×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Победа или брутален автогол за България


Победа или брутален автогол за България
Австрийски медии коментират, че министър-председателят ни е приел условието страната ни обратно да приеме 6000 мигранти, предимно от Афганистан
28 Декември 2023, Четвъртък, 15:31 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Не знам за какъв безспорен успех говори Николай Денков, само да не усетим след броени месеци какво унищожително за всички ни съгласие е дал

На прага на Новата година премиерът Николай Денков обяви, че можем да се похвалим с безспорен успех - "След дълги и сложни преговори България и Румъния влизат в Шенгенската зона по въздух и море, като Австрия пое ангажимент за продължаване на преговорите за сухопътните граници”.

След официално запитване от наша медия до австрийския канцлер Карл Нехамер, говорителят на федералния министър на вътрешните работи Кристоф Рейзер обясни, че в момента всъщност не се водят преговори за присъединяване към "сухопътен Шенген".

Денков обаче пропусна да „се похвали”, че за да се случи това, с което се перчи в момента, ние и румънците сме отстъпили и за най-скандалното условие на австрийците -  „приемане на търсещите убежище лица, с акцент на тези от Афганистан и Сирия, от страна на Румъния и България”.

Макар той да обяви, че се касае за дългоочаквана победа, „въздушния и морския” Шенген са с дата март 2024, докато за този, който всъщност е съществен и ще имаме наистина безспорни ползи – сухоземният, няма конкретна дата, просто е уточнено, че ще се дебатира през следващата година.  Постигнатата договореност е отстъпление от позициите ни, т.к. ние настоявахме Виена да се обвърже с конкретна дата и за приемането ни в Шенгенското пространство по суша.

Нидерландия

Нидерландия, за разлика от Австрия, спазари махането на ветото доста по-лесно. Както е известно, вече бившият нидерландски премиер Марк Рюте и служебното му правителство обявиха, че не виждат повече проблеми за присъединяването на България към Шенген, последва и решението на парламента, в което партията му имаше мнозинство. Рюте, както сам не крие, е решил да продължи политическата си кариера като шеф на НАТО, в краен случай председател на ЕК, а и за двете позиции ще му трябва убедителна подкрепа. Процедурата предвижда, че генералният секретар се избира от Съвета на НАТО, но след това трябва да бъде одобрен от правителствата на всички страни членки. Тоест това няма как да се случи без гласовете на България и Румъния. В този случай спокойно можем да кажем, че поговорката: и агнето цяло, и вълкът сит, има нагледно приложение.

Разбира се, за разлика от нас, които получаваме така желаното от Нидерландия срещу много малко, опонентите на Рюте логично могат да оспорят колко принципна е позицията му, че България и Румъния не изпълняват критериите в членство в Шенген, но всъщност изведнъж този проблем се изпарява мълниеносно, особено след като бившият министър-председател договаря лични облаги. Но това не е наш проблем...

Дъблинско споразумение и австрийските изисквания

Не така обаче стоят нещата с Австрия, напротив. Както вече писахме по темата, страната през последните годни е буквално залята от афганистанци и сирийци, като първите са в челните статистики на най-тежките престъпления, извършени в страната – изнасилвания на млади момичета, включително и деца, както и убийства – отново предимно на млади жени. Именно същата тази сган Австрия иска по най-бърз начин да върне към нашата страна, като освен това в бъдеще не допуска повече подобни елементи на своя територия.

Най-накратко, според Дъблинския регламент, бежанците са ангажимент на първата страна на ЕС, чиято граница с пресекли – в нея те трябва да бъдат регистрирани и да им бъде разгледано заявлението за предоставяне на убежище. Едно от причините да ни казва „не” за Шенген Австрия, е именно тази. И за разлика от Нидерландия, това наистина е принципна позиция, като проблемът за нас обаче занапред ще стане огромен.

Освен връщането на въпросните 6000 афганистанци, оттук-насетне ще сме задължени да построим още бежански лагери, които да могат да поемат огромния наплив на бежанци, които до момента ползваха страната ни предимно транзитно.

Румънският вестник “Адевърул”, като се позовава на правителствени източници, посочва, че лидерите на ЕС са се договорили за реформа на системата за убежище и миграция, установяване на по-ясни правила за проверка на нелегалните мигранти при пристигането им в ЕС, премахване на биометрични данни, процедури за подаване на молба за убежище и др.

От друга публикация от началото на месеца в австрийски всекидневници, например Der Standard, става ясно, че Виена няма да отстъпи за никакъв Шенген, ако мигрантите, които са били регистрирани в България и Румъния и след това подават молба за убежище в Австрия, не се върнат в двете страни. Според австрийското министерство на вътрешните работи тази година това се отнася за 2000 души, които трябва да се върнат в Румъния, и за 6000 души, които трябва да се върнат в България.

Макар първоначално, след обявяването на условията на Австрия преди няколко седмици, министър-председателят ни да заяви, че няма да се съгласим на връщането на афганистанци и сирийци обратно тук, според австрийските медии, той е отстъпил. Разбира се, нищо подобно не може да прочете в нашите медии – те само възторжено отразяват последните думи на Денков, че най-накрая успяхме.

Бежанските лагери у нас

Са крайно недостатъчни – първо, второ – от отворен тип, което означава, че ако в момента се изсипе такава огромна бройка предимно криминално проявени и рискови хора, които са почти само млади мъже, буквално си слагаме бесилото собственоръчно.

Още през 2016г. имаше идея част от лагерите у да бъдат преобразувани в такъв от затворен тип, но тогава редица НПО-та се противопоставиха – не било хуманно, тези хора не били престъпници, не можело така да им ограничаваме правата.

Положението в Харманли, Любимец, Пъстрогор, през годините неведнъж е било повод за дискусии, а действията на обитателите на тези лагери – част то криминалните хроники. На всички тези места местните българи отдавна са се самоорганизирали, като без никаква подкрепа от властите, се опитват да защитят имуществото си, но предимно честта на жените и дъщерите си. Властите видимо са безсилни, а ако поисканото от Австрия се осъществи, няма никакво съмнение, че ще се стигне до сблъсъци между жителите и бежанците.

Ако случайно сте забравили, нека да припомня, че по данни на МВР от началото на тази година, профилът на нелегалните мигранти е: предимно млади мъже от Афганистан на възраст 13-18 г и без образование. И още един изключително важен, но непознат и некоментиран от медиите ни факт: Центърът във "Военна рампа"  в София има договорни отношения с „Втора МБАЛ-София“ за изследване на костната система за установяване на реалната възраст на съмнителни, представящи се за непълнолетни чужденци. За 2021 са изследвани 40 лица и САМО 4 от тях са били на възраст под 18 години!

За 2022г информацията не беше официално огласена – не е трудно да се досетите защо, нали? Тоест в София и в страната се разхождат неизвестен брой младежи, от които беззащитни деца са буквално единици, а останалите са момчета и млади мъже в разцвета на силите и сексуалната си активност. И пак да уточня – това е само към момента, преди Австрия да изсипе у нас залелия я многохиляден контингент.

Не знам за какъв безспорен успех говори Николай Денков, но вероятно буквално до месеци ще усетим какво унищожително за всички ни съгласие е дал, приемайки обратно хиляди неконтролируеми и агресивни друговерци на българска територия.


В категории: Политика


50
Коментара по темата
50.
Либераст
31.12.2023 10:31:29
1
1
Ех, Виктория, Виктория... сега ще си върнете ли жлъчните думи и мисли обратно в недрата на собствената ви злоба, пристрастия и журналистическа нескопосаност?
49.
Иво
31.12.2023 01:30:36
0
0
Брутален автогол!!! Настава време за революция
48.
Чужди агенти
29.12.2023 20:03:21
1
3
Сегашното правителство за пореден път показват, че са чужди агенти. Оставка и на съд, за дейност срещу интересите на държавата
47.
Joker
29.12.2023 18:40:46
0
6
Всички бежанци които влизат в България да се прехвърлят към Австрия! Бежанци не ни трябват защото на българина ще му писне и последиците от това ще бъдат сериозни.Чашата е на път да прелее!
46.
до 26
29.12.2023 13:00:08
1
4
В "малка грешка" си:
1) Забележи, че ако от Франкфурт летиш за Лондон, отново те чака опашка "Шенген". Но проблемът не е във Франкфурт, а на летището в България, където те проверяват като престъпник по 1 час, ако си бил дълго в чужбина и идваш в България.
2) Забележи, че всичко това е на път да се промени - вече започнаха предварителните стъпки към европейската цифрова идентичност.
На летището във Франкфурт, започва изпитание на система за проверка на пътниците с дигитален паспортен контрол и скенери за лице от името на Европейската комисия. Пътуващите например до Канада вече няма да трябва да преминават през паспортен контрол. Паспортът се поставя на мобилния телефон и чекът и бордната карта се обработват цифрово. Единственото нещо, което пътникът трябва да направи след това, е да сканира лицето си.
Цифровият паспорт в момента все още е доброволен, но това може да се промени скоро в бъдеще.
Можем да очакваме E-ID през 2025 г. Това също ще означава, че скоро вече няма да можете да правите международни пътувания със самолет без този E-ID. От 2025 г. лицевото разпознаване ще се използва на всички летища в Европа. Пътуващите от 63 държави, които идват в Европа, предоставят своите данни, пръстови отпечатъци и лицево сканиране предварително, преди да заминат.
След това тези данни се съхраняват централно и се свързват с полицейските системи.
В действителност това е установяването на китайската система за контрол.
3) Това не се отнася за "сухопътния" Шенгенски контрол на камионите по границите на България. Километричните задръствания по границите ще останат, което оскъпява всички превозвани продукти до "гетото" на "свободния пазар" на ЕС.
45.
Христо
29.12.2023 12:13:06
11
6
Никакъв Шенген,а затваряне на границите за българите които допускат единствени в Европа партии коато Възраждане ,ИТН...Пропагандатари като Волгин,Кеворкяновци ,Руменовци,президент -слуга на Русия и медии като ,,Поглед,, ,Пик,,...и куп подобни манипулатори...Каментотори обезверяващи народа,просташки и вулгарен език на шутове и лакей в парламента уронващи и убиващи авторитета в институциите...Как да ни искат ??? Къде е демократичната общност,къде е интелигеццията,къде се честните и неподкупни журналисти????
44.
"Премиерът мишок"
29.12.2023 12:05:11
4
10
Ненапразно в пик бг наричат Денков "Премиерът мишок", защото не споменава името на Христос в своето ЛГБТ "Коледно" обръщение. Там също поясниха, че Нидерландия също не е вдигнала своето вето за Шенген, нито "въздушното" нито "сухопътното" вето за Шенген, затова очакват оставката на Денков. За какви "преговори" с Австрия става въпрос тогава, според лъжите на "Премиера мишок" Денков?
43.
Брутална кремълска пропаганда се лее тук
29.12.2023 11:53:41
6
7
Отново
42.
ИнтересътНаЧервеяЗасметка на ябълката
29.12.2023 10:36:42
3
3
Новият елит идва от тъмното и от студеното и заема властните си позиции в епоха на социален безпорядък, объркване, безвремие. в България да живеят два различни народа, които говорят на един и същ език, имат обща територия, но обитават различни социални не етажи - а светове. Българяните могат ясно да бъдат описани като хора, тежко враждебни на всички останали, т.е на българите. Те са убедени, че са по-добрите, по-важните, те са хубавите, умните, енергичните, творческото начало - че са, всъщност, солта на Земята, но че Бог ги е наказал да се родят тук, а те могат да оправят Божията грешка като се легализират и другаде, оставяйки тук имотите си и своите управляващи. Това съсловие е тънката ципа на приемащите се за "първа ръка хора", които общо взето са пренесли всичко, което са могли на Запад. Връщат се тук само за да нагледат имотите си и тези, които им служат. Българи не са, но ако все пак успееш да ги уличиш в нещо българско, те се обиждат. Българяните започват колкото може по-рано да говорят с децата си на чужд език, българският е само за ниско-културно битово общуване, за разговор с прислугата - но не бива да се практикува публично пред хората. Иска им се децата им да не знаят български, за тях е чуждо всичко случило се в България през последните 150 години. Всъщност това са чужденци, които обаче нямат намерение да се връщат там, където са, а и истината е, че те нямат къде да се върнат. Техният генезис е тук, по нашите земи - това са хора тук, но от "отвъдното".
Останалото множество от хора всъщност е "долната класа", "простолюдието", "народецът" - които обитава низините на съвременната българска социална структура - една съвсем тънка ципа свръх богати българяни, второ - умираща, отчаяна, объркана средна класа, но все още много енергична и способна на политически прояви, и на трето място - увеличаващата се долна класа на България. Това е огромна маса - овълчен, отвратен, озлобен, дезинтересиран, политически отчужден народ, който може да бъде и опасен. Той е управляем и може да бъде запален, насъскан срещу цигани, турци, чужденци, включително и срещу самия себе си. На българите непрекъснато им се обяснява, че са нискокачествени, че са грешка на историята, че културата им не същества. И това се доказва не просто на българите, а на децата им - че нашият културен проект не се е състоял, и че е просто една досадна грешка на Историята. Така двете Българии живеят не паралелно, а перпендикулярно и в точката на допир всеки заинтересован с минимални технологични умения може да предизвика тежък конфликт.
41.
4та национална катастрофа
29.12.2023 10:31:54
3
6
Бургасъ е спазарен за крипто туркиш вилает, зона за трайно позициониране на бежански импорт от всякъде. Решено е и в следващите 5 до 10 години да се "стимулира" Банго Васил интеграцията в града. Да ви припомням ли че "нашите" приятели и пазители от Нейто са на пристанището?
40.
Old school
29.12.2023 10:16:38
1
13
Пълна трагедия е ситуацията
39.
Петър Днепърски
29.12.2023 09:34:27
9
2
"Големият експерт" по Шенгенския въпрос - топ журналистката, бащата на руската демокрация, гиганта на мисълта супер Виктория изказа мнение
38.
Дон Корлеоне
29.12.2023 09:26:51
3
11
Точно от бежанците се опасявам. Според мен това не са бежанци, а спящи клетки, които чакат да им наредят да натиснат бутона ......
37.
ТБС
28.12.2023 23:28:52
8
25
Всички от сглобката са за разстрел.
36.
*********
28.12.2023 21:24:21
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
35.
И аз да кажа
28.12.2023 20:41:47
3
10
Миналата година на 31 декември Славейковските кавали и Изгревските мисири фърляха бая бомбички и фойверки и засрамиха Меден Рудник
Ама таз година
Ши им яде гъза милина
34.
ХХ
28.12.2023 19:27:28
9
7
Чакам с отворени обятия млади надарени афганистанци с големи керестета.
33.
Американец
28.12.2023 18:51:14
14
46
Гадно мекотело продаде ни !!!!!Клекна им очилат ГНОМ вместо истински премиер.Направо ме е срам,от този.Само от двама управници съм се срамувал ,че съм Българин.От недоразумението за президент на Бойко -Плевналиев и сега от този уж АКАДЕМИК -ИЗМЕКЯР!!!!!!!!!
32.
До 31
28.12.2023 18:23:15
10
11
Секуритате чека Не е проверка на паспорт И става точно за 5 секунди За това И не го споменах Просто исках да обесня на тази копейка който явно никога не е бил на летище Че разлика между шенген и не шенген има И е важно да сме във въздушния шенген .
31.
До 26
28.12.2023 18:12:56
8
17
Ти нормален ли си? Всеки минава security check без значение Шенген, менген!!! Ти по тая логика като си в Шенген можеш да ми качил 20 кила тротил в самолета!!! Аз като сляза на Франкфурт си слагам паспорта на едни машинки и си минавам без да чакам опашка при митничаря!!! Ти ако нямаш паспорт вземи си изкарай, забавяш се точно 20 сек. повече от тия "в Шенген"!!!
30.
Тука
28.12.2023 18:02:33
11
29
Някакъв триполов педал с пяна на устата пищи че пак Путин е виновен за австрийското спрямо нашия жалък Шибанистан.
29.
28
28.12.2023 17:43:35
42
16
всички путлерски мърши марш в Сибир мизерия като не ги устройва БлагоДенствие в ЕВРОСЪЮЗ
28.
До 21
28.12.2023 17:41:32
7
43
Пишеш абсолютни глупости! Заради Най-слабият ръководител в най-новата история на тая държава, а именно банкянския корумпиран кенеф, България бе в застой 12 години. Румъния стои много по-добре от нас.
"Боядисваме една сграда и сме в шенген"
Боко тъпото 2011г.
27.
26
28.12.2023 17:34:23
24
11
24 не си никаква мери а путлерски трол мърша бягай мизерия Сибир боклук родоотстъпници
26.
До 12
28.12.2023 17:33:51
28
14
Разбира се че се чувства Ти пътувал ли си със самолет ? Най вероятно не си Че да ти обесня Примерно пътуваш от франкфурт за бургас Във франкфурт ако не си шенген Отиващ при полицаите чакаш опашка показваш лична карта Той я проверява и ако не си някой търсен в германия или ЕС престъпник Те пуска. След това минаваш митничар ако имаш ръчен багаж.И тогава може да пътуваш Като кацне в бургас същата процедура. Ако обаче си шенген във франкфурт отиваш направо в чакалнята за отлитащи за бургас.Чакаш пише едно кафе и се качваш в самолета Има ли разлика според теб ? Има и то голяма!!!Браво на правителството че влязохме в шенген Чувстваш се бял човек.
Разбира се единствено ако имаш багаж трябва да чекиш багажа на гишето си за бургас Като си даваш на земната стюардеса куфара и си показваш билета да го видят Някой може да поиска лична карта с билета Но може и да не поиска
25.
25
28.12.2023 17:32:49
6
33
Няма автогол..Това е Цената..Всяко нещо си има цена..А и тези 6000 са минали през нас нашите корумпета гранична с милиони къщи коли банкети .урви и т.н
24.
Мери
28.12.2023 17:18:52
20
32
Свиквайте, долнопробни българи, нали искате евроатлантизъм, ето, имате го, така,че свиквайте и с убийства и с изнасилвания, итн...пада ви се измет продажна....

.
23.
бичме
28.12.2023 17:17:03
2
10
така най вероятно е станало и с арийците които сега населяват нашите земи, вероятно преди векове са изпратени 100-200 глави, на днешно време са над 600 хиляди, може вече и към 1 млн , то може ли да се преброят
22.
Генччоо
28.12.2023 17:15:46
1
37
До Генчо. Не е вярно. Мога да ти дам хиляда линка за това че ние изоставаме от Румъния от 2009 година, но ти не можеш да дадеш нито един за нашето уж предимство през 2019 г. Напротив -те осъдиха и пратиха в затвора премиери, депутати, кметове - при нас няма нито един осъден освен Иванчевс която спираше презстрояването на Младост и строителната мафия и подхвърли пари в колата за което Гешев я държа с белезници цял ден пред спортната палата в София.
21.
шенГенчо
28.12.2023 17:01:00
24
11
През 2019 година искаха да ни отделят от Румъния за Шенген защото те изоставали много.
През 2020г. България бе в чакалнята за еврото и трябваше да влезнем 01.01. 22год.
Сега цените щяха да са в евро и банките и хората спокойни.
През 2020г. за Шенген ни спираше само Холандия заради корупцията по границите.
През 2020г. започна революцията в България и дойдоха шмекерите на власт използвайки ''умните и красивите''/ако си спомняте лелята молеща се на Доган за баницата и видния революционер Митю Дървото. С лодката и шефа му.
Застоя и изоставането за Шенген и дори . от страни които бяха като нас Чехия Унгария...... а Хърватия и след нас сега се представя като невероятен успех от хора които със своите дела и глупави решения нанесоха вреди за страната в бъдеще.
20.
656
28.12.2023 16:59:05
11
3
Аз пък,пътувах Франция,Германия,Австрия,Унгария,Сърбия,България.3000км,31 часа до Бургас.За мене е перфе.
19.
Народа
28.12.2023 16:57:51
4
36
Бъдете сигурни,че тук ще започне вътрешна война с тия чернилки само да пипнат нашите Български жени и дъщери!И много ще бъдат избити стига ние да сме единни и да ги накараме да си тръгнат бързо!
18.
Спиро
28.12.2023 16:56:49
3
30
Сега започват да ни успиват че много ама много мигранти през България влизали в нацистката им държавица ,мижава ! Дето ги покани любимата им Меркел ! И която се крие в миша дупка сега ! Що не излезе сега и пак да каже "ЗАПОВЯДАЙТЕ" А ПЪК ПРЕЗ ИТАЛИЯ,ГЪРЦИЯ,ИСПАНИЯ не влизат миграции ама никак !
17.
Солиден бизнесмен Реклами А-У
28.12.2023 16:52:50
5
5
Добре, че на корабчето се прибра за днес, че страшен шумов терор беше! Кви са тези фалшиви двигатели където са им препродали, ама така е, Ганьо не гласува
16.
теодор
28.12.2023 16:44:23
7
50
Я ме поправете как така ще има шенген по възссух и море като паспортната проверка остава задължителна именно при тези два метода на пътуванете. И никой ли те схваща как ни будалкат или само аз съм тъп и така мисля а всъщност ни е споходило рядко щастие в пряк и преносен смисъл.
15.
Един
28.12.2023 16:43:24
22
51
Май госпожицата или госпожата не разбират че България няма друг избор. Най големият успех сега на България, след 12 годишно изоставяне от Румъния по всички показатели при управлението на ГЕРБ, е да не бъде разделена от Румъния. А румънците искат точно това и пакетирането с България им е в тежест. Още когато Австрия обяви намерението си за въздушен и морски достъп до Шенген, римънците с радост се съгласиха. Защо - защото те нищо не губят ако бежанците се връщат в първата страна от която влизат в ЕС. Също ако България отхвърли австрийските искания, то ние се разделяме с Румъния. Тях ги приемат и по суша след броени месеци, а ние оставаме да си чакаме за сто процентов Шенген, но вече сами. И познайте кога щеше да стане това -никога.
14.
Гайдарджия
28.12.2023 16:38:39
19
11
Требе да са изфащат сички руски кавали от Царя до Падаря щото събират яйца и ги пращат у расията
13.
Пробита държава с неадекватни политици
28.12.2023 16:34:32
1
49
Най-вероятно някой от ЕС е наясно, че сме пропуснали поне 6000 мигранти през страната ни и иска сега да си ги вземем обратно. По-лошото е че определени хора са се нагушили от корупционната схема, но разходите сега ще ги поеме държавата, т.е. данъкоплатците
12.
До 6
28.12.2023 16:32:57
12
26
Какъв Шенген се чуства на летището, куха кратунке?!! Минаваш две проверки задължително!
11.
XX
28.12.2023 16:18:42
12
8
Но, в демократична холандия, премиерът в оставка може да подпише и задейства решение, дори когато парламентът гласува против това решение.
Факт.
10.
Сега
28.12.2023 16:14:33
8
27
Малоумният Бойко Рашков да ги прибере всите клети афганистанци.
9.
XX
28.12.2023 16:10:20
29
14
Инак Аз подкрепям Денков.
Малко им е мачкането на про'с'таците дет гласуват за ЕС и НАТО!
8.
ХХ
28.12.2023 16:08:20
7
12
И в добавка към #7: и решението остава в сила
7.
XX
28.12.2023 16:07:05
7
21
Много хубава статия, но със следните забележки: Рюте няма мнозинство, а партията му е гласувала за ограничен прием.
Но, в демократична холандия, премиерът в оставка може да подпише и задейства решение, дори когато парламентът гласува против това решение.
Факт.
6.
Венелин
28.12.2023 16:05:38
8
40
Не знам какво е но миналия месец пътувах до германия Проверка има между хърватия и словения Между словения и австрия и мегду австрия и германия въпреки шенген!! Шенген сухопътен почти няма вече И скоро няма да има Напротив повече ще загенат Просто Африка е глад а Арабския свят войни Всеки втори от тези континенти иска в Европа Че влязохме във въздушния шенген е по важно На летищата няма имигранти.И се чувства шенген По суша дали си шенген или не си Няма в момента значение Навсякъде трябва да покажеш паспорт .
5.
Клавиатурна копейка
28.12.2023 16:01:37
67
24
Ревът шибаните копейки. Така и трябва да бъде. Песен за ушите ми!
4.
Това
28.12.2023 16:00:20
14
97
Ние Българите сме най големите тъпанари не само в Европа ами .......мъчно ми е да го кажа ! Ако сме Народ просто трябва да кажем заврете си го шенген отзад комплексирани джуджета от Австрия която ни даде оня с мустачките! И която ако не беше славянска Полша щеше да бъде Османски вилает ! Не искаме Такъв Шенген ! Алоу мижитурките в София само не ми говорете за Огромни успехи ! Това е поредното огромно унижение охлюви ! Къде е Стамболов !
3.
*********
28.12.2023 15:55:16
8
31
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
ППДБЛГБТ++ ДО КОГА???
28.12.2023 15:43:24
17
88
Е сега ако не станем да ги изметем, не знам кога ще е... АЛОО БЪЛГАРИНОООО ДО КОГА ЩЕ СИ ЗАКРИВАТЕ ОЧИТЕ, УШИТЕ И УСТИТЕ??? Време да осъзнаете, че тези плужаци ни разграбиха и разпродадоха....
1.
*********
28.12.2023 15:40:02
34
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори