×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво са търсили българите в Google през 2023 г.


Какво са търсили българите в Google през 2023 г.
Сред търсенията са Ваня Григорова, "Опенхаймер" и... прогнозата за времето
11 Декември 2023, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Флагман

Тони Димитрова в топ 10 на най-търсените изпълнители 

Дойде моментът от годината, в който от Google повдигат завесата за най-търсеното в интернет с помощта на търсачката им. "Годината в Google Търсене 2023" за пореден път показва кои теми и личности са набирали популярност през годината, т.е. там е най-отчетлив скокът в търсенията. Класациите не само потвърждават някои очаквания, но и разбиват някои илюзии.

За България от компанията споделят три категории - "Личности", "Концерти" и "Филми".

В Топ 3 на личностите, набирали популярност у нас, попадат трима политици - неуспелият кандидат за кмет на София Ваня Григорова е първа, следвана от външния министър (и евентуален бъдещ премиер догодина) Мария Габриел и избрания за столичен градоначалник Васил Терзиев.

Шахматистката Нургюл Салимова, журналистката Виктория Готева, певицата Керана и Розали Петрова, търсена вероятно около информациите за връзката ѝ с български боксьор, успяват да намерят място в списък, доминиран основно от политици.

Личности - Топ 10:

  1. Ваня Григорова
  2. Мария Габриел
  3. Васил Терзиев
  4. Нургюл Салимова
  5. Васил Божков
  6. Иван Гешев
  7. Виктория Готева
  8. Розали Петрова
  9. Керана
  10. Антон Хекимян

Музикалната класация е по-изненадваща, защото показва разнообразието от вкусове по нашите ширини - от Imagine Dragons и предстоящия концерт на Ед Шийрън, през Молец и шоуто на Графа на стадион "Васил Левски" до Софи Маринова и Мили Китич.

Концертите на Лили Иванова също намират място сред най-търсените. Има ли изненадани изобщо?

Концерти - Топ 10:

  1. Imagine Dragons
  2. Ед Шийрън
  3. Графа
  4. Евгени Генчев
  5. Николина Чакърдъкова
  6. Софи Маринова
  7. Молец
  8. Миле Китич
  9. Лили Иванова
  10. Тони Димитрова

При филмите няма кой знае какви изненади - най-много са търсени хитовете на годината "Опенхаймер" и "Барби". Естествено, в България все още тачим "Бързи и яростни", който с десетата си част заформя топ 3. Българският филм, за който най-много е търсена информация онлайн, е "Чалга". Заглавията са посочени, както са подадени от Google. 

Филми - Топ 10:

  1. Oppenheimer
  2. Barbie
  3. Бързи и яростни
  4. Чалга
  5. Всичко навсякъде наведнъж
  6. Аватар 2
  7. Creed 3
  8. Джон уик 4
  9. Монахинята 2
  10. Мега звяр 2

Посочените горе личности, концерти и филми са набирали популярност през годината, но не бива да се заблуждаваме за какво най-много сме питали най-популярната търсачка.

Нещото - и като питане, и като тема - което най-често е търсено в Google през 2023 г. е... времето.

Какво по-важно от това да разбереш как да се облечеш днес и дали ще вали?

Манията по изкуствения интелект също не ни е подминала - заявката за търсене, която отбелязва най-голям скок в популярността тази година, е "chat gpt".

Какво обаче е набирало популярност по света?

Най-голям е скокът в търсенията за американския футболист Дамар Хамлин, който колабира на терена по време на мач.

След това в световен мащаб потребителите на Google са се интересували от състоянието на актьора Джеръми Ренър, който миналата зима беше затиснат от собствения си снегорин, както и от инфлуенсъра Андрю Тейт, който беше арестуван в Румъния.

Топ 5 се заформя от още двама спортисти - футболиста Килиан Мбапе и американския футболист (и гадже на Тейлър Суифт) Травис Келси.

Сред новините водеща тема е войната в Израел и Газа. Потребителите са търсили информация за подводницата, която имплодира при експедиция до потъналия "Титаник", както и за земетресението в Турция.

Интересували са се от смъртта на знаменитости като Матю Пери, Тина Търнър и Шиниъд О'Конър.

При филмите "Барби" е бил по-търсен от "Опенхаймер". При телевизионните сериали най-много интерес е привлякъл "The Last of Us: Последните оцелели", следва от Wednesday на Тим Бъртън.

При музикантите най-интересна е била Шакира (дали заради музиката си, или драмите с Пике?).

Източник: Webcafe.bg


В категории: Животът


1
Коментара
Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 2
1
Коментара по темата
1.
Общо взето нищо
11.12.2023 21:30:22
0
16
Аз лично търсих на Бойко дипломата, но не успях да я открия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица
Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори