×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опасен инцидент! Дете хвърля камъни по движещ се градски автобус в Бургас


Опасен инцидент! Дете хвърля камъни по движещ се градски автобус в Бургас
Щетите са за 10 хиляди лева, а единствено професионализмът на шофьора предотвратил трагедия
15 Декември 2023, Петък, 11:08 ч.
Автор: Флагман.БГ

Десетки бургазлии са останали да мръзнат по спирките заради разместен график по цялата линия

Неразумни деца за малко да предизвикат жестока катастрофа с препълнен с пътници автобус в Бургас, като хвърляли камъни по преминаващ автобус на градския транспорт. Хулиганите са две 13-годишни момчета и друго на 14 г., които са задържани от полицията в Бургас след опасния инцидент, разминал се по чудо без пострадали хора.

Автобусът на градския транспорт превозвал пътници по линия Б 11 на общинския превозвач "Бургасбус". Само бързата и точна реакция на шофьора предотвратила тежък пътен инцидент.

Около 17.30 ч. на 13 декември автобусът, движещ се от ж. к. „Изгрев" в посока ж. к. „Меден рудник", навлиза в скоростния ръкав в района на кръстовището на бул. „Демокрация" и ул. „Иван Богоров". Челно пред рейса се изправя малко дете, което с няколко камъка замеря движещото се превозно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично. Заедно с него имало още две момчета.

Единствено огромния професионализъм и запазеното самообладание на 53-годишния водач предотвратили допускането на последващ пътен инцидент с препълнения автобус.

Пътниците са свалени и претоварени във втори автобус на „Бургасбус", който ги отвозил по очаквания маршрут. Инцидентът обаче предизвикал разместване в графика на градските автобуси и стотици бургазлии останали по спирките.

По данни на ръководството на фирма „Бургасбус" стойността на нанесената щета е в размер на около 10 000 лв. Само предното ветроупорно стъкло струвало  7300 лв., казват от фирмата-превозвач.

По случая в Първо Районно управление Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в районната прокуратура.


В категории: Бургас


Автор
16
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
16
Коментара по темата
16.
До 15
16.12.2023 20:12:11
0
0
Не пукнато, а строшено странично стъкло, където седят пътници. Предното е само напукано. Но това може да стресне шофьора и инстинктивно да завърти волана, а автобуса е в тесен ръкав и не се знае къде ще се забие.
15.
Някой си
15.12.2023 14:50:01
7
4
От флагман, кога ще се научите да пишете стойностно новините си, все едно с рпг са стреляли децата. Толкова сърцераздирателно написано всичко, а то.... Пукнато стъкло.

Не, не защитавам децата, но се възмущавам на претенциите, че правите стойностна журналистка.
14.
до 11
15.12.2023 14:06:11
6
11
Това, което сега минава за "транспорт" в Бургас е не само тормоз, а е буквално моделирано по програма за геноцид над възрастните! Дори да оставим настрана идиотските линии обслужващи единствено Меден Рудник, в резултат на което останалите комплекси бяха оставени буквално без транспорт, и честотата характерна в други времена за крайселските линии, цялата организация и автобусен парк са пародия на транспорт!

В тези автобуси има много по-малко седалки, а дори и тези които ги има, са кукнати точно над гумите, най-удобното място в автобуса, и където трябва да се катериш на второ и трето стъпало, което е изключително удобно за всеки, често с багаж, да не говорим за възрастни и старци с бастуни. Една женица с бастун се беше качила от третата врата и още тогава искаше да се премести на втората, но не успя в движение. Като се канеше да слиза, спомена че гледа да слиза от втората. В момента не се сетих какво има предвид, но след като отчаяно се опита да отиде до втората накрая, разбрах. Причината е била малоумното голямо разстояние между автобуса и тротоара, който могат жизнерадостно да прескачат само хлапета, а е ужасно препятствие за едва движещи се хора или хора с бастуни, патерици и т.н. Защо втората врата е по-различна и сега не ми е ясно, но явно има нещо, щом жената го знае от опит.

Абсолютно глупавата въртележка на автогара Юг, която затруднява и хората имащи нужда от таксита, създава други неприятности. Защо всички линии да спират на една спирка, като могат да не спират! И ако искаш да смениш автобус, другата спирка е през градинката! Не само е през градинката, но и не можеш да пресечеш направо, тъй като целият град е опасан от сиви и грозни затворнически огради, в резултат на което пешеходците и хората ползващи транспорта трябва да обикалят по половин километър вместо да пресекат направо и удобно. Не знам дали има по-разсипан град от Бургас! Разпадащо се, мръсно и депресиращо бунище! Някоя и друга лампичка по Коледа не променя нищо!

А относно този инцидент, автобусът е можело и да се обърне и да нарани и/или убие хора, тъй като автобусите в тази отсечка се движат в идиотския тунел, пардон бус лента, и не могат въобще да маневрират. Можел е и да причини сериозни щети по колите на ненормалния паркинг в успоредната лента.
13.
И как по-точно
15.12.2023 13:57:15
3
5
детето се "изправя челно пред автобуса" , хвърля камъни и успява да строши страничното стъкло?!
12.
Празния Бургас
15.12.2023 13:21:12
0
24
Бургас е пълен с малки празнярчета, отглеждани от неграмотни, тъпи и още по-празни родители, които нямат нито морал, нито ценности и съответно лапетата им стават още по-ограничени и комплексирани дебили.
11.
ама те
15.12.2023 12:48:07
4
10
бургаските граждани само това е чакането им в студа. Целият градски транспорт е един хаос и гражданите са подложени на тормоз. Така, че г-н Драгнев замисли се какво добро си направил хората да пътуват комфортно имайки предвид и студените неудобни екоавтобуси.
10.
Разбирач
15.12.2023 12:30:36
16
6
100% ca pycначита!
9.
Бургазлия
15.12.2023 12:29:11
4
2
Ибаси глупостите
8.
Тони Стораро
15.12.2023 12:24:05
3
12
Това са четвъртия, петия и шестия ми син. Родени са в Италия, град Рим. Чисти римляни.
7.
Майор Григоров:
15.12.2023 12:23:38
20
12
В хода на разследването установихме, че родителите са криминално проявени русофили...
6.
Невена
15.12.2023 11:59:21
8
23
В района на краставицата наистина се събират много деца украинци. Дано не са си позволили тази глупост,че хората и без това не ги долюбват.Първо помислих, че са ромчета, но в този район е невъзможно да са те.така че е възможно и да са украинци. Има доста камери, дано кадърните полицаи ги установят.
5.
555
15.12.2023 11:52:04
6
45
Родителите им да платят щетите, а ако са украински бежанци -да бъдат изгонени.
4.
баце
15.12.2023 11:46:25
12
12
Сигурно са китайчета, а може би монголчета, или пък бразилчета. Бъркам се хамасчета бяха. Редовно ги виждам да се въртят около автобусите. Нали така бат Асене и ти ги виждаш?
3.
Альоша
15.12.2023 11:36:32
34
24
Сигурно са русначета. Гадна сган.
2.
NZ
15.12.2023 11:35:40
32
6
Какво геройство? Какво спасяване на човешки животи? Какъв професионализъм? Един автобус преминаващ с 20 км. в час. Едни деца с камъни. В София го има това нещо, а в Пловдив даже с въздушни пушки го целят градският транспорт. Тук само страничното стъкло беше леко напукано. Даже не го изкараха. Два часа стоя там бус лентата и другите трябваше да влизат и спират в платното на колите. Вместо да го изкарат на собствен ход.
1.
Asen
15.12.2023 11:26:33
21
52
Сигурно са украинчета. Редовно ги виждам да се събират точно там в градинката пред Краставицата да пият и да безчинстват.
Малко са ни нашите цигани, че и тези ни натресоха...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори