×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убиецът на бургаската банкерка за една бройка да излезе предсрочно на свобода


03 Януари 2024, Сряда, 15:12 ч.
Автор: Флагман.бг

Бившият военен застреля с незаконен пистолет 57-годишната банкерка пред дома й в Бургас, защото му отказала фирмен кредит

67-годишният Любомир Симеонов, който преди 10 г. уби банкерката Павлинка Йовчева в Бургас, поиска да излезе предсрочно на свобода. На първа инстанция Софийският градски съд уважи молбата му, но Апелативният съд му отказа, пише вестник 24 часа.

Бившият военен застреля с незаконен пистолет 57-годишната банкерка пред дома й в Бургас, защото му отказала фирмен кредит. През юни 2013 г. купил за 900 лв. пистолет от двама роми в Павел баня. На 24 септември изчакал сутринта пред дома й в Бургас Павлинка Йовчева. Към 8 ч. тя излязла и минала покрай него. Той извадил от чантичката си заредения с патрон в цевта пистолет „Макаров", свалил предпазителя му и насочвайки го от разстояние между 0,5-1 м. към гърдите на жената произвел изстрел. След това се качил на колата си и тръгнал към София, като искал да отиде в национална телевизия и да разкаже какво е направил. По пътя обаче размислил, стигнал до Сливен и се предал в полицията. Симеонов получи наказание 20 г. затвор.

Първоначално е лежал в затвора в Бургас, а след това е преметен в София. Изтърпял е фактически 10 години и 2 месеца, от работа – 3 години и 3 месеца, или всичко 13 години и 5 месеца. Остатъкът за изтърпяване е 6 години и 7 месеца. Първоначалният „строг" режим е бил заменен с „общ"  през 2019 г., а от 2021 г. е прекатегоризиран в „открит тип", като от юли 2021 г. изтърпява наказанието си в Затворническото общежитие „Казичене". Назначен е като „чистач – район паркинг", а от ноември месец 2021 г. търпи наказанието си в условията на лек режим.

СГС прецени, че осъденият се е поправил, няма наказания, многократно е награждаван, включва се в мероприятия, държи се уважително към затворническата администрация. Първоначалната му оценка на риска от рецидив от 66 точки е редуцирана на 11 точки към момента. Посочено е, че при него се наблюдава положителна линия на поведение и поправяне и са налице положителни резултати от провеждания с него корекционен процес, поради което и становището на затворническата администрация относно молбата му за постановяване на условно предсрочно освобождаване е положително. 

Прокуратурата и втората инстанция на съда обаче смятат, че установената положителна тенденция за поправяне следва да бъде надградена и да е трайна и необратима. Спазването на установения ред и правилата в затвора не са достатъчни, за да бъде прието, че е приключил процеса на превъзпитание и да бъде постановено условно предсрочно освобождаване от остатъка на наложеното наказание, който в конкретния случай не е малък, макар това да не е решаващия фактор. Доказателствата за поправянето на осъденото лице е нужно да бъдат затвърдени, мотивира се съдът и отхвърли молбата му.


В категории: Темида


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
9
Коментара по темата
9.
Виж ти
10.02.2024 23:44:53
0
2
Чета и не мога да повярвам. Днес Президента и министъра на правосъдието на Унгария са подали оставки заради помилване на престъпник прекрил извършител на педофилски изнасилвания. У нас в България началника на Софийския затвор, е предложил за предсрочно освобождаване при изтекъл едва половината срок от присъдата на един садист убиец Любомир Асенов Симеонов при това лъжец и крадец . Началникът се спотайва, въпреки че е подал невярна информация на съда, че убиецът Симеонов видите ли се е поправил, и е обещал повече да не убива. Невярна справка за отработеното време. Не е представил справка за платените суми по присъдено то обезщетение на членовете от пострадало то семейство. Може би от срам че уж убиецът Симеонов е работил десет години, а цялата сума се равнява на една месечна заплата на началника на затвора. Затова си задавам въпроса има ли в България законност, справедливост, неподкупност и морал.
8.
Виж ти
28.01.2024 18:16:00
0
2
Днес при Георги Любенов психиатри търсеха отговор на въпроса защо се увеличават предумишлените, садистични убийства в България. Усмелиха се да разкрият освободените предсрочно се някои истини.
1. Наказанията у нас за тези престъпления са много малки, а възможността за предсрочно освобождаване ги прави нищожни. Затова 90 процента от от тях извършват нови престъпления защото липсва страха от реципрочно адекватно възмездие. Ако Симеонов е знаел.,че ще бъде екзекутиран едва ли щеше да убие. 2.Направи се извода, че садистите убийци имат повече права от гражданите. Изумен бях от изнесеното, че в затворите има детектори отчитащи дишането на убийците в килиите, да не би някой да умре и семейството мо да съди затвора. Задавам простичкия въпрос, а в колко от болниците у нас има такива..трябвало на садистите убийци в килиите да се осигурят четири квадратни метра жизнено пространство, тоалетна, мивка и т. Н. иначе, затвора в съда. И си мислиш, в колко ли от къщите в ромските махали и не само там хората имат тези удобства и защо те нямат правата да отнесат исканията си в съда и да получа обезщетение. Извода, че в България садистите убийци имат повече човешки права от гражданите е ужасяващ.
Отговора на Въпроса защо се увеличават жестоките убийства е ясен.
7.
Виж ти
26.01.2024 09:31:25
0
2
Днес чета, че в САЩ щата Алабама за предумишлено убийство с огнестрелно оръжие извършено през 1996 година на жена майка на деца е извършена екзекуция на убиеца с азот. В България за абсолютно същото престъпление, при това на длъжностно лице пускат на свобода садиста убиец Любомир Асенов Симеонов само след изтърпяване на половината от срока на наказанието и то с мотив, че се е поправил, като е обещал повече да не убива. Там в САЩ е демокрация и защита правата на човека и екзекутират убиеца. Тук в България е демокрация и защита правата на престъпника убиец и след десет години го освобождават. Както се казва коментарите с излишни.
6.
Изи
04.01.2024 00:24:51
1
4
Ехе, садиста убиец, лъжец, мошеник и крадец Любомир Симеонов явно се е разделил със сериозна сума от откраднатите от банките един милион двеста и петдесет хиляди лева кредити за да омилостиви и склони затворническата администрация за лек режим и положително мнение за предсрочно освобождаване. Чудно е обаче решението съдиите от Софийския градски съд. Те явно не отчитат опасността за колегите си съдии и прокурори издали и мотивирали осъдителната присъда. Ще припомня, че през 2017 година Симеонов в книгата си заявява следното,, изляза ли за обвинението, присъдата и мотивите към нея непременно ще потърся сметка,, Не забравяйте, че Симеонов търси сметка чрез оръжие. Просто още веднъж се запознайте с дело 364 на БОС от 2013 година.
5.
до тъпаците долу
03.01.2024 17:44:54
14
2
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ХВАЛИТЕ ПРОПАДНАЛ ДЯДКА УБИЛ НЕВИННА ЖЕНА, БОКЛУЦИИИ
4.
Мунчо
03.01.2024 17:18:53
1
17
Съдиите и прокурорите са по големи престъпници от този човечец
3.
puertoriko
03.01.2024 15:34:55
5
47
този човек е единствения смел човек в съвременната история на тази кочина , изправил се е сам срещу банкерската мафия и накрая е убил една гад , мафиотка. Вижте само за каква присъда става въпрос 20 години , при положение че си е признал , предал се е, няма други наказания , му дават най-високия таван кажи речи за да покажат кой управлява тази проклета територия и как е могъл да посегне на мафията. Даже това че е имал добро поведение, работи в затвора и е излежал 13 години не е склонило прокурорите , това си е символично и е за послание за всички останали които биха дръзнали на подобно действие
2.
Дернев
03.01.2024 15:30:49
3
24
Трудно ще го пуснат, защото тогава може и други банкери да пострадат. Освен ако не национализират банките, че все по-нагли стават.
1.
Някой
03.01.2024 15:21:24
2
54
Абе, ...... май не му беше отказала, ами си беше поискала една доста голяма част от кредита, за да му одобри документите и да му го отпуснат!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори