Рецепта за немско шпецле
Любимата немска паста
Необходими продукти:
400 г брашно;
4 яйца;
100 мл вода;
50 г краве масло;
1 щипка индийско орехче;
сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното, разбитите яйца, водата (трябва да е хладка) и щипка сол. Бърка се, докато се получи средно гъсто, разтегливо и лепкаво тесто. Оставя се да почине 10 минути, покрито с фолио за свежо съхранение. Върху дъска се разпределя част от тестото и с шпакла, която се намокря във водата, за да не лепне тестото, се изрязват тънки ивички, които се избутват направо в тенджера с подсолена вряща водата.
Другият вариант е тестените ивици да се оформят с преса за картофи. Щом изплуват на повърхността, се изваждат от водата с помощта на решетъчна лъжица. Прехвърлят се в тиган със сгорещеното масло и се запържват за кратко. Подправят се с индийското орехче, сол и черен пипер, пише bonapeti.bg.
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
