×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ и Великобритания разпалват конфликта в Близкия Изток, продължават ударите в Йемен


САЩ и Великобритания разпалват конфликта в Близкия Изток, продължават ударите в Йемен
В операцията участват самолети, бойни кораби и дори подводници, бомбардират позиции на бунтовниците Хути
12 Януари 2024, Петък, 13:20 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Атаката идва ден, след като Иран превзе петролен танкер. Техеран е основен съюзник на бунтовниците Хути

Въздушни удари срещу Хути бунтовниците в Йемен нанасят от рано тази сутрин военни единици на Великобритания и САЩ. С това се маркира първата реална експанзия на военните операции в Газа след атаката от 7 октомври м.г. срещу Израел.

Обичайните заподозрени - САЩ, Великобритания, подкрепени от Австралия, Нидерландия, Бахрейн и Канада, са обединили сили и атакуват цели на бунтовниците в страната. Ударите са нанасяни от самолети, кораби и подводници.
Както вече се е превърнало в традиция при войните на Вашингтон в Близкия Изток, атаката не бе координирана нито с ООН, нито с американския Конгрес.

Хути бунтовниците, които от близо десетилетие водят ожесточена война със правителството на Йемен и Саудитска Арабия, в която спорадично се включват и външни играчи, заявиха, че не се страхуват. И отвръщат на ударите по кораби в Червено море. Междувременно и военните в Йемен обявиха, че всяка атака по територията им ще бъде посрещната с жестоки и „болезнени удари по британски бази, бойни кораби, плавателни съдове и навигация”. Заплахата вече е разширена и към САЩ.

Към момента има информация, че бомбардирани са били позиции на бунтовниците в столицата Сана, както и срещу най-големия пристанищен град на Червено море Ходейда. Цели са поразени и в Дамар и на няколко места в област Саада.

Настоящата атака срещу Хутите идва ден след като Иран „превзе” кораб в залива. Петролният танкер, на който военни нахлуха вчера, всъщност се оказа ирански, конфискуван преди близо 2 години от САЩ при навлизането му в териториални води. На практика Иран си върна, макар и с военни цели, отнетият плавателен съд и целия товар в него - нефт от Ирак. Това съвсем не е случайно, тъй като бунтовниците Хути са подкрепяни от правителството на Иран. В същото време самите Хути пък нанасят вече трети месец атаки в Червено море заради случващото се между Израел и Хамас в Газа. Атаките са фокусирани върху плавателни кораби, които пътуват или под израелски флаг, или са собственост на израелски компании.

"Съединените щати и Великобритания носят пълна отговорност за криминалната агресия срещу народа на Йемен. Тя няма да остане ненаказана и без отговор. Йеменските въоръжени сили няма да се поколебаят да атакуват вражески цели, за да защитят Йемен, неговия суверенитет и независимост!", заяви Яхия Сари, говорител на армията на хутите.

По всичко личи, че за пореден път в Близкия Изток се разпалва конфликт, който има шанс да ескалира жестоко и да доведе до хиляди жертви сред цивилното население. Това, разбира се, става още в първия месец на 2024 г., която ще е ключова за бъдещата външна и вътрешна политика на САЩ заради предстоящите през ноември избори за президент.

Очаквайте подробности!

 




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
30
Коментара по темата
30.
Военнопрестъпници*
14.01.2024 11:32:10
0
3
вместо "военнопленници"
29.
Нова
13.01.2024 09:16:31
0
5
Война е от жизнена необходимост за досегашния хегемон, както Рокфелер имаше нужда от 6та или 7ма сърдечна трансплантация. Разни пикльовци се надъхват тук, сигурно искат да правят тиймбилдинг с американчетата и да веят шарения флаг на запада. Хората против които се изправя неназованата все още коалиция от типичните военнопленници- сащ, англия, франция, белгия и някои други, са от друга порода. През предишните войни в близкия изток и северна Африка технологичният превес на терористите от нато бе аналогичен на превесът на картечницата над винтовките. А сега Русия след като ги въоръжи, за да защитят правото си на живот и самоопределяне ще видите откъде изгрява слънцето. Мача се обръща. Нахлузвайте пантофките, слагайте грейките и гушвайте вибраторите, ще отнеме известно време.
Да живее Русия! Да живее България!
28.
гръцки СМИ
12.01.2024 18:49:35
0
2
За случката със задържането на "гръцки кораб" до бреговете на Йемен, нямаше информация в българските СМИ. Това е пояснителна информация от гръцки СМИ:
"Русия застава на страната на хусите и дава ново измерение на войната срещу САЩ и Великобритания
Заловеният гръцки танкер беше прехвърлен в Бандар Абас, Иран - Резултатите от нападението на САЩ и Великобритания срещу хусите са лоши - Саудитска Арабия призовава за "сдържаност" - Арсеналът на шиитските бунтовници е голям"
https://cutt.ly/ewJA1Fma
(Актуализация – Оригинална публикация 13.50): Русия зае ясна позиция в полза на милициите Хути, контролиращи Йемен и осъди въздушния и военноморския удар на САЩ и Обединеното кралство, обвинявайки Вашингтон и Лондон в нарушаване на международното право, както е посочено в Хартата на ООН!
Гръцкият танкер St NIKOLAS на корабособственика Стаматис Моларис (Empire Navigation) под флага на Маршаловите острови беше прехвърлен вчера на котвена стоянка Бандар Абас в Иран, която беше заловена вчера от иранските сили за сигурност с общо 19 моряци ( 18 филипинци и един грък).
САЩ "вдигнаха ръце" и заявиха, че не могат да направят нищо, за да освободят екипажа, който е обвинен в нелегален транспорт на петрол до САЩ.
Това е абсолютно същият кораб, който беше конфискуван... от САЩ по обвинение, че превозва ирански петрол, беше транспортиран до САЩ, където петролът беше разтоварен в американските рафинерии.
Сега той превозваше петрол за САЩ и иранците казват, че току-що са си върнали петрола, който им принадлежи!
27.
Българин
12.01.2024 16:47:23
5
5
Помярите сащ Великобритания Израел са типични терористи измет и трябва цялостно онищожаване на помярите сащ Великобритания Израел и света ще си одъхне
26.
Защо
12.01.2024 16:27:22
2
3
Се блокират коментарите на проевропейски настроените читатели, а дебилната общност бива оставена да се вихри тук?Кой има интерес да се насаждат кремълски в Бургас?
25.
Кремълска пропаганда
12.01.2024 16:24:24
2
4
Брутално се излива в някои провинциални сайтове.
24.
"обявяване на нова война" май?
12.01.2024 15:59:34
5
7
Това е "обявяване на война" според международното право, поредната война разпалена от САЩ в Близкия изток.
Забележете, че хусите обявиха, че ще атакуват всички кораби, собственост на израелски компании, до спиране на израелския геноцид в Газа, където вече има над 23 000 убити граждански лица, от тях над 7 000 деца и хиляди жени, ранените са няколко пъти повече, няма вече функциониращи болници в Газа, както и снабдяване с медицинско оборудване, лекарства, ток, вода. Това е тяхното условие и са подкрепени от всички арабски държави в Близкия изток.
Забележете, че хусите обявиха като отговор на американски военни атаки, няколко неща:
1. Атаки срещу всички военни бази на САЩ в Близкия изток. Забележете, Ирак вече обяви ултиматум на САЩ, да си изтеглят всичките войски от Ирак. Иран има достатъчно ракети да ги унищожи всичките,като отговор на терористичния акт в Иран.
2. Атаки срещу рафинериите на Саудитска Арабия, което ще се превърне в световен проблем.
3. Прекъсване на всички оптични кабели минаващи по морското дъно, което ще предизвика банкови проблеми в Азия, след прекъсване на тези комуникации.
4. Иран вече е доста близко до затваряне на Аденския залив за танкери, което ще е световен проблем.
23.
???
12.01.2024 15:44:39
4
1
Да не се бърка някой за войната в Персийския залив - 1990 г. и инвазията в Ирак през 2003 г. ?
22.
Бат Танас
12.01.2024 15:42:28
7
5
Удри мамка им краварска
21.
Еха,
12.01.2024 15:22:18
6
3
Боли ме снайпера колко пари са изпратени българите от Чикаго, питай майка си щом с негри се съешава . В империята на разврата само гейове, лизби, траверси, наркомани и алкохолици. Малкото негърче от Аларма имал трудно детство като Тайсън и го шибали отзад.
Използването на чужд псевдоним се нарича плагиатство, но краварите какво могат сами да измислят, нали не знаят на глобуса къде се намира България.
Попитай един американец на кой континент се намира България, толкова са тъпи и прости като последователите им педерунгели.
20.
Ха Ха Ха
12.01.2024 15:12:29
14
4
Време е САЩ И ВЕЛИКАБРИТАНИЯ ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА!ДАВАЙ Путин, не ги бави повече!Пусни им по една от новите ракети
19.
Лоста
12.01.2024 15:05:30
0
2
Имам в предвид мойта майка, която чистеше на хамерикански военен в България. Още с тати не знаем, къде сме, пиене, рога и простотия от сутрин до вечер, но всичко това без да заминем за Русия. Тези 300 000 българи в Чикаго, колко ли пари са изкарали и пратили в България?
Защото ние с тати само простотия, алкашизъм и пълнел на WC то сме допринесли. Айде да идва Кадиров че пак ще се пиша Ахмат Сила, Кадиров съм, Кадиров идва и т. н
Ама мама избяга.
18.
Лоста
12.01.2024 14:58:25
8
2
Не са фенове на Кадиров , но са осъществили американската мечта качени на чернилките в поза ездач. Джендърската секта на Сорос, майка му я пляскали черните и той се пръкнало хибрид с къдрава коса и черно лице малко на баща си прилича.
Малоумник с ментални увреждания, неграмотни кравари , ибрик ще кажеш на баща ти дето те правил, може и малкото отроче да е наследило гените на баща си хем с жени да се пляка и него да пляскат отзад тротинетка. ГМО американска лява резба, от две различни раси тъпо ограничено юпи.
17.
Хах
12.01.2024 14:53:23
2
13
Преди време писах, ще САЩ няма много да ги траят тези въоръжени от Русия хуси, правещи се на пирати и ще ги запукат с бомбите.
Световната търговия е по важна от някакви си ислямски цигани
16.
hehe
12.01.2024 14:51:40
2
14
Да припомня на помнещите избирателно, че иракчаните влязоха в Кувейт и тогава американците ги погнаха обратно.
15.
Те
12.01.2024 14:51:10
11
6
Те хубаво разпалват, за да си продават оръжията само че вече те ще бъдат разпалените. Западът се напълни с хора от тези земи, които удрят и всеки техен удар по арабите води до ответен в техните страни. 11 Септември, Гара Точа Мадрид, Лондон, Париж, Ница 80 премазани от камион. Арабите не се дават. С толкова много арабско население в Европа показва, само че скоро войната ще бъде в Западна Европа. И то ще бъде жестока война.
14.
Да бе
12.01.2024 14:47:08
1
15
САЩ и Англия разпалвали война. Хусите се наричат партизани на Алах, те са сепаратистка ислямска сунитска терористична организация, която атакува мирни цели. Много ясно, че ще им отговорят подобаващо.
13.
Аtr
12.01.2024 14:43:07
1
8
Извинявайте,но простия русофилистия колкото и да се маскира,пак се вижда от Космоса,като Китайската стена.
Не съм фен на чалмите,само чаках Кадиров при мен и мама. Останалото за Байдън,Сорос и репресиите в Луганск го прочетете и не питайте дали съм битли русофилистия и фен на Хамас,Иран,Северна Корея и др симптоми на русофилистикИбрикпростотията.
Само да кажа,че един таен ухажор посетител на мама ми обясни че в едно семейство в Украйна,често се случва единия да е руснак а другия украинците,та много украинци се бият за Русия,а много руснаци за Украйна. Ако някой,който не е ибрикРусофилистия като мен,може да ви обясни за "репресиите срещу рускоезичното население" и защо руската пропаганда дори не споменава за такива преди 2014г (преди идването на Гиркин и компания) и анексията на Крим,готов съм да го запозная с мама и да го приема за истински тази!
12.
Геле
12.01.2024 14:31:10
3
16
Хуситата ще станат на пусита, бой с томахавките!
11.
Atr
12.01.2024 14:28:28
16
10
Ако не беше дядо Иван, щеше да бъде Ердоган и да носите фесове. Коментар по темата не одобрявам радикалните ислямистки организации които нападат цивилни граждани в Израел и пиратите да нападат цивилни кораби. Но от джендърската измет на Байдън и Сорос се пропуска нещо в Украйна руското население в Луганск и Донецк е било подложено на репресии.
Оправдават краварите за всеки военен конфликт по света, а критикуват Русия за всичко . Един пример защо Буш младши нападна Ирак и откриха ли това което търсиха там?
Не харесвам арабухите, но да се гледа еднакво и за двете страни. Не съм от Възраждане или от БСП да не се обърка някой , че съм симпатизант на тези партии.
10.
До 7 гошко
12.01.2024 14:26:17
2
11
Русначев, нещо те гъбаркат!
Сайтчето ваше, мутрофанова спонсор и пак ви гъбаркат. Амииик не става само с пиене, пропаганда и кадировска любов. Армия, рубла, спецназ, разведка и всичко ви е фейк.
Само кадировската любов май е истинска. Защо иначе велика насилена армия ще бяга наобратно към тилът към кадировските съпрузи?
9.
28
12.01.2024 14:23:06
2
15
Много го бавеха даже . Някакви орки нападат кораби , играят го важни .
8.
Гошко
12.01.2024 14:15:49
11
5
Флагман, тези зомбирани дебили под мен, отглеждате ли си ги или са самостоятелни свободнопасящи телета?!!
7.
XX
12.01.2024 14:12:46
4
14
Шойгууууу, Герасимов, учитесь как наносятся ударьl с воздухе!
Защо нашите въздушно космически сили бомбят училища и детски градини, докато великата ни педофилмародер почтиАрмия избяга от Киевска, Черниговска и Сумска области?
Защо ултра хипер вафлите ни Кинжал се оказаха фейк?. Защо арестувахте 3ма инженери създатели на Кинжал, а ни мамите че ултра хипер вафлата Кинжал-Москвич е топ неуловима?
Шойгууууу, къде е крайцера Мацква, най-големия десантен Саратов, ракетния Асколд, подводницата Ростов на Дон, десантния Минск, десантния Новочеркаск, къде е Василий Бех, Адмирал Макаров, къде е Вагнер, къде най-добрия спецназ в "светът на Рабсия" - Кадировския Тик Ток спецназ?
Къде са най-елитните профи подразделения нападнали Киев и Украйна и избягали там от където са нахлули?
Шойгууууу, къде са 360 000 роцки загинали?
Молти съ генерал еленовъд Шойгууууу, кажи че воюваме срещу НАТО и Галактиката, че така само срещу Украйна, напраууууу смяяххх!
Тези сега хути мути Иран Барбаджан, няма ли да унищожат Запада, или вече уРоспийката го унищожи?
Тя Европа замръзна ли?
Защото в уРоспийката 19 региона позамръзнаха и палят огньове на улицата!. Буахайайайа.
6.
Гаварит Москва
12.01.2024 14:11:31
0
15
Русначев пак се прояви.
5.
До 1
12.01.2024 14:10:37
2
17
Флегманите са си заклети ватенки от години насам. И за гъбичките по краката им са виновни американците
4.
Снайпер
12.01.2024 13:55:20
6
22
Прекалено много ги бавиха тези чаршафосани мангасари. Бой по празните кратуни, сега ще почнат да пискат като малоумните палестинци и да показват снимки на дечица с кетчуп, ама каквото повикало, такова се обадило! Родните копейки също очаквам да се включат в хора на защитниците на мангалски ценности.
3.
Гошо
12.01.2024 13:45:46
12
23
В момента всички имат интерес да има война, но най-вече азиатските неандерталци. Там повечето живеят 100-150 години назад. Русия, Иран, Ирак, всякаквите там "...стан"-и... В момента, в който хората надигнат глави и се опитат да живеят нормално веднага се забърква някакъв конфликт като се обвинява веднага целокупния запад и готово.

Напълно естествено е САЩ и останалите играчи да се възползват на макс от цялата тази работа - всеки на тяхно място би го направил. Обаче е факт, че откъдето са минали янките местните си ги искат отново, понеже виждат как може да се живее по-добре. За справка - карибските държави, централна Америка, даже и Афганистан. Преди няколко години живях за едно известно време в Панама и местните даже се молеха САЩ да поеме отново ръкловодството на канала, понеже го бяха забатачили от некадърност и корупция след като американците им го оставиха.
И обратно - откъдето минат азиатските орки след тях осоляват земята, изгарят всичко и се молят да не ги виждат повече.
2.
VPN
12.01.2024 13:42:04
9
21
Това е намек към бункерния плъх с токчета, да гледа Кочината как за нула бройки може да я изомбят с наистина точни бомби, да гледа и да пълни гащите в бункера.
1.
Значи
12.01.2024 13:32:30
17
39
хизбула напада музикален фестивал в Израел, хутите превземат кораби в международни води, като пирати и после САЩ и Великобритания са виновни?
Моля да се свържете с главния си мозък!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори