×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Русев убит за отмъщение?


Кирил Русев убит за отмъщение?
Ако бяха успели да изгорят трупа, шансовете на полицията да открие убийците щеше да са нищожни, коментира Росен Йорданов
10 Януари 2024, Сряда, 08:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Планът на Петър Александров и Александър Кинов е добър, коментира криминалният психолог Росен Йорданов 

Убийството на Кирил Русев е било планирано. Намерението на Петър Александров и Александър Кинов е било жертвата да не получи шанс да живее. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ криминалният психолог Росен Йорданов. Той намекна, че бизнесменът е ликвидиран за отмъщение.

„Имало е запор на имущество на Стоян Александров заради делото. Това е допълнителен катализатор на процесите, защото, след като си с такива огромни финансови загуби, търсиш компенсации“, обясни експертът. 

Още през 2016 г. Русев споделя, че е жертва на лихварска дейност от вече покойния бивш финансов министър Стоян Александров, който е баща на единия от обвиняемите, каза пък водещият Златимир Йочев. 

„Със сигурност от подготовката, която личи от вземането на фалшиво име, което да камуфлира трупа, гласен за кремация, непремерените действия при изтезанията, изнасянето на личната карта и телефона извън границите на България подсказват, че подготовката е била по-скоро за летален изход. Със сигурност изглежда като организирано престъпление“, добави той.

На въпроса как разчита действията на обвиняемите Йорданов отговори, че като наказание.

„Имало е и опит да се измъкне още нещо от жертвата предвид дългогодишните претенции, но нещата изглеждат такива – жертвата да не получи шанс да живее. Тази сериозна подготовка подсказва, че намерението е за убийство“, подчерта той.

„Двамата обвиняеми са целели да заблудят полицията и да спечелят време, тъй като са предполагали, че ще попаднат веднага в обектива на полицаите, тъй като няма как да прикриеш един толкова дългогодишен финансов спор“, поясни криминалният психолог. 

Когато има убийство, първите мотиви са любовни или финансови, добавя той.

„Това ми прилича на добър план. След изгарянето на трупа, шансовете на полицията да разкрие убийството щяха да са нищожни“, каза още Росен Йорданов. 


В категории: Крими


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
17
Коментара по темата
17.
Такива неща без подкрепа не се случват
10.01.2024 14:48:53
0
4
Поне се разкри схемата по замитане на следите и стана ясно защо знаковите убийства не се разрешават. Помбите ли случая с Рагевски и намесенара пигребална агенция? Защо погребалните агенции са свързани с мутри? Колко мераклии има да си праввт частни крематориуми?
16.
Ами
10.01.2024 13:31:20
0
8
Ами правете си изводите.Бивш фин министър слава богу умрял е бил лихвар или казано престъпник който управлява държава.Тоз дето го убили що е взел такива пари от него Има банки дават кредити и никой не те убива.Той предполагам ги е върнал но нее върнал лихвите и затова са го убили.Абе писаха кмета на варна завлякъл дойче банк в холандия със май 30 милиона.Те не забравят.Как спят такива хора Йрадци лъжци и управляват.Това е нвнормално
15.
Тик так тик так
10.01.2024 12:22:26
1
6
Часовникът на дълга беше поставен на балкона на една от най-красивите столични сгради, намираща се на кръстовището на ул. „Раковски“ и бул. „Цар Освободител“, така че да се вижда не само от обикновените граждани, но и от представителите на властта, които отиват на работа в Министерски съвет или Министерството на финансите.
Часовникът обаче беше свален под натиска на властта с мотива, че е поставен върху сграда паметник на културата. Сега часовникът се завърна, само че той вече се намира на кръстовището на улиците „Аксаков“ и „Раковски“, на около 30 метра от сградата на финансовото министерство. Причината – отново е гласуван бюджет с много голям дефицит и дълг, който ще нарасне стремглаво и до края на следващата година ще достигне 48,9 млрд. лв., а до края на мандата на това управление ще е вече 70 млрд. лв.
Новото е и предложението за поставянето на такива часовници, виртуални или физически, на сайтове и сгради. „Ще подаваме данните за тези часовници от уебсайт. Това ще е публична информация, няма да съдържа никакви оценки. Ще бъде нещо като термометрите, които измерват и показват градусите. Така обществото ще е информирано и всеки ще може сам да си прав изводите. Брутният външен дълг на страната в края на октомври 2023 г. възлиза на почти 42,410 млрд. евро (44,4 на сто от прогнозния брутен вътрешен продукт - БВП). Това е с над 1,6 млрд. евро (3,7 на сто) по-малко в сравнение с края на октомври 2022 г. (44 млрд. евро, 51,3 на сто от БВП), съобщава Българската народна банка.
14.
ППромяната
10.01.2024 12:13:35
2
12
Завлече всички ни, външни дългове, военни ангажименти ...всички сте длъжници.
13.
Ставри
10.01.2024 12:00:33
0
4
Знам за един подобен случай тук в Бургас. Един завлече бая хора с обещания и пари. Кой ли ден на някой ще му кипне.
12.
do 4
10.01.2024 11:50:57
0
4
неподготвения си ти......чакай и се надявай да ти върнат парите до второ пришествие.....
длъжника ти обещава,че ще ти върне парите...днес ...утре...ми то живота си отишъл в обещания.......па ти си чакай....
колко народ изпотрепаха,затова,че не са върнали пари които са взели в заем.....
11.
След този случай
10.01.2024 11:27:07
0
3
Вероятно доста длъжници ще побързат да върнат парите които дължат някому....!
10.
Зелената сделка - Ти си Европа
10.01.2024 11:12:48
0
6
В момента прекариатът се състои от три фракции, поради което е класа в процес на създаване, а не класа за себе си. Първата фракция се състои от онези, които попадат в прекариата от общностите на работническата класа. Липсва им образование и се чувстват лишени поради изгубеното минало. Техните предшественици имаха трудова сигурност, пенсии и т.н. Те искат това минало. Мнозина слушат психопати-популисти и неофашисти, които приписват своята несигурност на мигрантите и малцинствата. В цяла Европа и другаде мнозина гласуват за националистически, ксенофобски и расистки дневен ред. Втората фракция се състои от мигранти и малцинства, които се чувстват лишени от дом, жизнеспособно настояще. Най-често те държат наведени глави, концентрирайки се върху оцеляването. Но когато политиките заплашват дори това, те се бунтуват в дни на ярост или се присъединяват към някаква фундаменталистка кауза. Те са крайните обитатели, лишени от права навсякъде. Третата група са интелигентните, образованите, предимно млади. Те страдат от относителни лишения, като им е отказано бъдеще, живот на достойнство и удовлетворение. Но те не слушат неофашистите; те гледат да възстановят бъдеще, като се стремят да създадат хармонично общество, основано на равенство, свобода и екологична устойчивост. Сред третата група се засилва усещането, че те не са просто жертви, а могат да отвърнат на удара. Тази част от прекариата иска да се бори за трансформиращ дневен ред, предназначен да премахне себе си чрез преодоляване на условията, които го определят. Въпреки това, прекариатът е новата опасна класа, защото всички в нея отхвърлят основните политически институции. Много от тях не са гласували. Това не означава, че те са политически апатични, просто че основните партии и политици не са разбрали техните нужди или стремежи. За разлика от стария социалистически проект, борбата ще бъде за преразпределение на ресурсите, необходими за личностно развитие в екологично устойчиво общество: сигурност, контрол върху времето, качествено пространство (включително общите), освобождаващо образование, финансови знания и капитал. Всички са по-неравномерно разпределени от доходите. Прекариатът няма сигурност, няма контрол над времето, натъпкан е в обедняващо пространство и губи общите блага (. .), обект е на комерсифициращо образование, липсват му финансови познания и му се отказва достъп до капитал. Оформя се контрадвижение. Прекариатът отново се ангажира с политика. След неолибералната антиутопия Бъдещето отново е на дневен ред. Прекариатът трябва да бъде авангардът на една нова прогресивна ера. Гай Стандинг е професор по икономика, SOAS, Лондонски университет.
9.
1989- 2024 - 2030
10.01.2024 11:10:38
1
7
.... времената се връщат в една отминала епоха на феодализъм, в България демокрацията е само обещана и е нарисувана на стената. Българската политическа система е профеодална, силно обвързана със всякакви родово, племенно, кръвосмесителни, кланови и съсловни зависимости. ((Режими от рода на нашия политически режим не могат дори да бъдат реформирани.))
Тази българска политическа система може да бъде само демонтирана, и то много внимателно, за да не се срути и да затисне всички. Това са режими от периферен пиратско-компрадорски тип. Те могат да живеят дълго, ((а могат и да се срутят изведнъж и някак неочаквано.))
8.
Божков лайв
10.01.2024 10:34:53
5
17
От над 9 400 000 българи в България през 89та до сега новият режим ликвидира и прогони над 4 000 000 . Днес сме под 5 000 000. Геноцид който и през турско робство не е съществувал в такъв размер.
7.
Средновековието римейк
10.01.2024 10:32:51
2
9
((Да, превръщането на България в глобално евро-сметище беше просто цената, която субектът на властта беше съгласен охотно да заплати, за да постигне целите си - ((защото Властта е винаги в името на Себе си.)) ((Тя е такава реалност, която не вижда причини за себе си извън себе си.)) Особен тип реалност - тези, които я притежават, могат да си мислят каквото си искат, но самата Власт като реалност е винаги при себе си и се разширява.)) ((Това е разбиване на големия обществен интерес, разрушаване на обществото, заради интереса на някаква частна съсловна група.)) ((Това, образно казано, е интересът на червея за сметка на ябълката.)) Много добре помня как преди години, разговаряйки с представителите на това съсловие, те не криеха своята злобна, саркастична омраза към всички останали: „Народецът ли? Ха, ха, ха..." Да , това са две Българии, две култури, които живеят на една и съща територия, но те просто си пречат. За сега те не успяват да намерят някакъв приемлив мотив за съвместно съществуване. Дори в едно кастово общество, каквото е индийското, кастите наистина не се допират, но имат механизми за общо съществуване. А нашите два свята просто не намират начин да живеят на едно и също място. ((Едната, малката група, аз наричам българяни. Те присъстват в българската територия с правата и морала, прилягащи фактически на агресор.)) ((Това е малко хищно племе, което е завладяло своята територия и няма никакво намерение да преживява в някакви компромисни форми с другите - арийци срещу дравиди, конкистадори срещу маи, османлии срещу гяури и пр.)) Тоест, имаме отношение между агресор и подчинените нему. Това са неприкрити форми на антагонизъм с невъзможност за каквато и да е търпимост извън условието ((за абсолютно и безусловно подчинение от страна на покорения етнос.))
6.
до 5
10.01.2024 10:32:24
8
4
Мислех че се геъмна преди нова година тъпак тролев
5.
4та национална катастрофа
10.01.2024 10:31:31
5
13
Хората на новия ден са децата на хората от стария ден. (Нямаше нов елит, който да изтласка стария. В България нямаше трето съсловие, което да унищожи първото и второто, та ако ще и с гилотина.) (У нас просто елитът вътрешно се преобразува, изтласка напред децата си и се оказа, че това е успешно само за тях.) В провинцията степента на приемственост е около 60-70 процента. В София е между 50 и 60 процента. Но в малките градчета в провинцията като събереш градските големци и направиш списък и след това отвориш списъка на ЦК на БКП, ще видиш 50% съвпадение на фамилии, които в момента държат властни политически, икономически, криминални и културни позиции в града и в окръга. Например Овчаров, или Бобоковите… Децата на секретариата и на ЦК на БКП, в най-лошия случай децата на окръжните комитети – сега е тяхното време. Това е положението – обществото в България беше и е йерархично. (Сега дори е по-лошо, защото вертикалните лифтове са напълно блокирани.)В България стана не смяна на елита, а възпроизводство на елита. )(Родителите на днешния елит отстъпиха назад, върнаха се в селските си вили и пуснаха напред децата си), които вече бяха получили съответното образование. Десетилетия преди 10 ноември 1989 г. в България се въведе системата на (езиковите) гимназии. Имаше и училище за особено надарени деца. Т. е. новият български елит след падането на Живков беше вече отдавна подготвен да заеме нови социални функции. Българската специфика е, че не един елит си е отишъл, а че родителите на сегашния елит са в Чужбина и са изпратили във властните позиции на политиката, държавното управление, икономиката и културата своите деца. Ето точно тези деца бяха успешно издирвани от „Отворено общество“. Просто съвпаднаха две неща – крачката назад на родителите, които дадоха тласък на децата си под лозунга „Това време е наше“. Българският политически продължител на „Отворено Общество“ е именно кръгът „Капитал“. Българският политически модел е в жестока криза, отвъд всяка възможност за ремонт. Новият елит идва от тъмното и от студеното и заема властните си позиции в епоха на социален безпорядък, объркване, безвремие.
4.
До 2
10.01.2024 09:37:49
5
14
Изказа се неподготвен май!!
Защо ще ликвидираш човек, който ти дължи голяма сума пари?!
Как ще си получиш парите от мъртъв длъжник?
Другаде е "заровено кучето"!!
3.
Държавата милиционер номенклатурия
10.01.2024 09:22:51
3
9
Ако беше добър нямаше половин софия да го знае . Таман ваште милиционерски унуки наредени на хранилка паляци нишо не могат да измислят бе милиционер зад тях са самонадеяни щото имат гръб.
Ако ги осъдят значи гъебъ им ги е метнал на вълците да не го компрометират
2.
Завличат те
10.01.2024 09:21:14
8
10
С голяма сума пари,във валута....
и не са 1000 лева а 200 000 $
Ти как ще реагираш.....???
Май друга песен ще запееш...а....???
Няма ли да ти се иска да ликвидираш този който те е завлякал....я си признай честно....

до 1
1.
З
10.01.2024 08:51:40
8
19
Взел е 1000 лв на заем оня му е искал 200 000 лв с лихвите и го е убил като куче. Горкия човечец.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори