата, всъщност няма да отслабнете като цяло”, казва пред Би Би Си Клеър Торнтън-Ууд от Британската диетична асоциация. Тя допълва, че хората винаги трябва да се допитват до лекар, преди да опита периодично гладуване, тъй като то не е препоръчително за някои групи като например диабетици, страдащи от хранителни разстойства, деца и тийнейджъри.

Иначе безспорно то е добър начин за сваляне на килограми, тъй като за разлика от други диети не е необходимо да се отказваш от определени групи хранителни вещества като мазнини или въглехидрати. Всичко, от което се нуждаеш, е часовник и да следиш времето, в което ядеш. Затова и някои от фенове на фастинга го наричат нов начин на живот, гарантиращ по-добра форма и дълголетие.

И дори на други това да звучи пресилено, скорошно изследване на Кралския колеж в Лондон даде нова порция доказателства в тази посока. То е обхванало над 37 хиляди души, които е трябвало да ограничат консумацията си до 10-часов прозорец на ден в рамките на 16 седмици. През това време те са записвали с какво се хранят, какво е настроението им, чувството за енергия и кога усещат глад. В края на експеримента е установено, че най-добри резултати са постигнали тези, които най-стриктно са спазвали времето за гладуване. Всеки втори от тях е съобщил за леко намаляване на теглото и по-голям прилив на енергия.

Дори тези, които не са спазвали съвсем точно часовете за хранене, също са видели подобряване на своето настроение.

“Проучването ни допълва все по-големия брой доказателства, които показват, че влиянието на храната върху здравето не е свързано само с това какво ядете, но и с времето, в което го правите”, обяснява Кейт Бермингам от изследователския екип на Кралския колеж. Предишни изследвания показаха също, че периодичното гладуване може да намали риска от рак, да увеличи имунитета и дори продължителността на живота. И със сигурност шума около поредния му звезден фен ще доведе до нова порция последователи, както се случваше през последните години, когато холивудски звезди като Скарлет Йохансон и Дженифър Анистън разкриха, че гладуват 12-14 часа всеки ден.


В категории: Животът


4
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
4
Коментара по темата
4.
Ами
04.02.2024 00:57:40
1
2
За тях работи целия свят и им дреме на дедовия,дали са в ЕС или извън него....мхм
3.
Ами
03.02.2024 22:24:04
3
1
Излязоха от ЕС и затягат коланите...
2.
Марко
03.02.2024 21:28:54
3
1
Що му не ядеш черния....
1.
Ebem
03.02.2024 20:26:58
3
0
Го
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори