×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доклад на ЦРУ: България изчезва, към 2050 година населението ще е едва 4,5 милиона


27 Януари 2024, Събота, 13:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Страната ни е 11-ата най-бързо изчезващата нация в света

Доклад на ЦРУ за световните тенденции определят България като 11-ата най-бързо изчезваща нация в света. Според анализаторите живеем в 25-ата най-застаряваща страна. Данните от изминалата година анализират и от ООН, проследявайки общия коефициент на плодовитост или средния брой деца, родени от една жена. Те достигат до заключението, че Старият континент е под заплаха.

Средно този показател за Европа е 1,5 при необходими стойности от 2,1 пункта, за да не се стопява дадено население. България е една стъпка по-високо от средното за Европа. Преди две години в семейството на Невена и нейния съпруг Иван се появява чудо номер едно - Симеон взел първата буква от името на единия си дядо. Още тогава са категорични. Семейството им трябва да продължи да расте. Така се появява тяхното чудо номер две – Валери, кръстена на другия си дядо. Семейства като това подреждат България на ниво над средното за Европа, що се касае до коефициента на плодовитост.

„Той достига най-ниски стойности през 1997 г. в отговор на тежката икономическа криза, в която изпада страната. Тогава този коефициент пада до 1,1. След това вече постепенно се покачва", казва проф. Надежда Илиева от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Но прогнозата е, че населението у нас ще намалее с около 30% в следващите 20 години. Експертът добавя, че към 2050 година България ще бъде около 4,5 милиона. Според специалистите, проблемът у нас не е толкова с раждаемостта, колкото с застаряването на населението и високата смъртност. Въпреки това, с надежда да са част от промяната на тези тенденции, но и с отговорност да осигурят достойно бъдеще на децата си, Невена и съпругът ти за втори път си тръгват от майчин дом с бебе на ръце.

Новородените в „Майчин дом" от началото на годината са повече от 200. Д-р Юрий Хранов казва, че все повече жени предпочитат нормалното раждане. По негови думи през миналата година е имало по 8 раждания на ден, а сега са по 10.

Ако тенденцията се запази, тази година „Майчин дом" може да надмине рекорда, който постави през 2023-та. Рекорд, който за акушер-гинеколога доктор Юрий Хранов е резултат от ежедневни чудеса, предаде Нова.


В категории: Животът


13
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
13
Коментара по темата
13.
Бургазлия
27.01.2024 18:48:53
1
9
И в момента сме около 5 милиона .
Не виждам драма!
Така или иначе България ще изчезне , както и много други държави погълнати от по големи държави.
Българите ще бъдат едно малцинство , примерно в рамките на Турция и след няколко века ще изчезнат хептен като шумерите
12.
истината
27.01.2024 17:51:48
7
12
Лошият комунизъм ни направи за 45 г близо 9 милиона население-а Хубавата Демокрация за 33г ни направи под 6 милиона--- ами честито--яжте банани -КОЙТО НЕ СКАЧА Е -ЧЕРВЕН!! тепърва населението ще намалява рязко- очаквам до няколко години да сме под 5,5 мил -защото нацията е много болна- наркомани -психично болни,, и възрастни -в комбинация с много некъдърни лекари и липса на сестрии медикаменти реплики в аптеките---лоши канцерогенни храни които никой не проверява в магазините-лоша питейна вода--- положението ще е като в Газа след воината--такъв геноцид никога България не е била подложена --молете се да сте здрави и да оцелеете
11.
Юда
27.01.2024 16:18:40
2
14
Че то сега е толкова населението ни!
2050 година сигурно ще сме територия на Турция, ако националните предатели си свършат работата и си приберат 30-те сребърника
10.
Христьо от назареД
27.01.2024 16:14:28
2
5
това е щото масово изповядват "традиционните християнски ценности" плодят се и се множат. Изобщо висок морал - много деца вярност не е като да се чукат с който им дойде. Не не са като гадните джендъри педали и всякакви ЛГТБ :) Те са за традиционното семейство :)
9.
само да отбележа
27.01.2024 15:50:54
1
10
Ако е за сметка на качеството,лошо няма!
8.
До 5
27.01.2024 15:08:12
1
5
Пикая на такива като теб молоумници
7.
Наблюдател до 5
27.01.2024 15:01:11
3
1
Без гърци и румънци.
6.
Възмутен теляк
27.01.2024 14:59:19
0
14
До скоро даваха прогноза от 5.5 млн. души през 2050-та година. Явно е по-зле положението от очакваното.
5.
Бургазлия
27.01.2024 14:34:52
15
8
Даже съм 100% сигурен , че след смъртта на Бойко Борисов , всичко ще се срути и територията ще бъде предадена на съседите гърци,турци и румънци.
4.
Вие сега ли разбрахте това!?
27.01.2024 14:33:46
1
21
За 30г. плюс преход от 9млн на 4,5! Ами темпа е чудесен горе долу за 100години със опростачане и всякакви пороци и чалгализация една нация от 10 милиона население сама се затрива! Това е извода и скорост на темпа на самоунищожение 10милиона за 100 години!
3.
Турчин
27.01.2024 14:09:39
8
9
Прекрасна новина. Може и преди 2050 г. да изчезнат българите.
Това е радост да всички народи на Балканите... Ще живеем без завист,злоба, реваншизъм ....
2.
И много
27.01.2024 14:09:29
0
16
Прости журналя до тогава ще изчезнат
1.
Не виждам проблем
27.01.2024 13:56:48
2
22
И без това боклуците са много
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори