×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сиело, Сол, Аура - сред най-популярните имена за 2024 г.


Сиело, Сол, Аура - сред най-популярните имена за 2024 г.
Ключови думи: имена, 2024
16 Януари 2024, Вторник, 16:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Атмосферичните имена са нашумяла тенденция, която не носи товара на традиционните възможности за кръщаване

Ефирни имена, асоциирани с открито небе, ще летят нависоко през 2024 г., смятат от Nameberry.com – най-големият уебсайт за имена.

Опции като Аура, Сиело и, разбира се, Еър, са готови да скочат по популярност сред англоговорящите родители през 2024 г.

Атмосферичните имена са нашумяла тенденция, която не носи товара на традиционните възможности за кръщаване. Те едва ли ще станат новите класики или семейни реликви, предавани през поколения. Предназначени са да се извисяват сред хората, които ги носят, и може дори да се изпарят след 15 или 20 години, когато малката Еър реши да промени името си – възможност, която днешните семейства приемат.

Тази тенденция се харесва повече на по-младите родители – тези, които са израснали в интернет, където всичко е ефимерно. Децата на новото хилядолетие и поколението Z разбират, че съществуването е толкова преходно, подобно на история, публикувана в Snap или Instagram, така че защо да не се спрат на някое неуловимо име?

Вижте няколко имена, които и вие може да харесате за бъдещето си дете, в случай че искате да направите избор, който ще може да се произнася лесно на повече места по света.

Айра
Това леко и ефирно име към момента набира популярност. Може да се разглежда като вариант на името, произхождащо от думата Air (от англ. – въздух), подобно на името на сина на Кайли Дженър, Aire - или като вариант на арменското име Ara, което означава крал. Вероятно по-голямата част от 128-те родители, кръстили своите момиченца Aira през 2022 г., са се вдъхновили от първия вариант. С обявяването на името Aire в началото на 2023 г. се предполага, че Айра ще продължи да бъде разпространено.

Аура
Това дамско име значи „мек бриз“. В гръцката и римската митология Аура е титанът на бриза и свежия, прохладен въздух на ранната сутрин. Но в противоречие с нейното мирно излъчване, митологичната Аура е трагична фигура, в крайна сметка превърната от Зевс във фонтан. В края на XIX в. името Аура не е толкова необичайно: то достига номер 511 в списъка за социално осигуряване през 1882 г. Принцеса Аура е герой в комикса за Флаш Гордън, а в момента името е популярно в някои райони на Централна Америка. Алтернативи на Аура за тези, които харесват звученето на името, но искат да смекчат духовното усещане, са Аурия, Аурора и Аурелия.

Зефир
Ако търсите име, което носи лекота и прохлада, това може да е вашият избор. Произхожда от гръцки и значи „западен вятър“, а в митологията Зефир е гръцкият бог на западния вятър. С много европейски вариации, това име често се среща в компютърни и видео игри, герой е в детската книга “Silverwing” и се появява в комиксите „Бабар“ като маймуна.

Сиело 
Името може да се използва и за двата пола. Вариантът за момичета произлиза от испански и се свързва с Дева Мария. Cielo е думата за „небе“ на италиански и испански, а на испански започва да се използва в чест на María del Cielo – титла за Дева Мария, означаваща „Мария на небето“.

Сол
Още едно име, което може да се използва както за момичета, така и за момчета. То значи „слънце“ и произхожда от испански, португалски и скандинавски. Сол се използва самостоятелно от векове (носи го една от дъщерите в испанската епична поема от 10-11 век „El Cantar de mio Cid“) и се среща и като кратка форма на марианските имена Мария дел Сол и Мария де ла Соледад, както и на сродните имена Марисол и Соледад. Известен носител е аржентинската телевизионна водеща (Мария) Сол Перес.

Сол влиза в Топ 1000 за първи път през 2022 г., задминавайки предишния фаворит сред слънчевите имена, Солей. Други интригуващи по-дълги форми включват Марисол, Соланж и Солвейг.

Солана
Името идва от испански и означава „слънце“, „слънчева светлина“.

Светъл и топъл вариант за лятно момиче, името може да бъде чуто в няколко видео игри. Солана Роу е и истинското име на певицата, известна като SZA.

Съни
Макар и използвано най-вече като прякор и умалително име, може и да ви хареса достатъчно, за да избере официалното име на детето си така, че да може да използвате Съни на галено. Вариантите за пълно име в такъв случай могат да са Станислав, Станислава, Станимир, Станимира, а защо не и Силвия.


В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Нов лозунг: Най-безмисленото
17.01.2024 07:39:24
0
1
Какво ни интересува кои са най-популярните имена сред англоговорящите? Или нямате вина, че преписвате от чужди статии?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори