×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нова война се задава в Близкия изток? Иран плаши САЩ с ответни удари


Нова война се задава в Близкия изток? Иран плаши САЩ с ответни удари
Напрежението ескалира, след като хутите нанесоха ракетен удар по кораба на ВМС на САЩ USS Lewis B. Puller, а Джо Байдън иска отмъщение заради удара по US база в Йордания
31 Януари 2024, Сряда, 07:25 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: Телеграм/"Другая Украина"

 Постоянният представител на Иран в ООН Амир Саид Иравани предупреди, че страната му ще реагира бързо на всяко нападение

Напрежението в Близкия изток расте. Постоянният представител на Иран в ООН Амир Саид Иравани предупреди, че страната му ще реагира бързо на всяко нападение срещу територията и интересите ѝ, както и на всякакви посегателства срещу ирански граждани зад граница, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Иравани направи това изказване, след като ден по-рано американският президент Джо Байдън заяви, че е решил какви ще бъдат ответните му действия на атаката с дронове в Йордания, при която бяха убити трима американски войници.

На 20 януари при израелски удари в Сирия бяха убити няколко представители на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция, припомня Ройтерс.

В понеделник израелската армия порази обект в Сирия, който агенция Тасним определи като "център на ирански военни съветници". При атаката бяха убити двама души, но иранският посланик в Сирия отрече тази информация и заяви, че жертвите не са ирански граждани.

На 15 януари Иран атакува израелски "шпионски щаб" в полуавтономния регион Иракски Кюрдистан.

Междувременно Централно командване на въоръжените сили на САЩ, цитирано от ДПА и БТА, съобщи, че противокорабна ракета, изстреляна от йеменските бунтовници хути, е била прехваната от американски ескадрен миноносец в Червено море, съобщи, предаде ДПА.

Ракетата е изстреляна на 30 януари в 11:30 ч. местно време (20:30 по Гринуич) от територия в Йемен, контролирана от хутите. При нападението няма пострадали или материални щети.

През последните седмици йеменските бунтовници предприеха серия от нападения срещу кораби, които смятат за свързани с Израел. Хутите заявяват, че действията им са в знак на солидарност с палестинците в Газа, припомня ДПА.

Край бреговете на Йемен минава един от най-важните морски пътища за световната търговия, по който товарните кораби от Индийския океан достигат до Средиземно море през Суецкия канал в Египет.

В отговор на нападенията през последните САЩ и Великобритания нанесоха няколко военни удара по позиции на хутите.

Междувременно германският блогър Йонас Данер коментира, че ако на САЩ е позволено да атакуват Иран, защото Иран уж помага на бунтовниците в Близкия изток, позволено ли е на Русия също да атакува Германия и САЩ, защото те доставят оръжия и пари на Украйна?

Телеграм каналът „Другая Украина“ пък пише, че властите в Берлин очаквали войната с Русия до три години. Електронното издание цитира информация от „Times“, според която генерали от НАТО прогнозират, че основната цел на руснаците ще е Германия.

Военни заводи, електроцентрали, мостове и железопътни линии щели да бъдат обект на ракетна атака. Затова вече се говори за създаване на противовъздушен отбранителен щит. 
 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
17
Коментара по темата
17.
До 5
31.01.2024 13:49:13
1
1
Ти не си русороб
Ти си чист роб
16.
националист
31.01.2024 10:31:18
4
6
Българските националисти са уникални - единствените в света, които се борят за интересите на чужда държава, в случая Россия.
15.
Путкин
31.01.2024 10:07:10
6
8
Приятели по света, тъй като в Русия не може да си оправим кочината, варианта за нас е да направим и останалите страни по света кочина. Поради тази причина дрънкаме оръжие и ще "денацифицираме" целия свят, т.е. ще го превърнем в кочина.
14.
До 10
31.01.2024 10:05:05
4
4
Папкай, папкай още помийка от коритото!! Ще станеш страшно умен!!
13.
сега нали разбираш колко си тъп
31.01.2024 09:49:09
1
5
до 11:
ми айде ве Путин докога ще чакаме. Искаме вече да посрещнем червената армия на БГ земя. Че много нацисти много нещо се навъди в БГ. Чакаме те и ще ги обесим всички по площадите.
12.
Българин
31.01.2024 09:47:55
7
7
Сащ са терористи искат петрола и газта на Иран. Русия няма да позволи сащ ще гори
11.
Путин
31.01.2024 09:41:38
5
5
Приятели по света, не се притеснявайте, Русия ще денацифицира целия свят рано или късно. До 3 години ще изринем всички евро наци гейове и ще освободим дори Париж и Брюксел.
10.
dsj
31.01.2024 09:39:10
10
6
До русодебил 1:Ами московската кочина какво чака, че не налага санкции ? Примерно може да забранят на САЩ участието в международната система за разплащания SWIFT, да забранят плащанията с долари, да спрат достъпа на САЩ до руски технологии, да пратят самолетоносач където си искат, да ограничата максималната цена на американския петрол, да спрат износа на газ от САЩ за ЕС , всички руски компании да напуснат САЩ и да спрат износа на картофи за Макдоналдс и да го принудят да смени името на вкусно.НЕТ. Та кой спира кочината кална московска да санкционира САЩ ? А не могат, а защо ? Щот са кенеф, второразрядна държава от третия свят, бензиностанция с ракети, безвъншна тоалетна и асфалтирани пътища, дето дори гнусните русороби не щат да ходят и на екскурзия.
9.
Sz
31.01.2024 09:17:07
11
9
БОЙ ПО-ГНУСНИТЕ КРАВАРИ
САЩ-ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО
8.
До 6
31.01.2024 09:15:08
4
2
Ай стига ве, сериозен ли си?!!
7.
До 5
31.01.2024 09:13:01
8
14
Аз не си спомням Югославия, Ирак, Сирия, Либия и още поне 15 държави, където сащ са водили войни и са избили милиони цивилно население, да са нападали сащ!!!
Как така тези прочути миротворци са замесени във всички помии по планетата и защо аджеба имат тези 812 военни бази в цял свят?
Като лапкаш помия по цял ден в интернет, не ходиш ли да акаш после или си я събираш в теб?
6.
До глупак 1
31.01.2024 08:38:30
15
14
Не гледаш ли че има пленени български моряци в червено море от хутите глупак! Има и видео как са пленени! Спират им безчинствата на чалмите!
5.
Мръсен дърт боклук
31.01.2024 08:27:20
18
8
По-долу в комемтар 1 и 3 се шегувам!
Много добре, САЩ имат 14 самолетоносача с които осъществяват контрол и присъствие, защото имат 812 бази в цял свят, а 2/3 от Земята е вода. Русия изпрати в Сирия единствения си самолетонос Адмирал Кознецов и той се раздимя и бе върнат на буксир, а после при ремонта избухна пожар и към днешна дата е продаден на китайски предприемач.
Шегувам се и за военното положение, не съм потомствено простичък русороб и знам, какво е военно положение, както и лесно мога да прочета, че каквито и войни да е водила САЩ, Югославия, Ирак,Сирия, Либия, военно чоложение и мобилизация никога не е имало и никога не са отменяни избори.
Не на простак русоробията и птомствената простотия!
4.
лъжливото овчарче
31.01.2024 08:27:11
0
11
Ех че едни заглавия пишете,че ще кажете ние от небето сме паднали,това сега информация ли е или пропаганда.
3.
Мръсен дърт боклук
31.01.2024 08:12:24
7
25
Вижда че ще изгуби изборите и ще задейства правото да обяви военно положение и да нападне Иран, и избори няма да има , а целия свят ще яде тояга с хипер инфлация, петрола ще скочи до космоса
2.
Бай Димо
31.01.2024 08:11:09
86
26
Не спряхте с евроатлантик краварската пропаганда! Иран никогага никогого не е плашил, Иран си гледа благоденствието на гражданите и развитието на икономиката, и повишението на стандарта. Иран, Северна Корея и Русия са държавите които, не нападат не са терористични държави. Половината ми роднини са в Русия другите в Иран, а от съучените ми, също. САЩ са в гражданска война, вече от седмица и Тексас се отдели и се бори за независимостта си, ама вие нито дума за жертвите и за бомбардировките, които извършва Байдрън срещу цивилните тексасци.
Защо не покажете как тексасците молят за помощ Русия и Иран?
Защо нито дума за руските самолетоносачи обкръжили САЩ?
Защо не пишете, че Байдрън изпрати Съливан и Бьорнс и те в момента преговарят на условията на Путин?
Защо не пишете, че руския флот е в Босфора и Ердоган трепери и преговаря и е готов да даде част от Турция под контрол на кюрдите за създаване на кюрдска държава, която ще е под контрола на Русия?
Скоро ще запеете друга песен!
Идва времето на всички евроатлантик
подлоги. Пръскахте пропаганда, че СССР се разпаднал, а се оказа, че въобще няма такова нещо.
Лъгахте че Русия нападнала Украйна, а се оказа че това евтина пропаганда и украинската ССР продължава да е братска руска република.
Господ ще ви съди за всички тези лъжи!
1.
Въпросче??
31.01.2024 08:11:06
31
35
Знам, че военните анализатори закусват още мекици, но искам да попитам какво аджеба, на майка си дири американски ескадрен миноносец в Червено море???
То американска територия ли е и какви точно американски интереси защитават с военна агресия??
Защо няма санкции и всички кресливи олигофринчета мълчат като мушнати гайдички?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори