×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът и Мария Габриел заговориха за победа и за по-качествен живот заради Шенген


Премиерът и Мария Габриел заговориха за победа и за по-качествен живот заради Шенген
Акад. Денков и вицепремиерът Мария Габриел отбелязаха, че въпреки всички пречки, предразсъдъци, скептицизъм, сме постигнали заслужена победа
31 Декември 2023, Неделя, 17:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Беше трудно извоювана, споделиха те в съвместното си изявление

Присъединяването на България към Шенген с вдигането на контрола по въздушните и морските граници в края на март 2024 г. е огромна стъпка напред след 12 години преговори и шест месеца усилена работа на правителството и Народното събрание. Тя се случи, въпреки всички пречки, предразсъдъци, скептицизъм, огромни геополитически и вътрешнополитически интереси. Това обявиха в съвместното си изявление премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

„Това е трудно извоювана, но заслужена победа за България. Защото докато убеждавахме държавите, които ни спираха по пътя към Шенген, направихме онези важни стъпки, които ни гарантират по-качествен живот тук – в България“, добавиха те. 

„Класирахме се на първо място в света по най-бърз напредък в правосъдната система - и това обърна позицията на Нидерландия, която ни спираше толкова години. Този напредък е изключително важен, защото няма как да живеем добре и да се чувстваме пълноценни, ако всички българи не сме равни пред закона и не се справим с корупцията. Надеждно защитаваме границите на Европейския съюз, защото това са и нашите граници - и това в крайна сметка обърна и позицията на Австрия“, коментираха двамата. 

„Постигнахме този успех въпреки враждебната политическа среда и бума на дезинформация, който има отражение върху цяла Европа - и засегна и темата Шенген. Противно на разпространените фалшиви новини през последните дни, няма нови условия, свързани с броя на мигрантите от Сирия и Афганистан, които България и Румъния ще регистрират и приемат като държави членки на Шенген“, обявиха те. 

„Ще продължим, както и досега, да прилагаме условията от Дъблинското споразумение. България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна. И това са фактите, които са безспорни“, добавят премиерът и вицепремиерът. 

„През март ще станем част от милионите европейски граждани, които летят и плават свободно. Десетки хиляди български граждани ще се възползват от тази възможност всеки месец след март. Това е пробив и за бизнеса, туризма, културата в България, пред които се премахват много пречки и се отварят нови възможности“, добавят те.

„Всичко това, стъпка по стъпка, се случва благодарение на Вас, българските граждани. Вашата воля да има работещо правителство и работещ парламент, изигра решаваща роля, за да стигнем до днешния пробив. Затова благодарим на всички, които не пощадиха усилия, за да постигнем огромен напредък по пътя на България в Шенген още след първите 6 месеца“, пише в съвместното им изявление. 

Продължаваме да работим с още по-голяма убеденост, че принадлежим към тази общност, добавят те. 

„Вярваме, че е въпрос на време политическите процеси в Европа да доведат до отпадане на контрола и по сухопътните граници – в полза на европейските граждани, част от които сме и ние. Пожелаваме Ви весели новогодишни празници и още по-успешна Нова 2024 година!“, казаха още Денков и Мария Габриел.
 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
50
Коментара по темата
50.
До48
01.01.2024 11:45:44
9
7
Учудва ли те това което радев казва? Мен не ме учудва. Русофилите в българия всички говорят по един и същи начин Главното в тяхната пропаганда се базира на това Да обвиняват противника в това което те самите са.Или това което те самите са вършели или вършат Един вид заблуда на тълпата и изчистване на собствения имидж пред нея.Този прийом е измислен преди повече от 100 години от болшевиките Използва се и до сега в русия и от кадрите им в българия В бсп Леви копейкин президента и обкръжението му.
49.
Гачо
01.01.2024 11:07:39
3
9
Ам гъл и Гаргамел са голямо зле за България!
48.
Импийчмънт
01.01.2024 09:20:42
9
11
Прочетох снощната реч на президента Радев и съм объркан. Вместо обединител на нацията той се е превърнал в класически четирихилядник, като тези подпомагащи руската пропаганда и влияние в България. В нея той говори за:

- "Икономическа несигурност" - този акцент на президентът е странен, тъй като точно неговото служебно правителство обяви, че държавата е пред фалит, а бюджетният дефицит ще е 6-8%.За последните 6 месеца, обаче дефицитът бе смъкнат на 2.5%, а фалит не само няма, а кредитните агенции оценяват перспективата за развитие на страната като добра, докато спестяванията на домакинствата само в банки са близо 80 млрд. лв., а лихвите по кредити сред най-ниските в Европа.

- "Цензура". Забравяйки как докато управляваха неговите служебни правителства от екипа му се обаждаха в национални телевизии, за да съветват журналисти какво и как е правилно да говорят.

- "Корупция". Отново забравяйки как при управлението на неговите правителства сред бизнеса бе станал известен т.нар. "Път на Коприната" - указващ точния път, по който може да бъде спечелена една обществена поръчка и свързан с близки хора в екипа му.

- "Стрелките на историята се връщали назад", заради скъсването със символите на комунизма. Не, г-н президент, истинското връщане на стрелките го правят тези като Вас, които ни връщат към руската орбита и саботират всеки опит България да се отдели гравитационно от Путин.

- "Безнаказаност" - Радев е забравил, че преди дни гласувахме шестата поправка на Конституцията, която въвежда чаканата над 30 г. съдебна реформа и ще даде възможност законът да е над всички. Президентът бе обещал да предостави свои промени в основния закон, но така и не спази това свое обещание.

- "Разграждане на националния суверенитет" - очевидно Радев приема, че влизането ни в Шенген (за което той не направи нищо, но опита да си припише заслуги) е такова. Но то всъщност гарантира истинският суверенитет на страната - далеч от всякакви антиевропейски усилия.

- "Отказ от достойство" - Радев отдавна не може да говори за достойнство - неговото собствено е в Кремъл. Още от момента през 2022 г., когато обяви, че Русия бързо ще приключи с Украйна и стигайки до перманентното саботиране на всички опити България да окаже адекватна военно-техническа помощ на Украйна.

В речта си Радев апелира за единение и лидерство. Той е президентът и е добре да знае, че най-близкият път за постигане на единение и лидерство е като спре да обслужва интересите на Путин в България.

Разбирам, че Радев е засегнат от това, че не получи персонална честитка от Путин за Нова година каквито имат Вучич и Орбан. Причината е, че той не успя да прокара изцяло руските интереси, а 2023 г. бе лоша за него в това отношение. Надявам се и никога Радев да няма шанса с вредоносните си действия да получи новогодишен поздрав от Кремъл. Едно е сигурно - той е първият български президент, който накара големи групи в обществото да организират акции за изключване на телевизорите докато трае неговата реч.

Важното е България да се движи в успешна посока - след промените в Конституцията и Шенген да продължим с положителен доклад през юни за еврозоната и дата за приемане на еврото, както и Шенген по суша. Допълнително - да продължим с истински независими и работещи регулатори, реформа в службите за сигурност, извървяване на всички стъпки, за да завърши съдебната реформа, противодействие на руското влияние и мощен старт на всички големи инфраструктурни проекти.

Успешна 2024 година!
47.
PS
01.01.2024 05:47:02
4
12
В Алиекспрес вече продават крила "Бългериан прайд", с които признателното българско човечество може да се възползва от феноменалния успех на не-правителството - "въздушния Шенген".
46.
Много золуми сториха
01.01.2024 02:15:06
5
16
Те със сигурност се уредиха с по-качествен живот. Дали не е за сметка на обикновените хора?
45.
*********
01.01.2024 00:42:26
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
44.
1
01.01.2024 00:41:05
2
9
"Шенген по въздух и вода “отпушва” български износ за 40 млрд. лева https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16716135"
43.
Хей ХХ ,
01.01.2024 00:27:16
1
15
май намери кой да те прибере !
42.
6.
01.01.2024 00:25:19
2
17
Вместо Авганистанец може ли в къщи да прибера бивш доносник от ДС ? Искам да е със славно комунделско потекло и да ми пие човеците ,всеки ден ( както на някой ДС колега ) . Сериозен съм .
41.
777
01.01.2024 00:23:33
4
11
С 200 ще ги таковат сглобката, Пори от Симитли искал през шортите да им го сложи. Да го духат променливите, без вазелин отзад да го поемат.
40.
XX
01.01.2024 00:15:50
12
6
До 39

Кой бе, про'с'так неграмотен?
85% неграмотни про'с'таци САМИ си гласувахте за сглобката която заслужавате.
Малко ви е мачкането!
Дано Новата 2024 донесе мачкане на трета!
ЩЕ!
39.
Дъното
01.01.2024 00:05:34
6
9
Ударихме го...Даже и по бай Тодорово време не са ни е бава л и така...
38.
XX
31.12.2023 23:05:43
13
12
До 30

"Пази боже прибери си тези лъжци ,мислят че българина е прост, продажници."

Ц! Дай им Боже още един мандат, та да организират няколко пъти мобилизация на десетки хиляди про'с'таци гласували за ЕС!
37.
Чебурашкин
31.12.2023 22:56:16
19
19
Харесва ми как болшевишката смрад не се спря да вие на умряло последните 3 дни заради Шенген. Свиквайте! Еврото идва 2025г.
Наздраве!
36.
37
31.12.2023 22:48:36
17
17
БРАВО БЪЛГАРИЯ копейки духайте ебете си путката майчина
35.
6.
31.12.2023 22:44:59
4
15
С много любов напомням на гостите от Русия за квадратчето “ провинения “ в новата Шангенска форма за временна виза . Нищо сериозно - просто отметната ли е , никой не пита : неплатена такса към домоуправител ли е , руска пропаганда ли е , просто отметка.
И толкова много сълзи после !
34.
RVG
31.12.2023 21:52:01
4
16
Ква далавера е изедници,за какво ни имате?.Тотална набутвация,вместо да им тропнете със крак,и да им кажете нас този вид Шенген не ни устройва,дръжте си ги.А сега бедна България ще трябва да храни и тези нелегалните.Тотално анти българско правителство със всичко до сега от край време.Егати,изтормозихте го тоя народ.
33.
XX
31.12.2023 21:45:17
8
17
Всички про'с'таци гласували за ЕС на 2 Април трябва да вземат задължително по един афганистанец у тях. Я като зет, я като баджанак.
32.
Първо
31.12.2023 21:29:05
2
20
Да си вземат утях в къщи по един талибанин рязан да ги обича по няколко пъти на ден, и тогава да говорят за успехи.....от сухоземна граница щеше да има полза , да минават шофьорите и другите работници по-бързо . Тоя въздушния и морския е за крадливите ни бизнесмени , да ходят безконтролно с яхтите и по европа
31.
Гнома
31.12.2023 20:10:24
4
32
Да харизаш България за гето на мюсюлмани терористи -
афганистанци и сириойци, да събираш тази п.а.плач от цяла Европа ...
Това било постижение казват американските
п.о д.логи и чираци Плъха, Жирафата и Наркомана.Кирчо Дрогата
30.
Иван
31.12.2023 20:10:08
4
23
Пази боже прибери си тези лъжци ,мислят че българина е прост, продажници.
29.
ТБС
31.12.2023 20:07:40
4
25
На тези продажни уроди им пожелавам, всичко което ще се стовари върху Българския народ, да им се връща стократно, до десето коляно.сързечни и безкористни пожелания от една майка. На селяндурката неграмотна Габриел и желая живот като на всички умъртвени животни с любезното съдействие на съпруга и.
28.
Демоните на Да Винчи
31.12.2023 19:48:04
1
14
Европейската аристокрация е решила да даде Еуропа на Исляма, това е геополитиката - привидно губят територията... Но какво печелят? Къде ще се изнасят, те и капиталите им? Може да ви звучи абсурдно, но Кисинджър подсили Китай едно време, за да могат Unitated Snakes of Xamerica да си ОТГЛЕДАТ нов Враг. Битката между цивилизациите тече... А наше село е в промеждутъка...
27.
До 27
31.12.2023 19:41:03
4
20
Българина,по лесно ще може да емигрира,няма да чака 40 мин за паспортна проверка на летището,а само 35мин. ;)
26.
Абе
31.12.2023 19:16:23
5
29
Тия хора са тотално далеч от реалността. Толкоз.
25.
Успех!
31.12.2023 19:03:49
22
17
Браво, малка крачка към успеха! Излезе информация в румънската преса, че след изборите за европейски парламент (юни) започват преговори за сухопътните граници.
24.
Evstati
31.12.2023 19:00:39
10
36
Какво общо има Шенген с качествения живот тук, зеро, голяма кръгла нула, ама да се изпиарстваме ние двамцата.
23.
ЕС
31.12.2023 18:52:16
32
16
Като ви чета коментарите си заслужавате мизерния живот.
Ще кажеш ,че Габриела ви е виновна че като малки сте се правили на гаменчета и отворковци и сега работите за 500€.
Никой не ви е виновен,сами сте си виновни!
А Шенген е хубаво нещо като цяло.Ама те дори не знаят какво е!
Тъпани
22.
zig-zag
31.12.2023 18:41:52
10
11
Обявяваме война на Австрия,Германия и САЩ! После,ще видим какво ще стане.Амин!
21.
Мдааа
31.12.2023 18:40:46
4
27
Дано новата година да не е весела за Лаборанта и сие ,да има много протести и да си подадете оставките. Да сме на първо място по протести многобройни.
20.
лъжливото овчарче
31.12.2023 18:38:34
2
13
Кво да коментирам тез,те и преди са си били добре.
19.
XX
31.12.2023 18:36:45
10
22
Не ревете про'с'таци неграмотни!
На 2 Април ВИЕ си ги избрахте!
18.
XX
31.12.2023 18:35:03
8
30
Напълно заслужена победа за ВСИЧКИ про'с'таци дето на 2 Април гласуваха за ЕС.
Дано 2024г посрещат зетьове и баджанаци афганистанци.
17.
Az
31.12.2023 18:34:23
4
33
ОЧИЛАТИЯ ИЗПЕДЕРАСТЕН МИШОК И
ПРОДАЖНАТА МАСТИЯ С ЖИРАВСКА ШИЯ
ПОРЪЧКОВИ БОКЛУЦИ
В ЗАТВОРА ВИ Е МЯСТОТО
МАМИЦАТА ВИ евроГЕЙСКА
16.
Лъжите на сглобката
31.12.2023 18:22:07
5
31
Гаргамел и Деню са все на държавната софра, какво знаят за живота изобщо.
Синекурни длъжности, порции, кола и шофьор изцяло издръжка от данъкоплатците. Тръгнали да лъжат хората, такъв шут ще получат скоро , че ще ходят при корумпираната клика в Брюксел за постоянно пребиваване. Тези хора не защитават българските интереси, какво да се очаква от чужди граждани, временно дошли да крадат.
15.
Щраусът и метлата
31.12.2023 18:21:43
5
22
На снимката какви ги плещят?
14.
Какви българи са тези ?
31.12.2023 18:20:33
3
48
Мария Габриел е в Брюксел при семейството си.

Там е и Христо Иванов. В къщата, която са купили с жена си и където живее жена му.

Кирил Петков е в Канада при семейството си.

Асен Василев е в Сингапур където му е свърталишето.

Делян Пеевски е в Дубай при жената и дететето си.

И какво общо имат с нашият живот тези хора ? С проблемите и копнежите ни на нас българите.
За тях България е сметка в която получават пари за предателствата си.

А в края на слугуването си, като Денков например, ще го наемат да изнася лекции из САЩ срещу приличен хонорар.

ПРЕДАТЕЛИ ТОВА СА ТЕ !
13.
ГГ
31.12.2023 18:17:55
4
44
Това някакъв новогодишен виц ли е ?
12.
evrodagata
31.12.2023 18:12:57
3
33
Нашия го наклецаха и разправя колко хубаво било!
11.
така така
31.12.2023 18:10:01
3
41
Тези на какви наркотици са???
10.
ПФУ
31.12.2023 18:08:36
5
47
Афганци колкото Царево ще ни ги изпратят да ги отглеждаме у нас и това било ПОБЕДА ???

Нито сте БЪЛГАРИ !
Нито сте Православни !
Ние. българите нямаме НИЩО ОБЩО нито с Габриел нито с Денков !

МРЕ ТЕ ПРОДАЖНИЦИ !
9.
Gabarit denkov
31.12.2023 18:06:45
2
14
Na flagman tapotiite varvqt
Po ka4estveniq jivot 500 Euro za osigurovki na godina otgore
Taxa smet +30%
8.
Бклци
31.12.2023 18:05:59
4
42
Плъшокът и кощрамбата, прочетете трите условия, които трябва да изпълним за тази велика победа, бе нещастници долни. Прочетете третото условие, но пред НС.
Такава подла пасмина сте, че даже ме е яд да ви псувам.
7.
Re
31.12.2023 18:02:33
8
34
Не е точно победя, не е и загуба…… по-скоро победа за неудачници и второ качество хора….. така можем да я определим тази победа на този псевдо Академик
6.
ХХ
31.12.2023 17:55:41
56
23
Най-успешният премиер последните 20 години. Нищо общо с банкянския корумпиран пр'остак. Браво академик Денков! България е зад вас!
5.
И естествено,
31.12.2023 17:54:44
9
35
промиването на мозъци продължава с пълна пара! А то дори не е нужно... Мнението на нормалните и мислещите няма да се промени, а празните кратуни бездруго са единственият техен електорат и са си на тяхна страна.
4.
въпрос с повишена трудност
31.12.2023 17:54:30
9
47
марийката габриел да не е била мъж преди и сега да се прави на жена???
3.
Браво
31.12.2023 17:47:58
16
19
Не забравяйте Ганьовци, безпомощни сте.
2.
Един нормален
31.12.2023 17:47:09
13
54
Идиоти! Управляват ни безмозъчни, послушни идиоти!
Тежко ни!
1.
stalinka
31.12.2023 17:46:02
11
55
продажно корумпирано номенклатурно племе,жалко,но народът ви мрази
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори